Időjárás: kemény reggeli fagyok, napos napok

2019. december 30. (hétfő) 9:34 - Öcaline

Reggelente hideg, nap közben napos, száraz időt ígér a következő napokra a DO meteorológiai szakértője. Eső nem várható, de a szél gyakran erős, néha viharos is lehet. Évzáró prognózis a hajtás után!

Hajnalonta csípős hideg, nap közben fagypont körüli érték – körülbelül így summázható az előttünk álló napok időjárása, írta szokásos hétindító prognózisában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője.
Előrejelzése szerint ma is

többórás napsütésre, kevés fátyolfelhőre

számíthatunk – csapadék nem lesz, de harap a hideg: reggel -12 és -4, délután 0-5 fok között alakul a hőmérséklet országszerte. Szilveszter napján változóan felhős idő várható, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Melegfronti hatás érvényesül, megerősödik az északnyugati szél, 2-7 fok közé enyhül a levegő. Figyelem, fontos: a kihűlésveszély miatt is vigyázzunk a szabadtéri murikon magunkra és a kapatos bulistákra; hideg lesz, éjfélkor -2 fok körüli értékekkel számolhatunk!
A friss modellek szerint újév napján az erős, olykor viharos szél hatására csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik – esetleg futó hózápor fordul elő, de megmaradó hóra nem számíthatunk, hiszen nap közben 3-6 fok közötti csúcsok lesznek.
A hét közepétől

tovább enyhül az idő,

a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön reggel párás, ködös lesz a levegő, és nap közben is változóan felhős marad az ég. Csapadékra ezzel együtt továbbra sem kell számítani – 2-9 fok közötti értékeket mérhetünk.
A hét utolsó napjaiban is marad az évszakhoz mérten enyhe idő: a hajnali fagyok után péntektől vasárnapig változóan szeles, esetenként gyengén felhős, de többnyire derült, napos idővel számolhatunk – délutánonként 3-4 fokos értékek lehetnek.

2020 első hete időjárási szempontból nem a mozgalmasságról szól!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: tavaszias nyitány – aztán némi lehűlés

Időjárás: tavaszias nyitány – aztán némi lehűlés

2020. február 17. (hétfő)

Kellemes kezdetek után némi lehűlés várható a héten a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. De az igazi, zord tél nem tér vissza – inkább kellemetlenül változékony időre készülhetünk.

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

2020. február 14. (péntek)

Libbenő lányok, negédes nők, aranyló asszonyok, sok-sok boldog órát és boldogító élményt kívánok!

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

2020. február 10. (hétfő)

Mozgalmas hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss porgnózisa szerint – megérkezett térségünkbe a viharos szél. Egész héten erős légmozgásra, változékony időre készülhetünk, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel.

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

2020. február 03. (hétfő)

Miközben a Vasmű úton folytatódik a kivágott platánsor gyökereinek eltávolítása, a szakemberek javaslata után a városlakók szavazhattak, milyen fajjal népesítsék be a területet. Lezárult a voks – a Sisi ezüst hársra esett a választás!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

2020. február 03. (hétfő)

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

2020. január 31. (péntek)

A városlakók előtt is nyitott a Szelektív Hulladékgyűjtő Udvar – a Budai Nagy Antal úti bázisra várják a lakossági hulladékot is. Helyszínbejárás, nyitva tartási rend és még egy raklap infó a hajtás után.

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

2020. január 29. (szerda)

Rosszullét után mentés a daruból, tárlat és darts, meg persze az MTV CityRocks 2020 kavalkádja - aktualitások és érdekességek a DSTV Híradó tegnapi adásából. Mutatom máris!