Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

Öcaline - 2020. január 3. 18:27

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.

Már tegnap, a kegyetlen pusztítást, egy gumis műhely és több lakás leégését okozó tűzeset megírásakor felmerült, hogy a megyei katasztrófavédelem sajtószolgálatának összegzése nem ad választ egy fontos kérdésre: a tűz oka, keletkezésének körülménye fájó hiátusa volt a történetnek.

És még mindig az.

Az viszont faktum, hogy brutális tűz volt az Álmos utcában csütörtökön hajnalban; mivel a DO hűséges olvasói mindig és mindenütt ott vannak, csak idő kérdése volt, hogy mikor bukkan föl egy szemtanú – ma délig kellett várni az alábbi kép befutására!

Mint azt a neve elhallgatását kérő szemtanú is megerősítette, "még tisztes távolból is ijesztő látványt nyújtott az épületben tomboló tűz" – a hatalmas lángok mellett a vastag fekete füstoszlop is rémisztő volt olvasónk beszámolója szerint. "Botrány nagy tűz volt – és kizárt, hogy a véletlen művel legyen" – ezt már egy szintén név nélkül nyilatkozó forrás állította az eset kapcsán. Merthogy az okokról ugyan nem esett szó, de a városi zuhanyhíradóban már tegnap – stílszerűen – futótűzként terjedt az eset híre, és több verzió is szárnyra kapott annak kapcsán, hogy nem "ögyulladás" következtében égett ki a gumis műhely és több lakás a volt szovjet laktanyában lévő bázison. Sokáig masszívan tartotta magát egy verzió arról, hogy biztosítási csalás áll az eset hátterében, de akadt más magyarázat is: többen elszámolási vitát emlegetnek a háttérben, illetve felmerült egy szál arról, miszerint az ingatlan adás-vételénél akadtak gondok.

Mivel az eset nagyon megrázta a várost – a káresemény nagysága, az esetleges "háttértényezők", és nem utolsósorban a két megrongálódott lakásban élők sorsa miatti aggodalom okán –, ma délben levélben fordultam a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatához.  Már a becsült – alsó hangon is több tízmilliós – kárérték miatt is megkérdeztem, indított-e vizsgálatot a tűzeset okai, keletkezési körülményei kapcsán a rendőség, firtattam az ilyenkor szokásos tűzszakértői vizsgálat elkészülésének várható időpontját, valamint arról is érdeklődtem, felmerült-e idegenkezűség gyanúja az eset kapcsán – magyarul: voltak, vannak-e arra utaló jelek, hogy gyújtogatás történt? Végül, de nem utolsósorban azt is megkérdeztem, érkezett-e bejelentés, esetleg történt-e feljelentés az esettel kapcsolatban.

A kérdéssorra meg is érkezett a szabatos válasz a kommunikációs szolgálattól – a lényeget mutatom máris, betűhíven:

"... megkeresésére reagálva tájékoztatjuk, hogy a nevezett ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni."

Itt tartunk most – és persze innentől epedve várom a nyomozás eredményét is!

(Címlap- és nyitókép: FM Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes fotója; belső oldali kép: olvasónktól)

A rovat további hírei: Sziréna

Breaking: elmerültek a Dunában, keresik a kiképzőket

Breaking: elmerültek a Dunában, keresik a kiképzőket

2022. júl. 04.

Tragikus kimenetelű balesetről kapott hírt megbízható, de nem hivatalos forrásból a DO. Úgy tudjuk, a pálhalmai BV-intézet két kutyakiképzője esett munka közben a Dunába Rácalmásnál ma délelőtt, mind a ketten elmerültek, nagy erőkkel keresik őket. Gyorshír.

Szirénapróba: ha hétfő, hát újra morgatnak

Szirénapróba: ha hétfő, hát újra morgatnak

2022. júl. 03.

A havi rendes gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órakor morgatnak.

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!