A bajnok ellen is a Bikák örülhettek

2020. február 12. (szerda) 21:39 - spigott

Öt gólt ütött az első harmadban, s az idáig veretlen Ferencvárost is legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházában.

A címvédő, s jelenleg is listavezető Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga felsőházának küzdelmeit ma este hat órától a középszakasz második helyén álló Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, s mivel a két gárda egy meccs kivételével rendre szoros csatákat vívott eddig egymással az idei szezonban, így ezúttal is izgalmas meccsre számíthattak a csapatok drukkerei.
A Bikák remekül kezdték az összecsapást, s Azari kapumegkerülős találatával már 24 másodperc elteltével megszerezték a vezetést, s bár erre Pulli egy remek lövéssel a 3. percben válaszolt, újabb fél perc elteltével Turcotte lőtt a bal felsőbe egy szóló után, újra megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (2-1). A második bekapott gól után nagy erőket mozgósított a Fradi az újabb egyenlítésért, ám a 8. percben Dansereau is megvillant, s két szép csel után vágta a pakkot a fővárosi kapuba, megduplázva ezzel a DAB előnyét (3-1). Ezzel még nem volt azonban vége a hazai parádénak, mert a 9. percben emberelőnybe kerültek a mieink, s ugyan ezt kivédekezték a vendégek, mikor Tóth Gergely visszatért a jégre, Somogyi éles szögből kilőtte a jobb felsőt, megszerezve a mieink negyedik találatát a 11. percben (4-1). A Fradi persze nem adta fel, s Tóth Adrián révén azonnal szépített, de a 16. percben Kovács lövése is meglepte Aranyt, így újra hárommal vezettek a Bikák (5-2).

Nem sokkal a szünet előtt megkapta első emberelőnyét az FTC is, melyből hamar kettős fór lett, de a vendégek sem az első felvonás végén, sem a második elején nem tudták ebből megtörni a DAB védekezését. A harmad első óriási lehetősége Turcotte előtt adódott, ám ezúttal nem tudott élni vele, majd a folytatásban Hughson kapust tesztelték sorozatban a fővárosiak, ám az Acélbikák hálóőre lehúzta a rolót sőt, ha Dansereau lövése nem a kapuvasat találja telibe, akár tovább növelhette volna előnyét együttesünk. A 38. percben újabb fórt kapott az FTC, s ebből Pulli már betalált, így a harmadik húsz percnek 5-3-as hazai előnnyel vágtak neki a csapatok. Az utolsó felvonásban igyekezett még tovább fokozni a nyomást a Fradi, ám lendületét két emberhátrány is megtörte. Ezekből Turcotte előtt adódott egy óriási helyzet, ám Arany nagy bravúrral hárítani tudott, így bőven maradt még izgalom a hajrára.

Miklán Klaudia felvételei!

Az 54. percben kapott egy esélyt a vendégcsapat a felzárkózásra, de Németh kisbüntetését is kivédekezte a DAB, egyre közelebb kerülve ezzel a végső sikerhez. Fodor Szabolcs szűk két perccel a meccs vége előtt Arany kapus helyett is mezőnyjátékost küldött jégre, s a Bikák könnyen eldönthették volna a találkozót, de három (!) üres kapus ziccert is elhibáztak, s mikor a 60. percben ezt Kulmala büntette góllal, még a győzelem is veszélybe került (5-4). A hátralévő 24 másodperc azonban már nem volt elég a vendégeknek az egyenlítő találat megszerzésére, így a DAB hatalmas győzelmet aratva tartotta itthon a pontokat, s átvette a vezetést az Erste Liga felsőházában.

DAB – FTC-Telekom 5-4 (5-2, 0-1, 0-1)

DAB: Hughson – Kovács 1 (2), Vuorijärvi, Azari 1, Dansereau 1 (2), Mazurek (1), Hüffner, Lendák, Gebei (1), Somogyi 1 (1), Turcotte 1 (1), Dósa, Hruby (1), Németh, Pinczés O., Silló, Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

FTC-Telekom: Arany – Karmeniemi, Pulli 2 (1), Nagy (1), Németh, Tóth A. 1, Rantanen, Tóth G., Kulmala 1 (1), Pavuk, Switzer, Hegyi, Sarcia, Hajós, Juusela, Tóth R. (1), Boros, Jászai, Farkas, Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A rovat további hírei: Sport

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Dolgoznak tovább a kenusok

Dolgoznak tovább a kenusok

2020. március 26. (csütörtök)

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Várakozó állásponton

Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök)

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.