Győzelemmel kezdett a DAB

spigott - 2020. január 21. 21:43

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A Debrecen elleni hazai találkozóval vágott neki az Erste Liga felsőháznak ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyre igen nehéz feladat várt a jó erőkből álló DEAC ellen. A debreceniek és a mieink is több játékosukat nélkülözték a találkozón, melyen a vendégek kezdtek jobban, s a volt dunaújvárosi Hári beleérős találatával már negyedik perc derekán sikerült is megszerezniük a vezetést (0-1). A bekapott gól után ráadásul emberelőnybe került a DEAC, ám nem tudott élni a fórra sőt, ha Azari egy kicsivel pontosabban céloz, akár hátrányból is egyenlíthettek volna a Bikák. Ami nem jött össze ekkor, a harmad derekán már igen, mert Németh Péter remek cselek után tört be Hetényi kapuja elé, s lőtt védhetetlenül a ketrec jobb oldalába (1-1). A folytatásban is inkább a mieink irányították a játékot, sokat köszönhetett ekkor Hetényinek a DEAC, s ugyan a túloldalon is akadt dolga Hughson kapusnak, újabb gól már nem született ebben a játékrészben.

Miklán Klaudia felvételei!

A második felvonás szintén balszerencsésen kezdődött a Bikák számára, mert egy ütközést követően Dansereau hagyta el fájdalmas arccal a jeget, majd vonult az öltözőbe, s mivel lábra is alig bírt állni, úgy tűnt, hogy véget is ér számára a meccs. Át kellett így szervezni a sorokat, ám a lendület nem tört meg, s mikor a 32. percben Somogyi parádés kiugratása után Turcotte vágta a jobb felsőbe a pakkot, végre megvolt az áhított vezetés (2-1). Emellett annak is örülhettek az Acélbikák drukkerei, hogy Dansereau a hajrára visszatért a jégre, ám hiába kerültek emberelőnybe a mieink, nem tudtak élni a lehetőséggel.

A fórok kihasználásában azonban ma egyik csapat sem jeleskedett, így a harmadik felvonásban nem tudtak betalálni a felek, pedig akadt alkalom bőven az öt a négy elleni szituációk "gyakorlására". Ahogy telt az idő, úgy jött egyre feljebb a DEAC, mely bő két perccel a meccs vége előtt kapott egy újabb esélyt az egyenlítésre, ám Mazurek kiállítása alatt is remekül védekeztek a Bikák, ráadásul hiába hozta le kapusát is David Musial, fél perccel a lefújás előtt Turcotte saját harmadából is bevette az üresen hagyott debreceni kaput, kialakítva ezzel a 3-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

DAB – DEAC 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker (1), Hüffner (1), Silló (1), Somogyi (1), Turcotte 2, Dósa, Hruby, Gebei, Németh 1, Pinczés, Ambrus, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

DEAC: Hetényi – Léránt, Vokla, Izacky, Mazzag, Novotny, Filbrandt (1), Kiss, Graaskamp (1), Hári 1, Kuleshov, Mestyán, Sándor, Kozma, Molnár, Salló, Markov. Vezetőedző: David Musial.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.