Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap) 21:02 - spigott

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Idegenben, a DEAC elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga felsőházának küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. David Leger együttesébe visszatért a legutóbbi meccsen hiányzó Martin Lendák és Kovács Erik is, ám a továbbra is sérült Zanoski mellett Azari Zsolt betegség miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

Melyet nem kezdtek rosszul az Acélbikák, ám hiába töltöttek lényegesen több időt a támadó harmadban, mint ellenfelük, mégis a vendéglátók szerezték meg a vezetést Novotny révén a 14. perc végén (1-0). A gól után emberelőnyben támadhattak a mieink az egyenlítésért, ám Hetényi továbbra is védett mindent, így hiába hozta a kapura lövési mutatót 17-8-ra a DAB, mégis a Debrecen vonulhatott minimális előnnyel a szünetre.

A fordulást követően az első fór újra a mieink kapták, ám ahogy az elsővel, úgy ezzel sem tudtak élni David Leger tanítványai, vagyis továbbra sem akart megszületni a remélt egyenlítő találat. Erre egészen a 35. percig kellett várni, mikor egy kivédekezett emberhátrány után Turcotte végre betalált egy fórból, s kezdődhetett minden elölről (1-1). A harmad hajrájában kapott még egy emberelőnyt együttesünk, ám ezt már nem tudta kihasználni, így bőven maradt még izgalom a harmadik húsz percre is.

Képek: DO-archív

Az utolsó felvonás elején előbb a DEAC került fórba, majd az Acélbikák kettős előnybe, s utóbbival sikerült is élni Turcotte-nak köszönhetően, így végre nálunk volt az előny (1-2). A DEAC persze nem adta fel, s a játékrész derekán Graaskamp is gólra váltott sajnos egy hazai fórt, egálra hozva ezzel a meccset (2-2). Az 55. percben újra emberelőnybe kerültek a Bikák, de ezzel már nem tudtak élni, s mint kiderült, ez végzetes hiba volt, mert két perccel a meccs vége előtt Sági betalált, s mivel a hátralévő idő már nem volt elég az egyenlítéshez, így végül a DEAC örülhetett a 3-2-es győzelemnek.

DEAC – DAB 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

DEAC: Hetényi – Filbrandt, Vokla (1), Izacky, Mazzag, Novotny 1, Kiss, Léránt, Hári, Sági 1 (1), Graaskamp 1 (1), Mestyán, Sándor, Molnár, Salló, Kozma, Markov. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Hughson – Kovács B. (1), Vuorijärvi (1), Dansereau (1), Mazurek, Somogyi B., Hüffner, Lendák, Gebei, Silló, Turcotte 2, Dósa, Hruby, Kovács E., Németh, Subotic, Baker, Gulácsi, Somogyi N., Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.