Időjárás: borult, párás, szeles napok jönnek

2020. január 27. (hétfő) 10:41 - Öcaline

Nem a szebbik arcát mutatja a tél, továbbra is kitart a ködös, borult idő a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint. Előbb csapadékos, aztán szeles időszakra készülhetünk, a hét közepén lehet némi napsütés, de a hét végére úja beborul.

 

"Elszórtan ónos eső!" – figyelmeztet előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője. Ahogy az utcára lépve tapasztalhatjuk is, kitart a borult, párás idő. Elszórtan, főleg délkeleten, valamint a keleti országrészben fordul elő hószállingózás, ónos szitálás, ónos eső (!!!), helyenként eső. Gyenge marad a nyugati, északnyugati szél, a reggeli gyenge fagy után 3-7 fok között alakul a hőmérséklet, a széltől védett, fagyzugos helyeken néhány fokkal hűvösebb lehet.
A folytatás sem ígér sok jót a napsütés barátainak: a friss modellek szerint kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, az északi, északkeleti tájakon eleinte hó, havas eső is lehet. Megerősödik a szél, előbb a délnyugati, majd estétől az északnyugati légmozgás fokozódhat viharossá, a nyomában este egy-egy zivatar, esetleg hózivatar is előfordulhat. A nappali felmelegedés erősebb lesz – 6-10 fokos csúcsokkal is számolhatunk. Némi változást ígér a szerda és a csütörtök – gyakran lesz erősen felhős az ég, de emellett némi napsütésben is bízhatunk. Még előfordulhat egy-egy futó zápor, hózápor, és erős marad a nyugati, északnyugati szél. A hőmérsékleti értékek tekintetében nem várható számottevő változás, délutánonként 6-9 fok közötti értékeket mérhetünk térségünkben.
A hét utolsó napjaira visszatér a felhős, jellemzően borult, párás idő: péntektől egészen vasárnapig erősen felhős időre van kilátás, de csak elszórtan lehet kisebb eső. Az északnyugati szél veszít erejéből, de még így is élénk marad – és továbbra is 5-8 fok körül alakul a csúcsérték.

(Fotó: Így látjuk MI! – Horváth Éva Viktória képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

2020. február 14. (péntek)

Libbenő lányok, negédes nők, aranyló asszonyok, sok-sok boldog órát és boldogító élményt kívánok!

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

2020. február 10. (hétfő)

Mozgalmas hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss porgnózisa szerint – megérkezett térségünkbe a viharos szél. Egész héten erős légmozgásra, változékony időre készülhetünk, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel.

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

2020. február 03. (hétfő)

Miközben a Vasmű úton folytatódik a kivágott platánsor gyökereinek eltávolítása, a szakemberek javaslata után a városlakók szavazhattak, milyen fajjal népesítsék be a területet. Lezárult a voks – a Sisi ezüst hársra esett a választás!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

2020. február 03. (hétfő)

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

2020. január 31. (péntek)

A városlakók előtt is nyitott a Szelektív Hulladékgyűjtő Udvar – a Budai Nagy Antal úti bázisra várják a lakossági hulladékot is. Helyszínbejárás, nyitva tartási rend és még egy raklap infó a hajtás után.

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

2020. január 29. (szerda)

Rosszullét után mentés a daruból, tárlat és darts, meg persze az MTV CityRocks 2020 kavalkádja - aktualitások és érdekességek a DSTV Híradó tegnapi adásából. Mutatom máris!

DVG: két ingatlant pályáztatnak

DVG: két ingatlant pályáztatnak

2020. január 24. (péntek)

A Juharos Étterem és a Fabó Éva Sportuszoda Büfé hasznosítására ír ki nyílt pályázatot a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. Két felhívás a hajtás után – betűhíven!