Vereség az évzárón

2019. december 30. (hétfő) 20:48 - spigott

A kapu előtt és a speciális játékhelyzetekben jóval hatékonyabb Ferencváros 6-1-es sikert aratott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói ellen.

A címvédő Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Ugyan a két gárda eddigi meccsein rendre sikerült pontot rabolni a zöld-fehérektől, mégis a jóval frissebb fővárosi alakulat számított a mai csata esélyesének.

A kezdés igazolta is az előzetes dunaújvárosi félelmeket, mert a mieink lábaiban láthatóan benne volt még a tegnap esti debreceni találkozó fáradalma, így vendégek voltak lényegesen frissebbek, s egy igen komoly védelmi megingást követően már a 7. perc elején megszerezte a vezetést a Fradi Nagy Gergő révén (0-1). A folytatásban két emberelőnyt is kaptak az Acélbikák, ám egyikkel sem tudtak élni, míg a fővárosiak a harmad hajrájában ismét betaláltak Karmeniemi pontos, takarásból leadott lövésével, így az első harmad végén 2-0-s vendég előnnyel vonultak pihenőre.
A második felvonást áthúzódó emberelőnnyel kezdte a címvédő, melyből Tóth Adrián megszerezte a harmadik találatot is, így korán eldőlni látszott a találkozó (0-3). A tetemes hátrány ellenére sem adták fel azonban Miroslav Ihnacak tanítványai, s erőfeszítéseiket a 30. percben siker is koronázta, mert egy erőszakos korongszerzést követően Somogyi végre betalált, így újra nyíltabb lett a meccs (1-3).

Kép forrása: DAB (Nagy Gergő felvétele)

A folytatásban bőven volt lehetősége a további felzárkózásra a mieinknek, ám hiába kaptak két újabb emberfórt, s speciális játékhelyzetek ma nagyon nem működtek, így a záró etap előtt továbbra is a Fradi állt közelebb a sikerhez.

A harmadik húsz percbe is jól álltak bele a mieink, de hiába teremtették meg maguknak a helyzeteket, Mazurek és Kovács Erik sem tudott élni ziccereivel, így nem sikerült közelebb kerülni a vendégekhez. Erre az 52. percben sajnos rá is fáztak az Acélbikák, mert egy rosszul kiemelt korong miatt emberelőnybe került a Fradi, mely harmadik fórjából már a második gólját szerezve ismét visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (1-4). Ez a találat már sok volt a mieinknek, a hajrára sajnos teljesen szétesett a csapat, így a címvédő előbb egyenlő létszámban, majd egy újabb emberelőnyből is bevette Hughson ketrecét, kialakítva ezzel a 6-1-es vendégsikert jelentő végeredményt.

DAB – FTC-Telekom 1-6 (0-2, 1-1, 0-3)

DAB: Hughson – Kovács B., Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák, Silló, Somogyi 1, Turcotte, Dósa, Hruby, Kovács E., Németh, Pinczés O., Ráduly, Gebei, Tamás. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

FTC: Arany – Karmeniemi 1, Pulli (1), Nagy G. 1 (1), Németh A., Tóth A. 2 (3), Hegyi, Sarcia, Kulmala (3), Pavuk (1), Switzer 2 (1), Boros, Tóth Gergely, Roczanov, Tóth Gergő, Tóth Richárd, Jászai, Pozsár, Tóth Renátó. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A rovat további hírei: Sport

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Dolgoznak tovább a kenusok

Dolgoznak tovább a kenusok

2020. március 26. (csütörtök)

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Várakozó állásponton

Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök)

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.

A túlélés az elsődleges cél!

A túlélés az elsődleges cél!

2020. március 25. (szerda)

Az egyesület ügyvezető elnöke szerint komoly kompromisszumokat kell kötniük azért, hogy a Dunaferr SE átvészelje a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet.