Pontszerzés a címvédőtől

2019. december 18. (szerda) 20:21 - spigott

Nagy küzdelemben, hosszabbítás után szenvedett 2-1-es vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A címvédő Ferencváros otthonában folytatta az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ugyan továbbra is nélkülözte Hruby Gellértet és Somogyi Balázst, mégis bizakodva, a pontszerzés reményében vágott neki a találkozónak.

Az első harmadot nem is kezdték rosszul Miroslav Ihnacak tanítványai, s bár az 5. percben kapott emberelőnyükkel nem tudtak élni, ahogy kiegészültek a fővárosiak, Azari Zsolt találatával mégis sikerült megszerezni a vezetést (0-1). A folytatásban próbálta növelni a tempót a Fradi, de továbbra is inkább a mieink irányították a mérkőzést. Ez ugyan újabb lőtt gólban nem mutatkozott meg, cserébe viszont Hughsonnak sem kellett maga mögé nyúlnia, így az első szünetre a DAB vonulhatott minimális előnnyel.

Kép: DO-archív

A fordulást követően viszont nagyot változott a játék képe, mert ekkor már egyértelműen fölénybe került a Fradi, mely emberelőnyben és egyenlő létszámban is egyre veszélyesebben támadta a bikák ketrecét, de Hughson lehúzta a rolót, így a második harmad végén is a mieink álltak közelebb a remélt győzelemhez.

A harmadik felvonást emberhátrányban kezdték a mieink, de kivédekezték, csakúgy, mint a következő Fradi-fórt, ám Azari újabb kiállítása alatt Hajós már nem hibázta el helyzetét, így az 52. percben egyenlített a fővárosi alakulat (1-1). Az 55. percben végre a Bikák is kaptak egy előnyt, s bár ezzel nem tudtak élni, a hátralévő szűk négy percben már nem született újabb találat, így jöhetett a hosszabbítás. Mely mindössze két és fél percig tartott, mert Hughson újabb bravúrja után a kapusról lecsorgó korongot Kulmala kotorta a hálóba, így a Fradi örülhetett a 2-1-es sikernek, de a játék képe alapján az Acélbikák sem lehetnek elégedetlenek az egy szerzett ponttal.

FTC-Telekom – DAB 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után

FTC-Telekom: Arany – Karmeniemi (1), Pulli, Nagy, Pavuk, Tóth A., Hegyi, Sarcia, Kulmala 1, Switzer (1), Tóth R., Boros, Tóth Gergely, Jászai, Roczanov (1), Tóth Gergő, Hajós 1, Németh, Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi (1), Azari 1, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák, Németh, Silló, Turcotte, Dósa, Hüffner, Pinczés O., Subotic, Tamás, Ambrus, Ráduly, Gebei. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Bíró Attila: a motiváció fenntartása volt a legfontosabb

Bíró Attila: a motiváció fenntartása volt a legfontosabb

2020. szeptember 28. (hétfő)

A motiváció fenntartása és a közös cél erősítése volt a legfontosabb a magyar női vízilabda-válogatott múlt heti összetartásán, hétfőtől péntekig Egerben.

Mindenből jutott az utánpótlásnak

Mindenből jutott az utánpótlásnak

2020. szeptember 28. (hétfő)

Két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki találkozóikat a Dunaújváros PASE utánpótlás korú labdarúgói.