Időjárás: borult, párás, szeles napok jönnek

Öcaline - 2020. január 27. 10:41

Nem a szebbik arcát mutatja a tél, továbbra is kitart a ködös, borult idő a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint. Előbb csapadékos, aztán szeles időszakra készülhetünk, a hét közepén lehet némi napsütés, de a hét végére úja beborul.

 

"Elszórtan ónos eső!" – figyelmeztet előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője. Ahogy az utcára lépve tapasztalhatjuk is, kitart a borult, párás idő. Elszórtan, főleg délkeleten, valamint a keleti országrészben fordul elő hószállingózás, ónos szitálás, ónos eső (!!!), helyenként eső. Gyenge marad a nyugati, északnyugati szél, a reggeli gyenge fagy után 3-7 fok között alakul a hőmérséklet, a széltől védett, fagyzugos helyeken néhány fokkal hűvösebb lehet.
A folytatás sem ígér sok jót a napsütés barátainak: a friss modellek szerint kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, az északi, északkeleti tájakon eleinte hó, havas eső is lehet. Megerősödik a szél, előbb a délnyugati, majd estétől az északnyugati légmozgás fokozódhat viharossá, a nyomában este egy-egy zivatar, esetleg hózivatar is előfordulhat. A nappali felmelegedés erősebb lesz – 6-10 fokos csúcsokkal is számolhatunk. Némi változást ígér a szerda és a csütörtök – gyakran lesz erősen felhős az ég, de emellett némi napsütésben is bízhatunk. Még előfordulhat egy-egy futó zápor, hózápor, és erős marad a nyugati, északnyugati szél. A hőmérsékleti értékek tekintetében nem várható számottevő változás, délutánonként 6-9 fok közötti értékeket mérhetünk térségünkben.
A hét utolsó napjaira visszatér a felhős, jellemzően borult, párás idő: péntektől egészen vasárnapig erősen felhős időre van kilátás, de csak elszórtan lehet kisebb eső. Az északnyugati szél veszít erejéből, de még így is élénk marad – és továbbra is 5-8 fok körül alakul a csúcsérték.

(Fotó: Így látjuk MI! – Horváth Éva Viktória képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!