Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

Öcaline - 2020. január 15. 17:30

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

Folytatták a szép hagyományt, Pintér Tamás polgármester az elmúlt hónapokban a Dunaújváros kenyere kezdeményezés nyománl befolyt összeget, pontosan 444 ezer 850 forintot adott át Kováts Rózsának, a Munkásművelődési Központ vezetőjének. Mint ismert, Dunaújváros önkormányzata és a Széchenyi Pékség által létrejött kezdeményezés révén, a különleges burgonyakenyér mindenkori eladási árából darabonként 50 forintot minden negyedévben egy előre kiválasztott szervezet, intézmény vagy egyesület kap. 
Pintér Tamás polgármester elmondta, a nemes kezdeményezés sikerességét a dunaújvárosiak garantálják, a közös segítség tehét az összefogás erejét is tükrözi. Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója a támogatás sorsáról elárulta: az összeget az összeget az 5. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó szervezésére fordítják majd. Az intézményvezető kiemelte, a májusi programra már a határon túlról is hívtak csoportokat. 
Az ünnepélyes átadón az is kiderült, hogy folytatódik az önkormányzat és a pékség közös akciója: a polgármester bejelentette, a következő három hónapban a kenyerek megvásárlásával a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületét támogatják majd a vevők. Szilágyi Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, a tagok eddig rendszeresen jártak gyógyfürdőbe, azonban erre már nincs keret. Így az összeget, amely 2020 első negyedévében – egészen pontosan január elejétől március végéig – összegyűlik, fürdőzésekre kívánják majd fordítani. Zárszavában Pintér Tamás hozzátette: bízik abban, hogy a Dunaújváros kenyere kezdeményezés továbbra is népszerű marad az emberek körében, sokan kérik a pékség polcairól ezt a terméket annak érdekében, hogy minél több szervezet, intézmény kaphasson támogatást.

Cikk szöveg: Kölesdi Fanni; fotó: Hankusz Kálmán 
 

A rovat további hírei: Közélet

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.  

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

2022. nov. 27.

A legutóbbi közgyűlés tárgyalta és el is fogadta azt a javaslatot, miszerint számos közszolgáltatási szakfeladat átkerül a DVG Zrt-től a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezethez. A jellemzően erdészeti, parkfenntartási munkálatok január 1-től tartoznak a városi költségvetési szervhez. A miértre pedig rendkívül egyszerű a válasz: kiadás csökkentés.

Adventre várva a 4-es körzetben is

Adventre várva a 4-es körzetben is

2022. nov. 26.

Az idei évben is lesz Városrészi Advent  a 4-es körzetben, ezúttal azonban két helyszínen: az új Vasmű úton és a Váci Mihály úton is várják a kilátogatókat. A részletekről a körzet önkormányzati képviselője, Barta Endre, és Törő Anikó, az Adománykuckó vezetője számolt be.
 

Ünnepi díszben az Újtelep fenyőfája

Ünnepi díszben az Újtelep fenyőfája

2022. nov. 26.

Városszerte elkezdődtek az ünnepi előkészületek: díszbe öltözött a főtér és lassan karácsonyi fények borítják a különféle városrészeket, így a napokban a körzet önkormányzati képviselője Tóth Kálmán közreműködésével Újtelep fenyőfája is ünnepi díszbe öltözött.