Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

2020. január 31. (péntek) 18:22 - Öcaline

A városlakók előtt is nyitott a Szelektív Hulladékgyűjtő Udvar – a Budai Nagy Antal úti bázisra várják a lakossági hulladékot is. Helyszínbejárás, nyitva tartási rend és még egy raklap infó a hajtás után.

A Dunanett Nonprofit Kft. Budai Nagy Antal úti telephelyén tartott tájékoztatót a napokban Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester. A helyszínbejárással körített program témája a tiszta Dunaújváros volt, a tájékoztató során az alpolgármester Márton László szállítási osztályvezetővel közösen nyomatékosította: sajnos a kelleténél kevesebben tudják, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek lehetőségén túl a hulladékudvar is nyitott a városlakók előtt:
– Egyre többen gyűjtenek szelektíven hulladékot városunkban, mégis évek óta megoldatlan probléma, hogy a hulladékgyűjtő szigetek környezetében sokszor áldatlan állapotok uralkodnak. Az új városvezetés elhatározott célja, hogy megszüntesse az áldatlan állapotokat, ennek a munkának az egyik fontos helyszínén járunk most. Azt reméljük, hogy a lakosság előtt is nyitott hulladékudvar olyan lehetőséget teremt, amellyel szintén egyre többen élnek majd, így tevőlegesen is hozzájárulva a tisztább Dunaújvároshoz, a rendezettebb városképhez.
A lényeg: a Dunanett Nonprofit Kft. telephelyén, a hulladékudvarban ingyenesen helyezhetik el a lakók a háztartásokban keletkező szelektív hulladékokat – ezzel is csökkenthető a hulladékszigeteknél felgyülemlő szemét mennyisége. Mezei Zsolt ugyanakkor hangsúlyozta: aki a hulladékszigetek mellett halmozza fel a szemetet, az illegálisan helyezi ki azt. A hulladékudvar tehát nyitott bázisként üzemel, ráadásul a háztartásokban keletkező szelektív hulladékokat a lakosok díjmentesen helyezhetik el a Budai Nagy Antal út. 2. alatti telephelyen. A hulladékgyűjtő udvarban papír-, műanyag-, fém-, italkarton és üveg csomagolási hulladék helyezhető el nagyobb mennyiségben – továbbá térítésmentesen leadhatók az elektronikai hulladékok. Az alábbi táblázat összefoglalja, hogy mit várnak és mit tilos a hulladékudvarba vinni – íme!


 

Végül, de közel sem utolsósorban itt a telep nyitva tartási rendje!

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 8-12 óra
Szerda: 13-17 óra 
Csütörtök, péntek, szombat: 8-12 óra
Vasárnap: ZÁRVA

Szelektíven gyűjt? Nyitott kapukkal várja a hulladékudvar!

A rovat további hírei: Mozaik

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

2020. február 14. (péntek)

Libbenő lányok, negédes nők, aranyló asszonyok, sok-sok boldog órát és boldogító élményt kívánok!

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

2020. február 10. (hétfő)

Mozgalmas hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss porgnózisa szerint – megérkezett térségünkbe a viharos szél. Egész héten erős légmozgásra, változékony időre készülhetünk, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel.

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

2020. február 03. (hétfő)

Miközben a Vasmű úton folytatódik a kivágott platánsor gyökereinek eltávolítása, a szakemberek javaslata után a városlakók szavazhattak, milyen fajjal népesítsék be a területet. Lezárult a voks – a Sisi ezüst hársra esett a választás!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

2020. február 03. (hétfő)

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

2020. január 29. (szerda)

Rosszullét után mentés a daruból, tárlat és darts, meg persze az MTV CityRocks 2020 kavalkádja - aktualitások és érdekességek a DSTV Híradó tegnapi adásából. Mutatom máris!

Időjárás: borult, párás, szeles napok jönnek

Időjárás: borult, párás, szeles napok jönnek

2020. január 27. (hétfő)

Nem a szebbik arcát mutatja a tél, továbbra is kitart a ködös, borult idő a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint. Előbb csapadékos, aztán szeles időszakra készülhetünk, a hét közepén lehet némi napsütés, de a hét végére úja beborul.

DVG: két ingatlant pályáztatnak

DVG: két ingatlant pályáztatnak

2020. január 24. (péntek)

A Juharos Étterem és a Fabó Éva Sportuszoda Büfé hasznosítására ír ki nyílt pályázatot a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. Két felhívás a hajtás után – betűhíven!