A továbbjutás küszöbén az Újpest

2020. február 26. (szerda) 20:17 - spigott

A negyeddöntős párharc harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az UTE egy győzelemre került a továbbjutástól.

A hazai környezetben elveszített első két meccs után ma este már Újpesten korcsolyáztak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, s David Leger tanítványainak muszáj volt nyerniük ahhoz, hogy ne kerüljenek már-már reménytelen helyzetbe a négy nyert meccsig tartó párharcban.

A DAB kanadai szakvezetője pár helyen bele is nyúlt a sorok összetételébe, s visszatért a csapatba Tom Zanoski is, ám a mieink ennek ellenére sem kezdtek jól, mert egy kihagyott ziccer után már a 4. percben lekontrázta a mieinket az Újpest, s Varga közeli lövésével a vezetést is megszerezte (1-0). A 8. percben tovább rontott helyzetén együttesünk, mely saját harmada előtt adta el a korongot, ziccerbe hozva ezzel Ainsworth-t, aki nem is hibázta el szólóját, így az elmúlt két meccshez hasonlóan ezúttal is korán kétgólos hátrányba kerültek a Bikák (2-0). A folytatás sem volt sajnos szebb, mert hiába védekezett ki egymás után két hátrányt is a DAB, egy újabb eladott korongból Ainsworth megszerezte második találatát is a 18. percben, így igen korán eldőlni látszott a találkozó.

Képek: DO-archív

Az első húsz perc végén egy, majd a második elején még kettő fórt hagyott ki együttesünk, mely hiába került többször is ajtó-ablak helyzetbe, egymás után puskázta el lehetőségeit, így nem sikerült feljebb zárkóznia. Miután kiegészültek az újpestiek, már egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, ám a Bikákhoz hasonlóan az UTE sem tudott élni helyzeteivel. Egészen a 39. percig, mikor ismét lekontrázta csapatunkat a fővárosi alakulat, mely Ainsworth harmadik góljával gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést (4-0).

Főleg úgy, hogy a harmadik felvonás elején pillanatok alatt összeszedett két emberhátrány együttesünk, s hiába sikerült ezeket kivédekezni, értelemszerűen nem volt esélye arra, hogy támadásokat vezessen hátránya csökkentéséért. Az 51. percben újabb újpesti fórt védekeztek ki a Bikák, ám ennek a részsikernek sem örülhettek, mert nem sokkal később sokadszor is eredményesen fordult le a házigazda, mely Odnoga góljával növelte tovább vezetését, s végül nagyon sima, 5-0-s győzelemmel lépett újabb nagyot a továbbjutás felé.

UTE – DAB 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)

UTE: Duschek – Henderson, Varga 1, Benk, Csamangó, Sikorcin, Kiss-Rusk, Saukko (2), Ainsworth 3 (1), Di Diomete (2), Reed (2), Horváth A., Kovács A. (1), Godó, Odnoga 1, Vincze, Horváth Á., Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Silló, Hüffner, Lendák, Dansereau, Somogyi, Turcotte, Hruby, Ráduly, Dósa, Gebei, Németh, Tamás, Zanoski, Gulácsi, Pinczés, Subotic. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.