Heti meteo: dehogy tél, ez már bőven tavasz!

Öcaline - 2019. december 16. 11:02

Totálisan megborul minden lehetséges mutató a héten térségünk időjárását tekintve, állítja legfrissebb előrejelzésében a DO meteorológiai szakértője: kedden és szerdán is az évszázados melegrekordok megdőlésére készülhetünk – és az összkép is inkább a tavaszt, mint a telet idézi!

"Tavaszias advent" – ezzel a szűkszavúan sokatmondó tételmondattal startol Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál heti prognózisa – lássuk máris a részleteket!
Ahogy az ablakon kipillantva és/vagy az utcára lépve tapasztalhatjuk is, ragyogó napsütés jellemzi térségünket – az északi tájakon tartósan megmaradhat a reggeli köd, de máshol gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A déli szél egyre inkább megerősödik, erős melegfronti hatással számolhatunk, emellett szinte tavaszias hőmérsékleti értékekre. Nap közben 12-15 fok között alakul a hőmérséklet. 
A közeli kilátások hasonló mutatókat ígérnek, az adventhez mérten szokatlan nyitány folytatódik a következő napokban is: a friss modellek szerint kedden fátyolfelhős helyenként napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél többfelé lesz erős – és évszázados melegrekordok megdőlésével számolhatunk, tavaszias enyheség 17 fok körüli csúcsérték valószínű. Hasonló mutatók várnak ránk szerdán is – marad a fátyolfelhős-napos idő, délután 15-17 fokos csúcsokat mérhetünk.
Némi lehűlés várható a hét közepétől – de még mindig inkább márciusi, mint decemberi időjárásra készülhetünk a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Így csütörtökön napközben felhősödés várható, majd késő délutántól, estétől már előfordulhat kisebb eső is. Élénk marad a délies légmozgás, és továbbra is 12-13 fok körüli értékekkel számolhatunk.
A hét utolsó napjaiban változékonyabbra fordul az időjárás, pénteken, továbbá a hét végén változóan felhős időre van kilátás, elszórtan kisebb esővel, helyenként egy-egy kiadós záporesővel. A déli szél erős, olykor viharos lesz – és emellett végig kitart a 10-15 fok közötti csúcsérték. 

A végére egy rossz hír a fehér karácsonyban reménykedőknek: sajnos le kell számolniuk a havas ünnep ábrándjával...

(Fotó: Így látjuk M! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)