Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

2020. január 15. (szerda) 17:30 - Öcaline

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

Folytatták a szép hagyományt, Pintér Tamás polgármester az elmúlt hónapokban a Dunaújváros kenyere kezdeményezés nyománl befolyt összeget, pontosan 444 ezer 850 forintot adott át Kováts Rózsának, a Munkásművelődési Központ vezetőjének. Mint ismert, Dunaújváros önkormányzata és a Széchenyi Pékség által létrejött kezdeményezés révén, a különleges burgonyakenyér mindenkori eladási árából darabonként 50 forintot minden negyedévben egy előre kiválasztott szervezet, intézmény vagy egyesület kap. 
Pintér Tamás polgármester elmondta, a nemes kezdeményezés sikerességét a dunaújvárosiak garantálják, a közös segítség tehét az összefogás erejét is tükrözi. Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója a támogatás sorsáról elárulta: az összeget az összeget az 5. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó szervezésére fordítják majd. Az intézményvezető kiemelte, a májusi programra már a határon túlról is hívtak csoportokat. 
Az ünnepélyes átadón az is kiderült, hogy folytatódik az önkormányzat és a pékség közös akciója: a polgármester bejelentette, a következő három hónapban a kenyerek megvásárlásával a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületét támogatják majd a vevők. Szilágyi Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, a tagok eddig rendszeresen jártak gyógyfürdőbe, azonban erre már nincs keret. Így az összeget, amely 2020 első negyedévében – egészen pontosan január elejétől március végéig – összegyűlik, fürdőzésekre kívánják majd fordítani. Zárszavában Pintér Tamás hozzátette: bízik abban, hogy a Dunaújváros kenyere kezdeményezés továbbra is népszerű marad az emberek körében, sokan kérik a pékség polcairól ezt a terméket annak érdekében, hogy minél több szervezet, intézmény kaphasson támogatást.

Cikk szöveg: Kölesdi Fanni; fotó: Hankusz Kálmán 
 

A rovat további hírei: Közélet

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

2020. január 24. (péntek)

Két, korábban a már megszavazott rendelet ügyében tartott tájékoztatót a napokban Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester. Mindkét téma szerepelt a csütörtöki közgyűlés napirendjén – de fontosságuk okán a tájékoztató anyagát is közöljük.

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

2020. január 24. (péntek)

Gyurcsányozással és városrombolással koronázott éles pengeváltással kezdődött, a Fidesz-frakció távozása után lassú hömpölygéssé szelídült a közgyűlés évnyitó ülése a Városházán csütörtökön délelőtt. Negyvennél több napirendről tárgyaltak a képviselők – fontos témákról is döntöttek.

Hankook: új elnök az európai központ élén

Hankook: új elnök az európai központ élén

2020. január 21. (kedd)

Új irányhoz új vezető: Lee Sang Hoon lett a a Hankook Tire Europe új operatív igazgatója és elnöke, áll a cégcsoporttól honlapunkhoz eljuttatott közleményben. Pályakép és stratégiai célok a hajtás után!

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

2020. január 21. (kedd)

Izgalmas közéleti témák sora, így a munka törvénykönyvével összefüggő politikusi álláspont vagy a napirenden lévő jegyzőváltás is szerepel a DS Híradó kínálatában. - de a városunkban rendezett lábtoll-labda viadalról is láthatnak riportot. Hangképes összegzés máris itt!

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

2020. január 21. (kedd)

Fajsúlyos témákról dönthetnek a képviselők a naptári év első ülésén a Városháza "C" szárnyában csütörtökön: a közgyűlés elé kerül egyebek mellett több intézmény beszámolója, de fontos szervezeti és törvényességi kérdésekről is határoznak majd.

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!