Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap) 21:02 - spigott

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Idegenben, a DEAC elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga felsőházának küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. David Leger együttesébe visszatért a legutóbbi meccsen hiányzó Martin Lendák és Kovács Erik is, ám a továbbra is sérült Zanoski mellett Azari Zsolt betegség miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

Melyet nem kezdtek rosszul az Acélbikák, ám hiába töltöttek lényegesen több időt a támadó harmadban, mint ellenfelük, mégis a vendéglátók szerezték meg a vezetést Novotny révén a 14. perc végén (1-0). A gól után emberelőnyben támadhattak a mieink az egyenlítésért, ám Hetényi továbbra is védett mindent, így hiába hozta a kapura lövési mutatót 17-8-ra a DAB, mégis a Debrecen vonulhatott minimális előnnyel a szünetre.

A fordulást követően az első fór újra a mieink kapták, ám ahogy az elsővel, úgy ezzel sem tudtak élni David Leger tanítványai, vagyis továbbra sem akart megszületni a remélt egyenlítő találat. Erre egészen a 35. percig kellett várni, mikor egy kivédekezett emberhátrány után Turcotte végre betalált egy fórból, s kezdődhetett minden elölről (1-1). A harmad hajrájában kapott még egy emberelőnyt együttesünk, ám ezt már nem tudta kihasználni, így bőven maradt még izgalom a harmadik húsz percre is.

Képek: DO-archív

Az utolsó felvonás elején előbb a DEAC került fórba, majd az Acélbikák kettős előnybe, s utóbbival sikerült is élni Turcotte-nak köszönhetően, így végre nálunk volt az előny (1-2). A DEAC persze nem adta fel, s a játékrész derekán Graaskamp is gólra váltott sajnos egy hazai fórt, egálra hozva ezzel a meccset (2-2). Az 55. percben újra emberelőnybe kerültek a Bikák, de ezzel már nem tudtak élni, s mint kiderült, ez végzetes hiba volt, mert két perccel a meccs vége előtt Sági betalált, s mivel a hátralévő idő már nem volt elég az egyenlítéshez, így végül a DEAC örülhetett a 3-2-es győzelemnek.

DEAC – DAB 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

DEAC: Hetényi – Filbrandt, Vokla (1), Izacky, Mazzag, Novotny 1, Kiss, Léránt, Hári, Sági 1 (1), Graaskamp 1 (1), Mestyán, Sándor, Molnár, Salló, Kozma, Markov. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Hughson – Kovács B. (1), Vuorijärvi (1), Dansereau (1), Mazurek, Somogyi B., Hüffner, Lendák, Gebei, Silló, Turcotte 2, Dósa, Hruby, Kovács E., Németh, Subotic, Baker, Gulácsi, Somogyi N., Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt az Acélbikák

Véghajrá előtt az Acélbikák

2020. február 16. (vasárnap)

A harmadik helyezett Brassó otthonában szerepelnek hétfőn este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

2020. február 16. (vasárnap)

Szép eredményeknek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett országos versenyen.

Csúnya pofon a fővárosban

Csúnya pofon a fővárosban

2020. február 15. (szombat)

Hiába vezetett korán, rengeteget hibázva szenvedett súlyos vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadó az első helyért

Rangadó az első helyért

2020. február 15. (szombat)

A Dunaújvárosban aratott 5-4-es győzelem után ezúttal a fővárosban tréfálná meg a címvédő Ferencvárost a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Végül biztos Fradi-siker

Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek)

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.

Országos verseny a sportcsarnokban

Országos verseny a sportcsarnokban

2020. február 14. (péntek)

Az ország tizenhét egyesületének tollaslabdázói mérik össze egymással erejüket szombaton a Dunaújvárosi Sportcsarnokban sorra kerülő ranglista versenyen.

A maximum kell mindenkitől

A maximum kell mindenkitől

2020. február 13. (csütörtök)

A bajnoki címért versenyben lévő Ferencváros ellen lép pályára pénteken este Szekszárdon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.