Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

2020. január 15. (szerda) 9:44 - Öcaline

Visszatérő vendégként lépnek közönség elé a Pannon Filharmonikusok muzsikusai szeretett városunkban szombaton: ezúttal egy fagott-zongora duó mutatkozik be a Krisztus király főtemplom új koncerthelyszínként debütáló fűtött altemplomában.

Dunaújvárosi helyszíne is lesz a Dél-Dunántúl zenei életében kiemelt helyen jegyzett Pannon Filharmonikusok kamarakoncert-sorozatának: január 18-án, szombaton este dr. Herpay Ágnes fagott szólamvezető és Huszics Ibolya (zongora) kettőse mutatkozik be a Krisztus király főtemplomban.
A Pannon Filharmonikusok a tavaly ősszel kezdtek régiós koncertsorozatba – Kodály nyomán a "Legyen a zene mindenkié!" mottóval: az együttes muzsikusaiból álló kamaraformációk havi rendszerességgel ingyenes koncerteket adnak a dél-dunántúli régió településein, így immár visszatérő vendégként Dunaújvárosban is. Városunkat legutóbb a tavaly októberi napsütésben kereste fel a filharmonikusok csellókvartettje szabadtéri koncert keretében, és az akkor szép számú közönség barátságos és vendégszerető fogadtatásáról igen elismerően nyilatkoztak. Így bíznak abban, hogy a mostani  ingyenes koncertjük is szép pillanatokat szerez a komolyzene iránt érdeklődőknek Dunaújvárosban.
Az esemény egyik érdekessége a helyszínválasztás: a hideg időre tekintettel a város új koncerthelyszíneként mutatkozik be a Krisztus király főtemplom jó akusztikájú, fűtött és akadálymentesített altemplomi aulája – a DO-hoz eljuttatott előhang és kedvcsináló szerint a helyszín az Aranyvölgyi út melletti nagy parkoló irányából közelíthető meg a legkönnyebben. A fagott-zongora duó Balakirev, Kershaw, Pierné és Vivaldi műveit szólaltatja meg a 19 órakor kezdődő hangversenyen. 

Az eseményre szeretettel várják a szombat esti szentmiséről érkező hívők mellett a muzsika minden szerelmesét – hadd legyen a zene valóban mindenkié!

(A kép természetesen illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

2020. március 29. (vasárnap)

"Átgyúrtuk életté, Idő komámmal, ez üldögélést" - újragondolta és újrajátszotta régi-szép Kispál-feldolgozását a Csík zenekar. Aktuálisabb, mint valaha: "Maradj otthon!"

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

2020. március 28. (szombat)

Beváltották a pár napja tett ígéretet, megérkezett mese a DSTV csapatától: az új sorozat első darabjaként a Megitatják a tűzifát című mesét tolmácsolták – mutatom máris!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

2020. március 17. (kedd)

Fantasztikus közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzet időszakában a Bartók Kamaraszínház a napokban – itt a "virtuális színház” műsorterve!

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

2020. március 11. (szerda)

Összesen három várostörténeti vonatkozású pályázatot ír ki Dunaújváros 70 éves évfordulója kapcsán a József Attila Könyvtár – eddig két felhívással rukkolt ki az intézmény!

A múzeumba költözik a Terror Háza

A múzeumba költözik a Terror Háza

2020. március 10. (kedd)

Közös kiállításra várja a vendégeket az Intercisa Múzeum és a Terror Háza Múzeum: a 30 éve szabadon című  tárlat anyaga a rendszerváltás kitüntetett pillanatait mutatja be – szerdától.

MTV CityRocks 2020: várják a jelentkezőket!

MTV CityRocks 2020: várják a jelentkezőket!

2020. március 04. (szerda)

Már lehet jelentkezni az MTV CityRocks 2020 nagy közös dunaújvárosi dübörgésére: kész a tracklist, ennek fényében dönthetnek a régi közreműködők és az új jelentkezők! 

Dunaújvárosi Vegyeskar: a teltházas Müpa-élmény

Dunaújvárosi Vegyeskar: a teltházas Müpa-élmény

2020. március 03. (kedd)

Tizenkét kórus, köztük a Dunaújvárosi Vegyeskar lépett közönség elé a Müpa Bartók termének színpadán a KÓTA által szervezett Hangról hangra elnevezésű koncert programjában vasárnap. Operagyöngyszemek – egy kórustag, Deutsch Beáta emlékei!