Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

Öcaline - 2020. január 15. 9:44

Visszatérő vendégként lépnek közönség elé a Pannon Filharmonikusok muzsikusai szeretett városunkban szombaton: ezúttal egy fagott-zongora duó mutatkozik be a Krisztus király főtemplom új koncerthelyszínként debütáló fűtött altemplomában.

Dunaújvárosi helyszíne is lesz a Dél-Dunántúl zenei életében kiemelt helyen jegyzett Pannon Filharmonikusok kamarakoncert-sorozatának: január 18-án, szombaton este dr. Herpay Ágnes fagott szólamvezető és Huszics Ibolya (zongora) kettőse mutatkozik be a Krisztus király főtemplomban.
A Pannon Filharmonikusok a tavaly ősszel kezdtek régiós koncertsorozatba – Kodály nyomán a "Legyen a zene mindenkié!" mottóval: az együttes muzsikusaiból álló kamaraformációk havi rendszerességgel ingyenes koncerteket adnak a dél-dunántúli régió településein, így immár visszatérő vendégként Dunaújvárosban is. Városunkat legutóbb a tavaly októberi napsütésben kereste fel a filharmonikusok csellókvartettje szabadtéri koncert keretében, és az akkor szép számú közönség barátságos és vendégszerető fogadtatásáról igen elismerően nyilatkoztak. Így bíznak abban, hogy a mostani  ingyenes koncertjük is szép pillanatokat szerez a komolyzene iránt érdeklődőknek Dunaújvárosban.
Az esemény egyik érdekessége a helyszínválasztás: a hideg időre tekintettel a város új koncerthelyszíneként mutatkozik be a Krisztus király főtemplom jó akusztikájú, fűtött és akadálymentesített altemplomi aulája – a DO-hoz eljuttatott előhang és kedvcsináló szerint a helyszín az Aranyvölgyi út melletti nagy parkoló irányából közelíthető meg a legkönnyebben. A fagott-zongora duó Balakirev, Kershaw, Pierné és Vivaldi műveit szólaltatja meg a 19 órakor kezdődő hangversenyen. 

Az eseményre szeretettel várják a szombat esti szentmiséről érkező hívők mellett a muzsika minden szerelmesét – hadd legyen a zene valóban mindenkié!

(A kép természetesen illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

2022. szep. 30.

Több intézmény, szervezet is készül a zene világnapjára: az első programokra már ma várják a muzsika szerelmeseit, de a következő napokban is egymást érik az események! (FRISSÍTVE)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

2022. szep. 30.

Fergeteges hangulatról és vérre menő csatáról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK adott otthon a napokban a rajzfilmes retró vetélkedőnek – 17 csapattal és kirobbanó sikerrel. Hangkép és galéria itt!

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

2022. szep. 28.

Komoly előkészületek az emlékévre, színes programokkal, előadásokkal, több intézmény együttműködése nyomán megvalósuló kínálattal készülnek, derült ki a téma kapcsán szervezett tájékoztatón.

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

2022. szep. 27.

A folyamatos kríziskezeléstől az optimista vagy éppen kevésbé derűlátó olvasatig – remek programmal nyílt meg a Dunaferr Art Alapítvány kisplasztikai gyűjteményéből válogatott kiállítás hétfőn este. A rendhagyó válogatás egy szűk héten át, péntekig látható a felső Duna-parton – csak tessék, tessék!

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

2022. szep. 27.

A 91 éves Pásztor Bertalan ma is aktív, ír, publikál. Néhány héttel ezelőtt egy pályázaton is győztesnek kiáltották ki, Aranybulla-díjat kapott. Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter kulturális bizottsági elnök a közelmúltban fogadta a Városházán.

DSTV: kötetbemutató a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: kötetbemutató a Kortárs Művészeti Intézetben

2022. szep. 27.

Irodalmi estről tudósít a DSTV összeállítása. Böszörményi Márton második, Infected Monstrum című kötetét, és magát az írót ismerhették meg a látogatók a Kortárs Művészeti Intézetben rendezett beszélgetés során. Hangkép.
 

DSTV: a kreativitás kibontása

DSTV: a kreativitás kibontása

2022. szep. 26.

Izgalmas és a szó összes értelmében színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A Wesley-Da Capo iskola művészeti tagozata tartott nyílt órát a Dózsa iskolában – a tét és a cél a résztvevő gyerekek kreatív energiáinak kibontása volt. Hangkép.