Vereség az évzárón

2019. december 30. (hétfő) 20:48 - spigott

A kapu előtt és a speciális játékhelyzetekben jóval hatékonyabb Ferencváros 6-1-es sikert aratott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói ellen.

A címvédő Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Ugyan a két gárda eddigi meccsein rendre sikerült pontot rabolni a zöld-fehérektől, mégis a jóval frissebb fővárosi alakulat számított a mai csata esélyesének.

A kezdés igazolta is az előzetes dunaújvárosi félelmeket, mert a mieink lábaiban láthatóan benne volt még a tegnap esti debreceni találkozó fáradalma, így vendégek voltak lényegesen frissebbek, s egy igen komoly védelmi megingást követően már a 7. perc elején megszerezte a vezetést a Fradi Nagy Gergő révén (0-1). A folytatásban két emberelőnyt is kaptak az Acélbikák, ám egyikkel sem tudtak élni, míg a fővárosiak a harmad hajrájában ismét betaláltak Karmeniemi pontos, takarásból leadott lövésével, így az első harmad végén 2-0-s vendég előnnyel vonultak pihenőre.
A második felvonást áthúzódó emberelőnnyel kezdte a címvédő, melyből Tóth Adrián megszerezte a harmadik találatot is, így korán eldőlni látszott a találkozó (0-3). A tetemes hátrány ellenére sem adták fel azonban Miroslav Ihnacak tanítványai, s erőfeszítéseiket a 30. percben siker is koronázta, mert egy erőszakos korongszerzést követően Somogyi végre betalált, így újra nyíltabb lett a meccs (1-3).

Kép forrása: DAB (Nagy Gergő felvétele)

A folytatásban bőven volt lehetősége a további felzárkózásra a mieinknek, ám hiába kaptak két újabb emberfórt, s speciális játékhelyzetek ma nagyon nem működtek, így a záró etap előtt továbbra is a Fradi állt közelebb a sikerhez.

A harmadik húsz percbe is jól álltak bele a mieink, de hiába teremtették meg maguknak a helyzeteket, Mazurek és Kovács Erik sem tudott élni ziccereivel, így nem sikerült közelebb kerülni a vendégekhez. Erre az 52. percben sajnos rá is fáztak az Acélbikák, mert egy rosszul kiemelt korong miatt emberelőnybe került a Fradi, mely harmadik fórjából már a második gólját szerezve ismét visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (1-4). Ez a találat már sok volt a mieinknek, a hajrára sajnos teljesen szétesett a csapat, így a címvédő előbb egyenlő létszámban, majd egy újabb emberelőnyből is bevette Hughson ketrecét, kialakítva ezzel a 6-1-es vendégsikert jelentő végeredményt.

DAB – FTC-Telekom 1-6 (0-2, 1-1, 0-3)

DAB: Hughson – Kovács B., Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák, Silló, Somogyi 1, Turcotte, Dósa, Hruby, Kovács E., Németh, Pinczés O., Ráduly, Gebei, Tamás. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

FTC: Arany – Karmeniemi 1, Pulli (1), Nagy G. 1 (1), Németh A., Tóth A. 2 (3), Hegyi, Sarcia, Kulmala (3), Pavuk (1), Switzer 2 (1), Boros, Tóth Gergely, Roczanov, Tóth Gergő, Tóth Richárd, Jászai, Pozsár, Tóth Renátó. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A rovat további hírei: Sport

Tokió 2020: Nem változik az eredeti program

Tokió 2020: Nem változik az eredeti program

2020. április 03. (péntek)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövőre is azt a versenyprogramot próbálja majd követni, amely idén érvényes lett volna a tokiói olimpián, és Szapporó is versenyhelyszín marad.

Az MLSZ várja a visszatérítési igényeket

Az MLSZ várja a visszatérítési igényeket

2020. április 03. (péntek)

Azok a szurkolók, akik jegyre váltható vouchert vásároltak a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőre, április 30-ig jelezhetik visszatérítési igényüket, vagy megtarthatják azt a mérkőzés későbbi időpontjára.

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.