Végül sima vereség

spigott - 2019. december 7. 20:06

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

A Brassó elleni pénteki 2-0-s vereség után ma este fél hattól már Gyergyószentmiklóson húztak korcsolyát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Ugyan a vendéglátók csak a hatodik helyen álltak az Erste Liga tabelláján, mégis nagyon nehéz meccs várt együttesünkre, mely bő egy hónappal ezelőtt 4-0-ra kapott ki Erdélyben mai vetélytársától.
Ahogy Brassóban, úgy ezúttal is igen nyílt hokival kezdtek az Acélbikák, hol az egyik, hol a másik oldalon adódtak lehetőségek, s bár igazán nagy helyzetet egyik gárda sem tudott kialakítani, azért volt dolga a kapusoknak. A mieinktől elsősorban Dansereau veszélyeztetett, míg a túloldalon Valdix próbálkozott kétszer is, szerencsére eredménytelenül. A 14. percben megkapta első emberelőnyét a házigazda, s bár ezt sikerült kivédekeznie a Bikáknak, miután kiegészültek, kihagyott a figyelem, s egy kapu előtti kavarodás végén Valdix előnyhöz juttatta a házigazdákat (1-0). A bekapott gól után sajnos nagyon visszaesett a mieink játéka, egymás után jöttek az eladott korongok, s csak Hughson védéseinek köszönhettük, hogy nem nőtt tovább a gyergyói előny.

Kép: DO-archív

A második felvonás elején Dósa került ajtó-ablak helyzetbe, de ő sem tudta megtörni a mieink négy harmad óta tartó gólcsendjét. A túloldalon bezzeg Vorobjev nem hibázott, miután üresen hagyták a 22. percben, így egyenlítés helyett még nagyobb hátrányba került a DAB (2-0). A következő támadásból Turcotte is kihagyta a kihagyhatatlant, egyszerűen be voltak oltva gól ellen az Acélbikák, akik első emberelőnyük alatt sem tudtak kifogni Cooke kapuson. A harmad hajrája felé közeledve két alkalommal játszhatott emberelőnyben a Gyergyó is, s bár Hughson vezérletével sikerült ezeket kivédekezni, a túloldalon is csak egy védett Németh-lövést jegyezhettünk fel, így az eredmény már nem változott a második szünetig.

Muszáj volt gólt, gólokat szerezni a harmadik felvonásban, s a 44. percben végre megtört a gólcsend, mert Pinczés Olivér úgy ért bele Dósa lövésébe, hogy a jégre pattanó korong a bal felsőbe vágódott (2-1). A következő lehetőség is a mieink előtt adódott, de Dansereau lövését védte Cooke, majd a folytatásban Hughsont dolgoztatták meg a hazaiak, de a dunaújvárosi hálóőr is állta a rohamokat. Az 53. percben Lendák lőtt óriási ziccerben kapuvasat, majd elcserélték magukat a Bikák, így ismét emberhátrányba kerültek. Ezt sajnos Ryan Rupert révén ki is használta a Gyergyó, így öt perccel a meccs vége előtt eldőlni látszott a három pont sorsa (3-1). A hajrára sajnos ismét teljesen szétesett a DAB, Ryan Rupert előbb emberelőnyből talált be, majd egy újabb óriási védelmi hiba után Elekes sem hibázott, így végleg eldőlt a meccs (5-1). A hajrában Mazurek szépített az álláson, de nem adták meg a gólját, s a reklamálásokból három fegyelmit is kaptak a dunaújvárosiak, akik az utolsó másodpercekben Turcotte révén azért betaláltak, ám a vereséget így sem kerülhették el.

Gyergyói HK – DAB 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)

GYHK: Cooke – Góga (1), Rasulov (1), Péter (1), Rupert M. (1), Rupert R. 2, Bobcek (1), Ferenc, Daradics, Valdix 1, Vorobjev 1 (1), Kozma, Nagy (1), Benedek, Elekes 1, Sára (1), Barabás (1). Vezetőedző: Malcolm Cameron.

DAB: Hughson – Vuorijärvi, Kovács, Azari, Dansereau (1), Mazurek, Lendák, Baker, Turcotte 1, Silló, Németh, Dósa (1), Ambrus, Pinczés O. 1, Subotic (1), Tamás, Ráduly, Gebei, Gulácsi. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.