Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

2020. február 20. (csütörtök) 10:51 - spigott

Az Újpest gárdája lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ellenfele az Erste Liga negyeddöntőjében.

Sajtótájékoztatón jelentette be ma délelőtt az Erste Liga felsőházának első három helyezettje, hogy kit választott ellenfélül a rájátszás első körében. A csapatok közül a felsőházi küzdelmeket megnyerő FTC-Telekom választhatott, s ahogy az sejthető is volt, a zöld-fehérek elvitték az alsóházi nyolcadik Fehérvári Titánok gárdát. A Dunaújvárosi Acélbikák második helyen végeztek a sorozat legutóbbi szakaszában, s a mieink választása végül az alsóház hetedik helyezettjére, az Újpestre esett. A harmadik körben a Brassó a Gyergyói HK-t választotta, míg a Debrecennek maradt az alapszakaszt megnyerő, de a felsőházban hét vereséget is begyűjtő Csíkszereda.

Képek: DO-archív

Sokáig nem is kell várni a mieink első összecsapásaira, ugyanis Acélbikáink február 22-én és 23-án, szombaton este hat órától és vasárnap délután öttől látják vendégül a lila-fehéreket a negyeddöntő első két felvonásán. Az biztos, hogy nem vár könnyű feladat David Leger tanítványaira a fővárosiak ellen, s ezt a két gárda idei mérkőzései is bizonyítják. Hiába nyertek ugyanis a mieink kétszer is az Újpest otthonában, hazai környezetben még nem tudták legyőzni negyeddöntős vetélytársukat az Erste Liga 2019/2020-as szezonjában.

A párharcok az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is négy nyert mérkőzésig tartanak, s amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, úgy egész harmados hosszabbítással folytatódik a játék négy-négy mezőnyjátékossal, egészen addig, míg valamelyik gárda meg nem szerzi a győztes találatot.

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása

FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
Dunaújvárosi Acélbikák – UTE
Corona Brasov – Gyergyói HK
DEAC – SC Csíkszereda

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.