Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő) 13:09 - spigott

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Immáron 23. alkalommal rendezték meg január 18-án a Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében. Mint azt Nikolényi Ágnes főszervező elárulta, mivel a tavaly decemberi két munkanap, illetve az őszi bajnokságok elhúzódása miatt tudták csak most megrendezni a viadalt, melyen négy női és öt férfi csapat küzdött meg egymással a minél szebb helyezésekért. A reggel nyolctól este hét óráig tartó tornán végig kiváló hangulatban játszhatták mérkőzéseiket a résztvevő csapatok, akik közül az érdieket buzdították talán a leghangosabban az értük szurkolók, igaz a lelkes drukkerek csak délutánig maradtak, mert este héttől már az érdi női kézilabdázók EHF Kupa találkozóján volt jelenésük.

Ami pedig az eredményeket illette, a körmérkőzéses rendszerű viadal végén a hölgyek versengésében a 2017-es győztes budapesti Híd-Unió SE megvédte címét, megelőzve a szintén fővárosi BEKSE együttesét. Az idei torna bronzérmét az Atombigék (Tengelic) szerezte meg, míg az érdiek a negyedik helyen fejezték be a küzdelmeket. A férfiak versengésében a Komló végzett az első helyen, a Harkány és a legutóbbi győztes velencei Ittasokk előtt, míg a dunaújvárosi Titánok a negyedik helyen végeztek, megelőzve az Érdi Amatőr Fiúk formációját.

Ahogy azt már megszokhattuk, az eredményhirdetésen nemcsak a legjobb csapatokat, hanem az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták a szervezők. A gólkirálynak, gólkirálynőnek járó elismerést Kovács Roland (Harkány) és Kovács Flóra (Híd-Unió SE) érdemelte ki, a legjobb játékosnak Szeles Pétert (Érdi amatőr Fiúk) és Stefán-Vadász Vivent (Híd-Unió SE) választották, a kapusok között Gazsi Dániel (Komló) és Kiss Helga (BEKSE) örülhetett az elismerésnek, míg a legcsinosabb női játékosnak járó díjat Antal Kincső (Atombigék) vehette át.

Hankusz Kálmán felvételei

A torna végén Nikolényi Ágnes elárulta, mivel 2017-ben nem jött össze elég csapat a rendezéshez, ezért idén nem akartak kockáztatni, s egynaposra tervezték a viadalt, ám hála a remek rendezői gárdának és a résztvevő együtteseknek, mindenki nagyon sok szép élménnyel gazdagodott a nap végére. "Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a csapatoktól, szóval elégedettek vagyunk, tényleg jól sikerült az idei torna. Természetesen szeretnénk megrendezni majd a következőt is, úgy tűnik, hogy ez a januári időpont optimálisabb a csapatok számára is, szóval valószínűleg maradunk ennél, ugyanakkor a tervünk mindenképpen az, hogy visszatérjünk a "régi" rendszerhez, s két napon keresztül tudjuk vendégül látni a Dunaújvárosba érkező csapatokat" – fogalmazott a torna főszervezője.

Végeredmény

Nők: 1. Híd-Unió SE, 2. BEKSE, 3. Atombigék, 4. Érdi Amatőr Lányok

Férfiak: 1. DÖKE Komlói KC, 2. Harkány SE, 3. ITTASOKK, 4. Titánok, 5. Érdi Amatőr Fiúk

Különdíjak

Legjobb góllövők: Híd-Unió SE – Kovács Flóra (16 gól), Harkány SE – Kovács Roland (25 gól)

Legjobb mezőnyjátékosok: Híd-Unió SE – Stefán-Vadász Vivien, Érdi Amatőr Fiúk – Szeles Péter

Legjobb kapusok: BEKSE – Kiss Helga, DÖKE Komlói KC – Gazsi Dániel

Legcsinosabb női játékos: Atombigék – Antal Kincső

A rovat további hírei: Sport

Elmaradt a bravúr!

Elmaradt a bravúr!

2020. szeptember 23. (szerda)

Óriási csatában szenvedett vereséget a Debrecen elleni bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2020. szeptember 23. (szerda)

Egy sima és egy szoros találkozóval folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának küzdelemsorozata.

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

2020. szeptember 23. (szerda)

Rendkívüli küldöttgyűlésen döntött az elnökség összetételéről a Dunaferr SE kedden – az egyesület elnöke ismét Mátyás Gábor lett, áll a honlapunkhoz eljuttatott közleményben.

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

2020. szeptember 23. (szerda)

Harminchárom ország versenyzői jelezték részvételüket a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak-kenu világkupára, amelyre egy héttel a sikeresen megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye (ORV) után kerül sor a Maty-éren.

A Debrecen következik

A Debrecen következik

2020. szeptember 23. (szerda)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére a Debrecen elleni rácalmási találkozón.

Új program segíti a magyar atlétákat!

Új program segíti a magyar atlétákat!

2020. szeptember 22. (kedd)

Új program indult Spiriev Attila vezetésével annak érdekében, hogy elősegítse a magyar atléták szereplését a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Szoros meccsek az élvonalban

Szoros meccsek az élvonalban

2020. szeptember 22. (kedd)

Megszerezte első pontjait az SZP-Asztalos gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályában.