Heti meteo: dehogy tél, ez már bőven tavasz!

Öcaline - 2019. december 16. 11:02

Totálisan megborul minden lehetséges mutató a héten térségünk időjárását tekintve, állítja legfrissebb előrejelzésében a DO meteorológiai szakértője: kedden és szerdán is az évszázados melegrekordok megdőlésére készülhetünk – és az összkép is inkább a tavaszt, mint a telet idézi!

"Tavaszias advent" – ezzel a szűkszavúan sokatmondó tételmondattal startol Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál heti prognózisa – lássuk máris a részleteket!
Ahogy az ablakon kipillantva és/vagy az utcára lépve tapasztalhatjuk is, ragyogó napsütés jellemzi térségünket – az északi tájakon tartósan megmaradhat a reggeli köd, de máshol gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A déli szél egyre inkább megerősödik, erős melegfronti hatással számolhatunk, emellett szinte tavaszias hőmérsékleti értékekre. Nap közben 12-15 fok között alakul a hőmérséklet. 
A közeli kilátások hasonló mutatókat ígérnek, az adventhez mérten szokatlan nyitány folytatódik a következő napokban is: a friss modellek szerint kedden fátyolfelhős helyenként napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél többfelé lesz erős – és évszázados melegrekordok megdőlésével számolhatunk, tavaszias enyheség 17 fok körüli csúcsérték valószínű. Hasonló mutatók várnak ránk szerdán is – marad a fátyolfelhős-napos idő, délután 15-17 fokos csúcsokat mérhetünk.
Némi lehűlés várható a hét közepétől – de még mindig inkább márciusi, mint decemberi időjárásra készülhetünk a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Így csütörtökön napközben felhősödés várható, majd késő délutántól, estétől már előfordulhat kisebb eső is. Élénk marad a délies légmozgás, és továbbra is 12-13 fok körüli értékekkel számolhatunk.
A hét utolsó napjaiban változékonyabbra fordul az időjárás, pénteken, továbbá a hét végén változóan felhős időre van kilátás, elszórtan kisebb esővel, helyenként egy-egy kiadós záporesővel. A déli szél erős, olykor viharos lesz – és emellett végig kitart a 10-15 fok közötti csúcsérték. 

A végére egy rossz hír a fehér karácsonyban reménykedőknek: sajnos le kell számolniuk a havas ünnep ábrándjával...

(Fotó: Így látjuk M! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!