Vereség az évzárón

2019. december 30. (hétfő) 20:48 - spigott

A kapu előtt és a speciális játékhelyzetekben jóval hatékonyabb Ferencváros 6-1-es sikert aratott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói ellen.

A címvédő Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Ugyan a két gárda eddigi meccsein rendre sikerült pontot rabolni a zöld-fehérektől, mégis a jóval frissebb fővárosi alakulat számított a mai csata esélyesének.

A kezdés igazolta is az előzetes dunaújvárosi félelmeket, mert a mieink lábaiban láthatóan benne volt még a tegnap esti debreceni találkozó fáradalma, így vendégek voltak lényegesen frissebbek, s egy igen komoly védelmi megingást követően már a 7. perc elején megszerezte a vezetést a Fradi Nagy Gergő révén (0-1). A folytatásban két emberelőnyt is kaptak az Acélbikák, ám egyikkel sem tudtak élni, míg a fővárosiak a harmad hajrájában ismét betaláltak Karmeniemi pontos, takarásból leadott lövésével, így az első harmad végén 2-0-s vendég előnnyel vonultak pihenőre.
A második felvonást áthúzódó emberelőnnyel kezdte a címvédő, melyből Tóth Adrián megszerezte a harmadik találatot is, így korán eldőlni látszott a találkozó (0-3). A tetemes hátrány ellenére sem adták fel azonban Miroslav Ihnacak tanítványai, s erőfeszítéseiket a 30. percben siker is koronázta, mert egy erőszakos korongszerzést követően Somogyi végre betalált, így újra nyíltabb lett a meccs (1-3).

Kép forrása: DAB (Nagy Gergő felvétele)

A folytatásban bőven volt lehetősége a további felzárkózásra a mieinknek, ám hiába kaptak két újabb emberfórt, s speciális játékhelyzetek ma nagyon nem működtek, így a záró etap előtt továbbra is a Fradi állt közelebb a sikerhez.

A harmadik húsz percbe is jól álltak bele a mieink, de hiába teremtették meg maguknak a helyzeteket, Mazurek és Kovács Erik sem tudott élni ziccereivel, így nem sikerült közelebb kerülni a vendégekhez. Erre az 52. percben sajnos rá is fáztak az Acélbikák, mert egy rosszul kiemelt korong miatt emberelőnybe került a Fradi, mely harmadik fórjából már a második gólját szerezve ismét visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (1-4). Ez a találat már sok volt a mieinknek, a hajrára sajnos teljesen szétesett a csapat, így a címvédő előbb egyenlő létszámban, majd egy újabb emberelőnyből is bevette Hughson ketrecét, kialakítva ezzel a 6-1-es vendégsikert jelentő végeredményt.

DAB – FTC-Telekom 1-6 (0-2, 1-1, 0-3)

DAB: Hughson – Kovács B., Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák, Silló, Somogyi 1, Turcotte, Dósa, Hruby, Kovács E., Németh, Pinczés O., Ráduly, Gebei, Tamás. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

FTC: Arany – Karmeniemi 1, Pulli (1), Nagy G. 1 (1), Németh A., Tóth A. 2 (3), Hegyi, Sarcia, Kulmala (3), Pavuk (1), Switzer 2 (1), Boros, Tóth Gergely, Roczanov, Tóth Gergő, Tóth Richárd, Jászai, Pozsár, Tóth Renátó. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A rovat további hírei: Sport

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020. április 05. (vasárnap)

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

2020. április 04. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Soha nem látott biztonsági intézkedések a női tornászválogatottnál

Soha nem látott biztonsági intézkedések a női tornászválogatottnál

2020. április 04. (szombat)

Új struktúrában, soha nem látott biztonsági intézkedések mellett folytatja a felkészülést a magyar női tornászválogatott a budapesti Központi Tornacsarnokban.

Tokió 2020: Nem változik az eredeti program

Tokió 2020: Nem változik az eredeti program

2020. április 03. (péntek)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövőre is azt a versenyprogramot próbálja majd követni, amely idén érvényes lett volna a tokiói olimpián, és Szapporó is versenyhelyszín marad.

Az MLSZ várja a visszatérítési igényeket

Az MLSZ várja a visszatérítési igényeket

2020. április 03. (péntek)

Azok a szurkolók, akik jegyre váltható vouchert vásároltak a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőre, április 30-ig jelezhetik visszatérítési igényüket, vagy megtarthatják azt a mérkőzés későbbi időpontjára.

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.