Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Na, hol lesz idén Magyarország legnagyobb rock flashmobja?

2020. január 27. (hétfő) 19:43 - Öcaline

Naná, hogy Dunaújvárosban! Felszállt a füst, Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás polgármester jelentette be az örömhírt a Szalki-szigeten rendezett tájékoztatón ma délben. MTV CityRocks 2020, Dunaújváros – és hamarosan már lehet is jelentkezni, yeaaahh!

Szeged és Kecskemét után idén szeretett városunk ad otthont Magyarország egyik legnagyobb közösségi könnyűzenei megmozdulásának: július 25-én a Szali-szigeten rendezik az MTV CityRocks 2020 eseményét. A nagy bejelentést Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás polgármester tette meg  – természetesen a monstre megmozdulásnak otthont adó Szalki-szigeten. Mint elhangzott, a város remek elhelyezkedése mellett a műfajt támogató városvezetés segítsége is szerepet játszott a döntésben – Pintér Tamás a tájékoztatón még arra is ígéretet tett, hogy ex-móriczosként személyesen is beszáll a buliba. Ha a szervezők minden álma valóra válik, idén is több száz muzsikus ragad hangszert és élesít torkokat annak érdekében, hogy együtt, az ország legnagyobb zenekaraként igazolják: a rock él! Az esemény kettős jubileumhoz kapcsolódik, hiszen a 70. születésnapját ünneplő városban zajló MTV CityRocks 2020 eseménye remek kiegészítője lehet az idén éppen 30 esztendős Rockmaratonnak – ha így folytatjuk, szeretett városunk a nyáron a büszke Rock City címet is kivívja! 

Ehhez persze az is kell, hogy jelentkezzenek a július 25-én, szombaton zajló koncert résztvevői (az esőnap augusztus 1.), erről a főszervező örömmel jelentette be, hogy hamarosan megnyitják a jelentkezés lehetőségét is a programsorozat hivatalos weboldalán. Mint elhangzott, a klasszikus műfaji felállást idézve gitárosok, basszusgitárosok, dobosok, énekesek, valamint – idén először! – billentyűs hangszeresek jelentkezését várják. A szegedi, kecskeméti megmozdulás résztvevői már megússzák a castingot, nekik elég a jelentkezés, az új aspiránsoktól rövid bemutatkozó videót várnak a szervezők. A felület az alábbi linkről közvetlenül is elérhető – és persze azonnal szólok, ha ténylegesen lehet jelentkezni!

MTV CityRocks – jelentkezem, amint lehet! (katt) >>

A repertoár részben alakul, részben pedig hadititok, de Pintér Tamás a tájékoztatón kiemelte: nemcsak a város megismertetése, népszerűsítése, valamint a közösségépítés az akció célja, de azt is igazolni kívánják az MTV CityRocks 2020 keretében, hogy a város a műfaj egyik fontos főhadiszállása. Ebből eredően jó esély van arra, hogy egyfelől dunaújvárosi dal is szerepel a tracklistán, másrészt pedig minél több dunaújvárosi muzsikus beszáll a buliba! 


Az előkészületekről természetesen folyamatosan beszámol honlapunk is, emellett a friss infókról a rőzserázó akció facebook-felületén tájékozódhat mindenki! Íme!

MTV CityRocks – facebok (katt) >>

Akinek meg kérdés, milyen lehet, amikor több száz muzsikus tolja ezerkettővel az ország legnagyobb zenekarában, annak mutatok egy dalt a kecsói kavalkádból. Hát ilyen!

(Archív illusztrációk, videó lelőhely: MTV CityRocks)

 

A rovat további hírei: Kultúra

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

2020. február 13. (csütörtök)

Idén immár ötödszörre rendezik meg a Vomiting Blood Night  minifesztiválját a Kaptár Music Pubban – micsoda véletlen, az idén éppen tizedik születésnapját ünneplő házigazda Morhord buliját Valentin napján rendezik!  Yeaaahh!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

2020. február 12. (szerda)

A József Attila Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap egész világot behálózó akciójához – pénteken várják meglepetéssel a gyermekkönyvtár vendégeit! A felnőtteket könyves vakrandival csábítják!
 

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

2020. február 06. (csütörtök)

Izgalmas kulturális kalandozásra invitálja a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet pénteken este – a két kiállítást stílszerűen két programmal búcsúztatják!
 

Népdalosok versenye a Móriczban

Népdalosok versenye a Móriczban

2020. február 05. (szerda)

A Móricz iskola adott otthont a Pesovár Ferenc Fejér Megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny területi fordulójának a napokban. A megméretés hangképes összegzése itt!

Látogatás Lesznóban: a visegrádi országoknak más jelent a szabadság...

Látogatás Lesznóban: a visegrádi országoknak más jelent a szabadság...

2020. január 27. (hétfő)

Különleges rendezvényen vett részt Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és az általa vezetett delegáció a lengyelországi Leszno városában a napokban. Összeállításunk nemcsak a napokban tett látogatást eleveníti föl, de bemutatja Dunaújváros legfiatalabb, de legaktívabb testvérvárosi kapcsolatát is.

A magyar kultúra napja: koncerttel és díjátadóval ünnepeltek

A magyar kultúra napja: koncerttel és díjátadóval ünnepeltek

2020. január 23. (csütörtök)

A magyar kultúra napját a hagyományokhoz templomi koncerttel, valamint a Dunaújváros közgyűlése által alapított "Pro Cultura Intercisae" Díj átadásával ünnepelték városunkban. Az elismerést Tóth Jánosné Végh Mária, a Munkásművelődési Központ volt igazgatója vehette át az evangélikus templomban rendezett tegnapi ünnepségen. 

Könyvtár: fekete ruhában a kultúra napján

Könyvtár: fekete ruhában a kultúra napján

2020. január 22. (szerda)

"A kultúra értékei romokban, béreink alatta..." – a József Attila Könyvtár kollektívája is csatlakozott a magyar kultúra napjára időzített országos szakszervezeti akcióhoz. Háttér és petíció a hajtás után.