Időjárás: kemény reggeli fagyok, napos napok

Öcaline - 2019. december 30. 9:34

Reggelente hideg, nap közben napos, száraz időt ígér a következő napokra a DO meteorológiai szakértője. Eső nem várható, de a szél gyakran erős, néha viharos is lehet. Évzáró prognózis a hajtás után!

Hajnalonta csípős hideg, nap közben fagypont körüli érték – körülbelül így summázható az előttünk álló napok időjárása, írta szokásos hétindító prognózisában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője.
Előrejelzése szerint ma is

többórás napsütésre, kevés fátyolfelhőre

számíthatunk – csapadék nem lesz, de harap a hideg: reggel -12 és -4, délután 0-5 fok között alakul a hőmérséklet országszerte. Szilveszter napján változóan felhős idő várható, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Melegfronti hatás érvényesül, megerősödik az északnyugati szél, 2-7 fok közé enyhül a levegő. Figyelem, fontos: a kihűlésveszély miatt is vigyázzunk a szabadtéri murikon magunkra és a kapatos bulistákra; hideg lesz, éjfélkor -2 fok körüli értékekkel számolhatunk!
A friss modellek szerint újév napján az erős, olykor viharos szél hatására csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik – esetleg futó hózápor fordul elő, de megmaradó hóra nem számíthatunk, hiszen nap közben 3-6 fok közötti csúcsok lesznek.
A hét közepétől

tovább enyhül az idő,

a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön reggel párás, ködös lesz a levegő, és nap közben is változóan felhős marad az ég. Csapadékra ezzel együtt továbbra sem kell számítani – 2-9 fok közötti értékeket mérhetünk.
A hét utolsó napjaiban is marad az évszakhoz mérten enyhe idő: a hajnali fagyok után péntektől vasárnapig változóan szeles, esetenként gyengén felhős, de többnyire derült, napos idővel számolhatunk – délutánonként 3-4 fokos értékek lehetnek.

2020 első hete időjárási szempontból nem a mozgalmasságról szól!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)