Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Zeneiskola: Gála 2020 – Újévi Koncert a Bartókban

2020. január 9. (csütörtök) 18:05 - Öcaline

Kiállításmegnyitó, növendékek és zenepedagógusok, intézményi formációk bemutatkozása, Hot Jazz Band  koncert – jubilál a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, immár tizedszerre szervezik meg az újévköszöntő gálát. Az eseményre a Bartókban várják aí közönséget szombaton délután és este.

Az elmúlt esztendők szép hagyományát folytatva idén is megrendezi évköszöntő ünnepi hangversenyét a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola: a Gála 2020 – Újévi Koncert című programra január 11-én, szombaton 17 órától  várják a vendégeket a Bartók színháztermében. 
A hangverseny kezdete előtt, 16.30-kor kiállítás nyílik az intézmény aulájában, a vendégek Ady Géza képeiből láthatnak válogatást – a tematikus tárlat az elmúlt kilenc újévi gáláin készült fotók legjobbjait vonultatja fel! A koncert első felében a zeneiskola növendékei és művésztanárai mutatkoznak be, a kamara formációk mellett közönség elé lépnek az intézmény együttesei is. A harmonikazenekart Juhos Melinda Dirigálja, a vonós együttest Pomposné Zelena Erzsébet vezényli, míg a fúvószenekar Balogh Zoltán András irányításával mutatkozik be a koncerten.
Az újévi gála második felében is folytatódik az elmúlt évek hagyománya: szünet után a gála sztárvendégeként a Hot Jazz Band lép a Bartók színpadára!

(Képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

2020. március 29. (vasárnap)

"Átgyúrtuk életté, Idő komámmal, ez üldögélést" - újragondolta és újrajátszotta régi-szép Kispál-feldolgozását a Csík zenekar. Aktuálisabb, mint valaha: "Maradj otthon!"

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

2020. március 28. (szombat)

Beváltották a pár napja tett ígéretet, megérkezett mese a DSTV csapatától: az új sorozat első darabjaként a Megitatják a tűzifát című mesét tolmácsolták – mutatom máris!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

2020. március 17. (kedd)

Fantasztikus közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzet időszakában a Bartók Kamaraszínház a napokban – itt a "virtuális színház” műsorterve!

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

2020. március 11. (szerda)

Összesen három várostörténeti vonatkozású pályázatot ír ki Dunaújváros 70 éves évfordulója kapcsán a József Attila Könyvtár – eddig két felhívással rukkolt ki az intézmény!

A múzeumba költözik a Terror Háza

A múzeumba költözik a Terror Háza

2020. március 10. (kedd)

Közös kiállításra várja a vendégeket az Intercisa Múzeum és a Terror Háza Múzeum: a 30 éve szabadon című  tárlat anyaga a rendszerváltás kitüntetett pillanatait mutatja be – szerdától.

MTV CityRocks 2020: várják a jelentkezőket!

MTV CityRocks 2020: várják a jelentkezőket!

2020. március 04. (szerda)

Már lehet jelentkezni az MTV CityRocks 2020 nagy közös dunaújvárosi dübörgésére: kész a tracklist, ennek fényében dönthetnek a régi közreműködők és az új jelentkezők! 

Dunaújvárosi Vegyeskar: a teltházas Müpa-élmény

Dunaújvárosi Vegyeskar: a teltházas Müpa-élmény

2020. március 03. (kedd)

Tizenkét kórus, köztük a Dunaújvárosi Vegyeskar lépett közönség elé a Müpa Bartók termének színpadán a KÓTA által szervezett Hangról hangra elnevezésű koncert programjában vasárnap. Operagyöngyszemek – egy kórustag, Deutsch Beáta emlékei!