Időjárás: szürke, ködös, deres, fagyos hetünk lesz

2020. január 13. (hétfő) 10:45 - Öcaline

A ma reggeli hószitálás után is marad a szürke, ködös, fagyos időszak térségünkben a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Egészen péntekig ez a helyzetkép lesz jellemző – a hét végén picit derültebb időre számíthatunk.

"Szürkeség..." – ezzel a sommás megállapítással vezette be hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztője. A télies reggel után ma egész nap borult, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. Egész napra jellemző, hogy hószitálásra, később ónos szitálásra számíthatunk – zúzmara is bárhol kialakulhat. Gyenge marad a délkeleti szél, a reggeli -2 fok után nap közben is csak 1-2 fokot mérhetünk. Autósok, figyelem, az egész hétre vonatkozó figyelmeztetés, hogy rossz látási viszonyok, és néhol síkos útszakaszok lehetnek!
A folytatás is hasonló mutatókat ígér: a friss modellek szerint kedden csak nyugaton bukkanhat elő rövid időre a nap, a középső tájakon és keleten marad a ködfelhős, párás időjárás. Szitálás, ónos szitálás újra előfordulhat – a hőmérsékleti értékek tekintetében elég nagy szórás várható, hiszen -2 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk délután.
Egy kaptafára készül a következő napok helyzetképe időjárási szempontból – szerdától egészen péntekig erősen felhős, párás, továbbra is több területen tartósan ködös időre lesz kilátás. Rövid napos időszakokra az ország déli, délkeleti vidékein lesz esély, másutt marad a szürke, zúzmarás, szitálásos idő – reggelente országszerte gyenge fagy valószínű, míg délutánonként -1 és 6 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A hét vége pici változást ígér a középtávú előrejelzések specialistája szerint: szombaton megélénkül a szél, és vasárnapra véget érhet a szürkeség – egyre több helyen számíthatunk némi napsütésre. Banánérlelő meleg ezzel együtt nem várható: a fagyos reggelek után nap közben is csak 3-4 fokos csúcsokkal számolhatunk.

Hadd fogalmazzak nagyon finoman: időjárási szempontból nem ez ígérkezik az év legszebb hetének!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hankook: abroncsokkal az alapítványokért

Hankook: abroncsokkal az alapítványokért

2020. január 14. (kedd)

Több millió forinttal támogatott beteg vagy hátrányos helyzetben lévő gyermekeket segítő alapítványokat a Hankook Tire Magyarország Kft. a tavaly első alkalommal meghirdetett jótékonysági akciójának lezárultával. Abroncsok és civilek – példás kezdeményezés a hajtás után!

Panelvilág, panelszerelem a Heti Naplóban

Panelvilág, panelszerelem a Heti Naplóban

2020. január 13. (hétfő)

60 éve vehették birtokba a lakók az első házakat – naná, hogy szeretett városunk volt az első helyszíne a lakhatási válság új típusú megoldásának. Az ATV Heti Napló című vasárnapi műsora terjedelmes riportban számolt be a jubileumról – és persze megtalálták Éva nénit is!

Véradás a Carissa Kupán: mindenkit várnak!

Véradás a Carissa Kupán: mindenkit várnak!

2020. január 09. (csütörtök)

Nagyszerű lehetőség a segítségnyújtásra, egyúttal jótét célú akció: a Carissa Kupán is lehetőséget biztosítanak a váradóknak a Campus Arénában szombaton! Mindenkit várnak - a részleteket az alábbi plakát összegzi!

Közösségi környezetvédelem: faszabadítás! (FRISSÍTVE!)

Közösségi környezetvédelem: faszabadítás! (FRISSÍTVE!)

2020. január 07. (kedd)

Ugye, te sem olvastad félre a címet? Nem kell rosszra gondolni, a Lorántffy középiskola Kádár-völgy felőli oldalán lévő "rab" megmentésére rukkoltak ki közösségi kezdeményezéssel – a DO meg támogat! (Frissítés: az akció okafogyottá vált, részletek a cikk végén!)

Időjárás: zord éjjelek, napos napok

Időjárás: zord éjjelek, napos napok

2020. január 06. (hétfő)

Csípős hideg éjjelente, napos, de télies idő nap közben – ez várható térségünkben a héten a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét végén párás, ködös idő lehet – fagypont körüli mutatókkal.

Városházi kávézó: pályázat a bérletre

Városházi kávézó: pályázat a bérletre

2020. január 02. (csütörtök)

Nyilvános pályázatot hirdetett az önkormányzat a Városháza "B" szárnyában üzemelő földszinti kávézó bérletére – a kivonatos felhívás mellett a teljes pályázati felhívást linkeljük, a beadási határidő január 31. Forró & fekete a hajtás után.

Szilveszter a Városháza téren: bulira fel!

Szilveszter a Városháza téren: bulira fel!

2020. január 02. (csütörtök)

Bár a régi nagy tömegesség már csak a dunaújvárosi retró csoportban köszönt vissza, több százan ünnepelték együtt az új esztendőt a Városháza téren szilveszter éjjelén. A hangulat remek volt  – a bulista pillanatokat és arcokat eleveníti fel alkalmi webgalériánk; és jövőre legyetek, legyünk sokkal többen!