Időjárás: szürke, ködös, deres, fagyos hetünk lesz

Öcaline - 2020. január 13. 10:45

A ma reggeli hószitálás után is marad a szürke, ködös, fagyos időszak térségünkben a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Egészen péntekig ez a helyzetkép lesz jellemző – a hét végén picit derültebb időre számíthatunk.

"Szürkeség..." – ezzel a sommás megállapítással vezette be hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztője. A télies reggel után ma egész nap borult, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. Egész napra jellemző, hogy hószitálásra, később ónos szitálásra számíthatunk – zúzmara is bárhol kialakulhat. Gyenge marad a délkeleti szél, a reggeli -2 fok után nap közben is csak 1-2 fokot mérhetünk. Autósok, figyelem, az egész hétre vonatkozó figyelmeztetés, hogy rossz látási viszonyok, és néhol síkos útszakaszok lehetnek!
A folytatás is hasonló mutatókat ígér: a friss modellek szerint kedden csak nyugaton bukkanhat elő rövid időre a nap, a középső tájakon és keleten marad a ködfelhős, párás időjárás. Szitálás, ónos szitálás újra előfordulhat – a hőmérsékleti értékek tekintetében elég nagy szórás várható, hiszen -2 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk délután.
Egy kaptafára készül a következő napok helyzetképe időjárási szempontból – szerdától egészen péntekig erősen felhős, párás, továbbra is több területen tartósan ködös időre lesz kilátás. Rövid napos időszakokra az ország déli, délkeleti vidékein lesz esély, másutt marad a szürke, zúzmarás, szitálásos idő – reggelente országszerte gyenge fagy valószínű, míg délutánonként -1 és 6 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A hét vége pici változást ígér a középtávú előrejelzések specialistája szerint: szombaton megélénkül a szél, és vasárnapra véget érhet a szürkeség – egyre több helyen számíthatunk némi napsütésre. Banánérlelő meleg ezzel együtt nem várható: a fagyos reggelek után nap közben is csak 3-4 fokos csúcsokkal számolhatunk.

Hadd fogalmazzak nagyon finoman: időjárási szempontból nem ez ígérkezik az év legszebb hetének!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!