Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

2020. január 3. (péntek) 18:27 - Öcaline

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.

Már tegnap, a kegyetlen pusztítást, egy gumis műhely és több lakás leégését okozó tűzeset megírásakor felmerült, hogy a megyei katasztrófavédelem sajtószolgálatának összegzése nem ad választ egy fontos kérdésre: a tűz oka, keletkezésének körülménye fájó hiátusa volt a történetnek.

És még mindig az.

Az viszont faktum, hogy brutális tűz volt az Álmos utcában csütörtökön hajnalban; mivel a DO hűséges olvasói mindig és mindenütt ott vannak, csak idő kérdése volt, hogy mikor bukkan föl egy szemtanú – ma délig kellett várni az alábbi kép befutására!

Mint azt a neve elhallgatását kérő szemtanú is megerősítette, "még tisztes távolból is ijesztő látványt nyújtott az épületben tomboló tűz" – a hatalmas lángok mellett a vastag fekete füstoszlop is rémisztő volt olvasónk beszámolója szerint. "Botrány nagy tűz volt – és kizárt, hogy a véletlen művel legyen" – ezt már egy szintén név nélkül nyilatkozó forrás állította az eset kapcsán. Merthogy az okokról ugyan nem esett szó, de a városi zuhanyhíradóban már tegnap – stílszerűen – futótűzként terjedt az eset híre, és több verzió is szárnyra kapott annak kapcsán, hogy nem "ögyulladás" következtében égett ki a gumis műhely és több lakás a volt szovjet laktanyában lévő bázison. Sokáig masszívan tartotta magát egy verzió arról, hogy biztosítási csalás áll az eset hátterében, de akadt más magyarázat is: többen elszámolási vitát emlegetnek a háttérben, illetve felmerült egy szál arról, miszerint az ingatlan adás-vételénél akadtak gondok.

Mivel az eset nagyon megrázta a várost – a káresemény nagysága, az esetleges "háttértényezők", és nem utolsósorban a két megrongálódott lakásban élők sorsa miatti aggodalom okán –, ma délben levélben fordultam a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatához.  Már a becsült – alsó hangon is több tízmilliós – kárérték miatt is megkérdeztem, indított-e vizsgálatot a tűzeset okai, keletkezési körülményei kapcsán a rendőség, firtattam az ilyenkor szokásos tűzszakértői vizsgálat elkészülésének várható időpontját, valamint arról is érdeklődtem, felmerült-e idegenkezűség gyanúja az eset kapcsán – magyarul: voltak, vannak-e arra utaló jelek, hogy gyújtogatás történt? Végül, de nem utolsósorban azt is megkérdeztem, érkezett-e bejelentés, esetleg történt-e feljelentés az esettel kapcsolatban.

A kérdéssorra meg is érkezett a szabatos válasz a kommunikációs szolgálattól – a lényeget mutatom máris, betűhíven:

"... megkeresésére reagálva tájékoztatjuk, hogy a nevezett ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni."

Itt tartunk most – és persze innentől epedve várom a nyomozás eredményét is!

(Címlap- és nyitókép: FM Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes fotója; belső oldali kép: olvasónktól)

A rovat további hírei: Sziréna

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

2020. január 04. (szombat)

Rendőrkézre került az a 31 éves férfi, aki három személyautó oldalüvegét törte be a városban szeptemberben és októberben. A zsaruk többrendbeli rongálás vétség elkövetése miatt hallgatták ki a gyanúsítottat, értesült a DO.

Lánglovagok: gumis műhely és több lakás égett ki az Álmos utcában

Lánglovagok: gumis műhely és több lakás égett ki az Álmos utcában

2020. január 02. (csütörtök)

Több lakás is károsodott abban a tűzesetben, amely során kiégett egy autógumi-szerelő műhely az Álmos utcában ma reggel. A tűzeset nagyságára jellemző, hogy a dunaújvárosi lánglovagok mellett további négy városból érkeztek tűzoltók a helyszínre. Címszavas összegzés és döbbenetes képek a hajtás után.
 

Véradók: remek évzáró, remek évnyitó – és további alkalmak itt!

Véradók: remek évzáró, remek évnyitó – és további alkalmak itt!

2020. január 02. (csütörtök)

Az óesztendő utolsó napján 60, míg ma 22 véradó hozott áldozatot mások egészsége oltárán a Vérellátóban. Összeállításunkban a hónap további alkalmait is felsoroljuk – ments meg három életet a hajtás után!

Véradókat köszöntöttek a Bartókban

Véradókat köszöntöttek a Bartókban

2019. december 31. (kedd)

A tavalyi kezdeményezés sikere után ismét közös színházlátogatással köszönte meg a véradók aktivitását a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros területi szervezete a Bartókban hétfőn este. Az aulában kezdődött jó hangulatú, örömhírekkel spékelt összejövetelt a Hajmeresztő című komédia koronázta. BÚÉK, véradók!