Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

2020. január 15. (szerda) 17:30 - Öcaline

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

Folytatták a szép hagyományt, Pintér Tamás polgármester az elmúlt hónapokban a Dunaújváros kenyere kezdeményezés nyománl befolyt összeget, pontosan 444 ezer 850 forintot adott át Kováts Rózsának, a Munkásművelődési Központ vezetőjének. Mint ismert, Dunaújváros önkormányzata és a Széchenyi Pékség által létrejött kezdeményezés révén, a különleges burgonyakenyér mindenkori eladási árából darabonként 50 forintot minden negyedévben egy előre kiválasztott szervezet, intézmény vagy egyesület kap. 
Pintér Tamás polgármester elmondta, a nemes kezdeményezés sikerességét a dunaújvárosiak garantálják, a közös segítség tehét az összefogás erejét is tükrözi. Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója a támogatás sorsáról elárulta: az összeget az összeget az 5. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó szervezésére fordítják majd. Az intézményvezető kiemelte, a májusi programra már a határon túlról is hívtak csoportokat. 
Az ünnepélyes átadón az is kiderült, hogy folytatódik az önkormányzat és a pékség közös akciója: a polgármester bejelentette, a következő három hónapban a kenyerek megvásárlásával a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületét támogatják majd a vevők. Szilágyi Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, a tagok eddig rendszeresen jártak gyógyfürdőbe, azonban erre már nincs keret. Így az összeget, amely 2020 első negyedévében – egészen pontosan január elejétől március végéig – összegyűlik, fürdőzésekre kívánják majd fordítani. Zárszavában Pintér Tamás hozzátette: bízik abban, hogy a Dunaújváros kenyere kezdeményezés továbbra is népszerű marad az emberek körében, sokan kérik a pékség polcairól ezt a terméket annak érdekében, hogy minél több szervezet, intézmény kaphasson támogatást.

Cikk szöveg: Kölesdi Fanni; fotó: Hankusz Kálmán 
 

A rovat további hírei: Közélet

Maratoni közgyűlés volt nyár közepén

Maratoni közgyűlés volt nyár közepén

2020. július 16. (csütörtök)

Csaknem ötven napirendi pont szerepelt a július havi rendes közgyűlés programjában: a megszokott „lemorzsolódás”, azaz az egyes napirendi pontok elhalasztása, napirendről való levétele mellett is maratoni ülésre készülhettek a képviselők a Városháza "C" szárnyában ma délelőtt.

Fém- és műszaki hulladékggyűjtés – már a Római városrészben is

Fém- és műszaki hulladékggyűjtés – már a Római városrészben is

2020. július 15. (szerda)

Közös kezdeményezés keretében szervez fém- és műszaki hulladékgyűjtő akciót a "Rajta, Újváros! " Egyesület és a Városvédők Újtelepért Egyesület – a Római városrészben először valósul meg a másutt már bevált és roppant népszerű program július 18-án, szombaton!

A kalandpark, a klímastratégia és a köztemető  is a képviselők előtt

A kalandpark, a klímastratégia és a köztemető is a képviselők előtt

2020. július 15. (szerda)

Összesen negyvenkilenc tervezett napirendi pontot tárgyal Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése július 16-án, csütörtökön a Városháza "C" szárnyában. A grémium egyebek mellett döntést hoz majd a helyi klímastratégiáról, a kalandpark, valamint a köztemető szolgáltatásainak ellátásáról is dönt majd a város honlapján közzétett információk alapján. Tételes lista itt!

4MOM: új családbarát közösségi tér születhet!

4MOM: új családbarát közösségi tér születhet!

2020. július 15. (szerda)

Évek óta dédelgetett álom válhat valóra a 4MOM családbarát közösségi tér új helyszínének megteremtésével és fenntartásával – a terveket Horváth Zsuzsi, az Anyák a Hordozásért Alapítvány vezetője összegezte.  Jó hír: honlapunk is a kezdeményezés mellé állt! 

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

2020. július 14. (kedd)

A hírt – a hivatalos felületeket megelőzve – facebook oldalán jelentette be Pintér Tamás polgármester. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Továbbra is fókuszban a környezetvédelem a Városházán

Továbbra is fókuszban a környezetvédelem a Városházán

2020. július 13. (hétfő)

Hitelesítették a polgármesteri hivatal EMAS környezetvédelmi vezetési rendszerét, amely már 2007 óta sikeresen működik az önkormányzatnál. A rendszer lényege, hogy a hivatal a környezetvédelmi szempontokat helyezi előtérbe, és a dolgozók is a környezettudatosság jegyében végzik mindennapi munkájukat. 

"Rajta, Újváros" Egyesület: speciális felkészítés a frakció tagjainak

"Rajta, Újváros" Egyesület: speciális felkészítés a frakció tagjainak

2020. július 13. (hétfő)

A Városháza és a városi fenntartású cégek életébe nyertek betekintést a "Rajta, Újváros!" Egyesület önkormányzati képviselői azon az előadássorozaton, amit a napokban rendeztek a frakció tagjainak.