Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

2020. január 15. (szerda) 9:44 - Öcaline

Visszatérő vendégként lépnek közönség elé a Pannon Filharmonikusok muzsikusai szeretett városunkban szombaton: ezúttal egy fagott-zongora duó mutatkozik be a Krisztus király főtemplom új koncerthelyszínként debütáló fűtött altemplomában.

Dunaújvárosi helyszíne is lesz a Dél-Dunántúl zenei életében kiemelt helyen jegyzett Pannon Filharmonikusok kamarakoncert-sorozatának: január 18-án, szombaton este dr. Herpay Ágnes fagott szólamvezető és Huszics Ibolya (zongora) kettőse mutatkozik be a Krisztus király főtemplomban.
A Pannon Filharmonikusok a tavaly ősszel kezdtek régiós koncertsorozatba – Kodály nyomán a "Legyen a zene mindenkié!" mottóval: az együttes muzsikusaiból álló kamaraformációk havi rendszerességgel ingyenes koncerteket adnak a dél-dunántúli régió településein, így immár visszatérő vendégként Dunaújvárosban is. Városunkat legutóbb a tavaly októberi napsütésben kereste fel a filharmonikusok csellókvartettje szabadtéri koncert keretében, és az akkor szép számú közönség barátságos és vendégszerető fogadtatásáról igen elismerően nyilatkoztak. Így bíznak abban, hogy a mostani  ingyenes koncertjük is szép pillanatokat szerez a komolyzene iránt érdeklődőknek Dunaújvárosban.
Az esemény egyik érdekessége a helyszínválasztás: a hideg időre tekintettel a város új koncerthelyszíneként mutatkozik be a Krisztus király főtemplom jó akusztikájú, fűtött és akadálymentesített altemplomi aulája – a DO-hoz eljuttatott előhang és kedvcsináló szerint a helyszín az Aranyvölgyi út melletti nagy parkoló irányából közelíthető meg a legkönnyebben. A fagott-zongora duó Balakirev, Kershaw, Pierné és Vivaldi műveit szólaltatja meg a 19 órakor kezdődő hangversenyen. 

Az eseményre szeretettel várják a szombat esti szentmiséről érkező hívők mellett a muzsika minden szerelmesét – hadd legyen a zene valóban mindenkié!

(A kép természetesen illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

A magyar kultúra napja: koncerttel és díjátadóval ünnepeltek

A magyar kultúra napja: koncerttel és díjátadóval ünnepeltek

2020. január 23. (csütörtök)

A magyar kultúra napját a hagyományokhoz templomi koncerttel, valamint a Dunaújváros közgyűlése által alapított "Pro Cultura Intercisae" Díj átadásával ünnepelték városunkban. Az elismerést Tóth Jánosné Végh Mária, a Munkásművelődési Központ volt igazgatója vehette át az evangélikus templomban rendezett tegnapi ünnepségen. 

Könyvtár: fekete ruhában a kultúra napján

Könyvtár: fekete ruhában a kultúra napján

2020. január 22. (szerda)

"A kultúra értékei romokban, béreink alatta..." – a József Attila Könyvtár kollektívája is csatlakozott a magyar kultúra napjára időzített országos szakszervezeti akcióhoz. Háttér és petíció a hajtás után.

A magyar kultúra napja – ünnepi koncerttel, díjátadóval

A magyar kultúra napja – ünnepi koncerttel, díjátadóval

2020. január 20. (hétfő)

Folytatják a szép hagyományt, ünnepi koncertre várják a vendégeket a magyar kultúra napján az evangélikus templomban – a szerdán 18 órakor kezdődő eseményen a Szent Efrém Férfikarnak tapsolhat a közönség, és persze átadják a "Pro Cultura Intercisae" Díjat is.

Versenyfelhívás: mi legyen a Dunaújvárosiak Dala?

Versenyfelhívás: mi legyen a Dunaújvárosiak Dala?

2020. január 20. (hétfő)

Közös versenyfelhívással jelentkezett Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, valamint Futó Gábor zenész – a városlakóktól várják a Dunaújvárosiak Dalát! 

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

2020. január 15. (szerda)

Dunaújvárosi alkotó, konkrétan Nil készítette el az első klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalok egyikéhez. "Tudod, az élet szép" – mutatom máris!

Zeneiskola: Gála 2020  – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

Zeneiskola: Gála 2020 – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

2020. január 14. (kedd)

Jubileumi gálára várta a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola  – a kiállításmegnyitóval kezdett, a növendékek és zenepedagógusok, intézményi formációk bemutatkozásával folytatott, a Hot Jazz Band remek hangversenyével koronázott programnak a Bartók adott otthont múlt szombaton. Meséljenek a képek is!

ICA-D: két remek tárlat, két titkos hőssel

ICA-D: két remek tárlat, két titkos hőssel

2020. január 13. (hétfő)

Izgalmas bemutatókkal folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kiállításainak sorozata: péntek óta Orosz Péter alkotásaiból, valamint - Laszlo Milasovszky festményeiből láthatnak válogatást az érdeklődők – egészen február elejéig.