Pontszerzés a címvédőtől

2019. december 18. (szerda) 20:21 - spigott

Nagy küzdelemben, hosszabbítás után szenvedett 2-1-es vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A címvédő Ferencváros otthonában folytatta az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ugyan továbbra is nélkülözte Hruby Gellértet és Somogyi Balázst, mégis bizakodva, a pontszerzés reményében vágott neki a találkozónak.

Az első harmadot nem is kezdték rosszul Miroslav Ihnacak tanítványai, s bár az 5. percben kapott emberelőnyükkel nem tudtak élni, ahogy kiegészültek a fővárosiak, Azari Zsolt találatával mégis sikerült megszerezni a vezetést (0-1). A folytatásban próbálta növelni a tempót a Fradi, de továbbra is inkább a mieink irányították a mérkőzést. Ez ugyan újabb lőtt gólban nem mutatkozott meg, cserébe viszont Hughsonnak sem kellett maga mögé nyúlnia, így az első szünetre a DAB vonulhatott minimális előnnyel.

Kép: DO-archív

A fordulást követően viszont nagyot változott a játék képe, mert ekkor már egyértelműen fölénybe került a Fradi, mely emberelőnyben és egyenlő létszámban is egyre veszélyesebben támadta a bikák ketrecét, de Hughson lehúzta a rolót, így a második harmad végén is a mieink álltak közelebb a remélt győzelemhez.

A harmadik felvonást emberhátrányban kezdték a mieink, de kivédekezték, csakúgy, mint a következő Fradi-fórt, ám Azari újabb kiállítása alatt Hajós már nem hibázta el helyzetét, így az 52. percben egyenlített a fővárosi alakulat (1-1). Az 55. percben végre a Bikák is kaptak egy előnyt, s bár ezzel nem tudtak élni, a hátralévő szűk négy percben már nem született újabb találat, így jöhetett a hosszabbítás. Mely mindössze két és fél percig tartott, mert Hughson újabb bravúrja után a kapusról lecsorgó korongot Kulmala kotorta a hálóba, így a Fradi örülhetett a 2-1-es sikernek, de a játék képe alapján az Acélbikák sem lehetnek elégedetlenek az egy szerzett ponttal.

FTC-Telekom – DAB 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után

FTC-Telekom: Arany – Karmeniemi (1), Pulli, Nagy, Pavuk, Tóth A., Hegyi, Sarcia, Kulmala 1, Switzer (1), Tóth R., Boros, Tóth Gergely, Jászai, Roczanov (1), Tóth Gergő, Hajós 1, Németh, Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi (1), Azari 1, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák, Németh, Silló, Turcotte, Dósa, Hüffner, Pinczés O., Subotic, Tamás, Ambrus, Ráduly, Gebei. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

2020. február 20. (csütörtök)

Az Újpest gárdája lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ellenfele az Erste Liga negyeddöntőjében.

Elkészült az alsóház programja

Elkészült az alsóház programja

2020. február 20. (csütörtök)

Hazai pályán kezdi, s hazai pályán fejezi is be az alsóház küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2020. február 19. (szerda)

Igazolta a papírformát az MTK, mely kettős győzelemmel búcsúztatta a Dunaújváros PASE labdarúgóit a Magyar Kupa idei kiírásától.

Minden éremből jutott a birkózóknak

Minden éremből jutott a birkózóknak

2020. február 19. (szerda)

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Kupavisszavágó az MTK ellen

Kupavisszavágó az MTK ellen

2020. február 19. (szerda)

Háromgólos hátrányból vág neki az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójának ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.