Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Dunaújváros kedvence 2019: az MMK a befutó!

Öcaline - 2020. január 3. 11:26

A Munkásművelődési Központ intézménye (és csapata) lett a befutó a DunaújvárosMesélPontHu blog immár hagyományos évzáró online szavazásán – és lett így a Dunaújváros Kedvence 2019 cím büszke birtokosa. Meggyőző fölény a hajtás után!

Több mint 3000 szavazat érkezett a  DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog immár hagyományos évzáró netvokságra: a "Jó itt!" mottóval hírvert Dunaújváros Kedvence 2019 webverseny győztese idén a Munkásművelődési Központ intézménye (és kollektívája) lett – az MMK fölényére jellemző, hogy a második fordulóba jutott öt aspiráns közül végül egymaga az összes szavazat 66 százalékát hódította el! (A második helyet az Aranyudvar Mesezenekar szerezte meg, míg a harmadik a Legendás Falatozó lett!)
A várostörténeti blogot gondozó htomi az eredményt értékelve kiemelte: gratuláció jár az MMK gárdájának – nemcsak a szavazáson elért eredmény miatt, hanem az intézmény által szervezett színes, változatos programokért is, amelyekkel folyamatosan várják a városlakókat, kicsiket és nagyokat egyaránt!

A teljes összeállítás itt olvasható – és mivel a netvoks népszerűsége töretlen, így már az is biztos, hogy idén folytatódik a szavazás!

(Illusztráció: DunaújvárosMesélPontHu; a DO a Dunaújváros Kedvence 2019 verseny médiapartnereként vette ki részét a netvoks népszerűsítéséből!)

A rovat további hírei: Kultúra

Újra együtt volt a nagy Viadana-család

Újra együtt volt a nagy Viadana-család

2021. júl. 29.

Egy év szervezkedés után sikerült tető alá hozni a Viadana Kamarakórus nyári összetartását – a hivatalosan 2016-ban megszűnt, de olykor-olykor azóta is remek életjelenségeket produkáló együttes tagjai családostól vettek részt a szekszárdi találkán; a részletekről Kurucz Gergely karnagy számolt be lapunknak.

DSTV: a My Way Dance School a fellépők között

DSTV: a My Way Dance School a fellépők között

2021. júl. 27.

Gőzerővel készül a My Way Dance School a Parázs-Varázs programjára, derül ki a DSTV összegzéséből. A dunaújvárosi formáció az augusztus 20-án esedékes kavalkád egyik fellépője lesz a Szalki-szigeten. Hangkép.
 

DSTV: "Mazsola percek" a könyvtárban

DSTV: "Mazsola percek" a könyvtárban

2021. júl. 21.

Minden héten szerdán – így pont ma is! – várja a kisgyerekes szülőket a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára, derül ki a DSTV összeállításából. Dal- és mondókatanulás, tánc és játék szerepel a Mazsola percek című sorozat kínálatában. Hangkép.

A Cannes-i Fesztivál és a dunaújvárosi szál

A Cannes-i Fesztivál és a dunaújvárosi szál

2021. júl. 20.

Két filmmel is díjat söpört be a Cannes-i Fesztivál keretében, és három elismerést kapott a szintén Cannes-ban rendezett AFI versenyen Zoi Florosz. A városunkból elszármazott színésznő-filmkészítőt a díjátadók után értem el – a több évtizedes ismeretség magyarázza tegező formát –, és okkal nagyon boldog!

ICA-D: "Lebegő ellenállások" – tovább, tovább

ICA-D: "Lebegő ellenállások" – tovább, tovább

2021. júl. 20.

Meghosszabbította Móder Rezső Munkácsy-díjas dunaújvárosi képzőművész kiállítását a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) – a tárlat szeptember 17-ig várja a vendégeket az intézmény összes termeiben!

MMK: alkotni öröm – a táborban de pláne az! (galériával)

MMK: alkotni öröm – a táborban de pláne az! (galériával)

2021. júl. 19.

Heti turnusokban szervezett rekordszámú résztvevővel nyári tábort diákoknak a Munkásművelődési Központ. A közösségi élmény az alkotás és a játék pillérein alapult. Címszavas bemutató, gazdag képtárral!

CityRocks: tombol a rock augusztusban is

CityRocks: tombol a rock augusztusban is

2021. júl. 18.

Tavaly sajnos el kellett halasztani, de úgy néz ki, hogy a tervek szerint az idei évben megrendezik Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobját. A CityRocks korábbi rendezvényeire is hatalmas érdeklődés mutatkozott.