Heti meteo: dehogy tél, ez már bőven tavasz!

2019. december 16. (hétfő) 11:02 - Öcaline

Totálisan megborul minden lehetséges mutató a héten térségünk időjárását tekintve, állítja legfrissebb előrejelzésében a DO meteorológiai szakértője: kedden és szerdán is az évszázados melegrekordok megdőlésére készülhetünk – és az összkép is inkább a tavaszt, mint a telet idézi!

"Tavaszias advent" – ezzel a szűkszavúan sokatmondó tételmondattal startol Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál heti prognózisa – lássuk máris a részleteket!
Ahogy az ablakon kipillantva és/vagy az utcára lépve tapasztalhatjuk is, ragyogó napsütés jellemzi térségünket – az északi tájakon tartósan megmaradhat a reggeli köd, de máshol gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A déli szél egyre inkább megerősödik, erős melegfronti hatással számolhatunk, emellett szinte tavaszias hőmérsékleti értékekre. Nap közben 12-15 fok között alakul a hőmérséklet. 
A közeli kilátások hasonló mutatókat ígérnek, az adventhez mérten szokatlan nyitány folytatódik a következő napokban is: a friss modellek szerint kedden fátyolfelhős helyenként napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél többfelé lesz erős – és évszázados melegrekordok megdőlésével számolhatunk, tavaszias enyheség 17 fok körüli csúcsérték valószínű. Hasonló mutatók várnak ránk szerdán is – marad a fátyolfelhős-napos idő, délután 15-17 fokos csúcsokat mérhetünk.
Némi lehűlés várható a hét közepétől – de még mindig inkább márciusi, mint decemberi időjárásra készülhetünk a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Így csütörtökön napközben felhősödés várható, majd késő délutántól, estétől már előfordulhat kisebb eső is. Élénk marad a délies légmozgás, és továbbra is 12-13 fok körüli értékekkel számolhatunk.
A hét utolsó napjaiban változékonyabbra fordul az időjárás, pénteken, továbbá a hét végén változóan felhős időre van kilátás, elszórtan kisebb esővel, helyenként egy-egy kiadós záporesővel. A déli szél erős, olykor viharos lesz – és emellett végig kitart a 10-15 fok közötti csúcsérték. 

A végére egy rossz hír a fehér karácsonyban reménykedőknek: sajnos le kell számolniuk a havas ünnep ábrándjával...

(Fotó: Így látjuk M! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Boat Show 2020 – dunaújvárosi fejlesztéssel

Boat Show 2020 – dunaújvárosi fejlesztéssel

2020. február 26. (szerda)

Dunaújvárosi fejlesztés is debütál a Budapest Boat Show idei seregszemléjének újdonság pályázatán. A hajózáshoz kapcsolódó termék kategóriában száll versenybe az Enterprise Smart Power Dashboard megoldás, amely egy helyi fejlesztőműhelyben született. 

Hankook: a fenntartható autózás szolgálatában

Hankook: a fenntartható autózás szolgálatában

2020. február 25. (kedd)

Mesterséges intelligenciával fejlesztik a jövő abroncsait a Hankook Tire mérnökei – a város határában működő gyár is hadrendbe állítja az új technológiákat a fenntartható autózás érdekében.

Időjárás: erős széllel búcsúzik a tél

Időjárás: erős széllel búcsúzik a tél

2020. február 24. (hétfő)

Erős, gyakran viharos szél, de enyhe idő várható a naptári tél utolsó hetében, ígéri a DO időjárási szakértője. A hét végi maradnak a változékony, de már jellemzően tavaszias napok – intenzív légmozgással.

Időjárás: tavaszias nyitány – aztán némi lehűlés

Időjárás: tavaszias nyitány – aztán némi lehűlés

2020. február 17. (hétfő)

Kellemes kezdetek után némi lehűlés várható a héten a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. De az igazi, zord tél nem tér vissza – inkább kellemetlenül változékony időre készülhetünk.

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

2020. február 14. (péntek)

Libbenő lányok, negédes nők, aranyló asszonyok, sok-sok boldog órát és boldogító élményt kívánok!

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

2020. február 10. (hétfő)

Mozgalmas hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss porgnózisa szerint – megérkezett térségünkbe a viharos szél. Egész héten erős légmozgásra, változékony időre készülhetünk, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel.

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

2020. február 03. (hétfő)

Miközben a Vasmű úton folytatódik a kivágott platánsor gyökereinek eltávolítása, a szakemberek javaslata után a városlakók szavazhattak, milyen fajjal népesítsék be a területet. Lezárult a voks – a Sisi ezüst hársra esett a választás!