A továbbjutás küszöbén az Újpest

2020. február 26. (szerda) 20:17 - spigott

A negyeddöntős párharc harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az UTE egy győzelemre került a továbbjutástól.

A hazai környezetben elveszített első két meccs után ma este már Újpesten korcsolyáztak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, s David Leger tanítványainak muszáj volt nyerniük ahhoz, hogy ne kerüljenek már-már reménytelen helyzetbe a négy nyert meccsig tartó párharcban.

A DAB kanadai szakvezetője pár helyen bele is nyúlt a sorok összetételébe, s visszatért a csapatba Tom Zanoski is, ám a mieink ennek ellenére sem kezdtek jól, mert egy kihagyott ziccer után már a 4. percben lekontrázta a mieinket az Újpest, s Varga közeli lövésével a vezetést is megszerezte (1-0). A 8. percben tovább rontott helyzetén együttesünk, mely saját harmada előtt adta el a korongot, ziccerbe hozva ezzel Ainsworth-t, aki nem is hibázta el szólóját, így az elmúlt két meccshez hasonlóan ezúttal is korán kétgólos hátrányba kerültek a Bikák (2-0). A folytatás sem volt sajnos szebb, mert hiába védekezett ki egymás után két hátrányt is a DAB, egy újabb eladott korongból Ainsworth megszerezte második találatát is a 18. percben, így igen korán eldőlni látszott a találkozó.

Képek: DO-archív

Az első húsz perc végén egy, majd a második elején még kettő fórt hagyott ki együttesünk, mely hiába került többször is ajtó-ablak helyzetbe, egymás után puskázta el lehetőségeit, így nem sikerült feljebb zárkóznia. Miután kiegészültek az újpestiek, már egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, ám a Bikákhoz hasonlóan az UTE sem tudott élni helyzeteivel. Egészen a 39. percig, mikor ismét lekontrázta csapatunkat a fővárosi alakulat, mely Ainsworth harmadik góljával gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést (4-0).

Főleg úgy, hogy a harmadik felvonás elején pillanatok alatt összeszedett két emberhátrány együttesünk, s hiába sikerült ezeket kivédekezni, értelemszerűen nem volt esélye arra, hogy támadásokat vezessen hátránya csökkentéséért. Az 51. percben újabb újpesti fórt védekeztek ki a Bikák, ám ennek a részsikernek sem örülhettek, mert nem sokkal később sokadszor is eredményesen fordult le a házigazda, mely Odnoga góljával növelte tovább vezetését, s végül nagyon sima, 5-0-s győzelemmel lépett újabb nagyot a továbbjutás felé.

UTE – DAB 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)

UTE: Duschek – Henderson, Varga 1, Benk, Csamangó, Sikorcin, Kiss-Rusk, Saukko (2), Ainsworth 3 (1), Di Diomete (2), Reed (2), Horváth A., Kovács A. (1), Godó, Odnoga 1, Vincze, Horváth Á., Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Silló, Hüffner, Lendák, Dansereau, Somogyi, Turcotte, Hruby, Ráduly, Dósa, Gebei, Németh, Tamás, Zanoski, Gulácsi, Pinczés, Subotic. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

Volt értelme megrendezni a versenyt

Volt értelme megrendezni a versenyt

2020. szeptember 30. (szerda)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a késői időpont ellenére volt értelme megrendezni a szegedi kajak-kenu világkupaversenyt, amelyen a magyar válogatott 15 érmet, 6 aranyat, 6 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a hétvégén.

Háromból két siker!

Háromból két siker!

2020. szeptember 30. (szerda)

Az ifjúságiak nagy csatában kikaptak, a DFVE serdülő és gyermek leány vízilabdázói viszont biztos sikerrel zárták a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulóját.

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.