Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

2020. február 25. (kedd) 10:56 - Öcaline

Több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. A születésnapi kínálat heti menüje ünnepi bizonyítványátadással kezdődött, csütörtökön könyvbemutató, pénteken projektnap kényezteti a bánkisokat. Boldog születésnapot!

Az egész tanévet az alapítás 50. évfordulójára történő emlékezésnek szenteli a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma – a dunaújvárosi közoktatás egyik alapintézményének számító középiskola ünnepi programok egész sorával készül a jubileumra. 
A heti menüben egy ünnepi bizonyítványátadás volt az első alkalom – a megváltozott képzési struktúra miatt ugyan lassan a végéhez közeledik a 2017 januárjában kezdett Tehergépkocsi-vezető és Autóbuszvezető OKJ-s képzés, de a közelmúltban immár a kilencedik vizsgát szervezte meg a Bánki, áll a honlapunkhoz eljuttatott tájékoztatóban. A hétfőn délután tartott bizonyítvány-átadást az tette különlegessé, hogy Péli András, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese is sikeresen megszerezte az Autóbuszvezetői OKJ-s szakmáját. A Bánkiban rendezett ünnepségen a sikeres OKJ-vizsgát tett felnőttek vehették át a végzettséget igazoló bizonyítványt Pocsainé Varga Veronikától, a szakképzési centrum főigazgatójától, aki külön is gratulált kollégájának a kitartáshoz és a sikeres vizsgához.
A folytatás is izgalmasnak ígérkezik, hiszen az ünnepi szakmai rendezvény után már a jubileumra fókuszál a Bánki ünnepi kínálata: Teadélutánnak álcázott könyvbemutatóra várják a jubileumi sorozat keretében a vendégeket  az iskola hátsó aulájában február 27-én, csütörtökön délután. Az esemény vendégeként 14 órától Horváth Béla, az iskola nyugállományú történelemtanára mutatja be A 6. huszárezred az 1848-49-es magyar szabadságharcban című könyvét. És még egy érdekes „iskolatörténeti” adalék: a legendás alakulat kalandos történetét  összegző monográfia születéséről a szerzővel Gyöngyössy Csaba, a Bánki volt igazgatója beszélget.

Végül, de közel sem utolsósorban: az egész 50 éves évfordulós kínálat egyik kiemelkedő eseményének szánják a szervezők azt a projektnapot, amely során február 28-án, pénteken egy tudományos, történelmi és intézménytörténeti vetélkedő keretében elevenítik föl az iskola névadója,  Bánki Donát életét és munkásságát, valamint a Bánki iskola fél évszázados történetét a középiskola diákjai. A szervezők ígérete szerint a diákok délelőtt 9.30 órától csapatokat alkotva haladnak a forgószínpadszerűen változó állomások között az iskolában, hogy aztán délutánra kiderüljön, melyik alakulat készült föl legjobban a alapító és az iskola történetéből.

Boldog születésnapot, Bánki!

(Fotó: Miklán Klaudia; az archív kép természetesen illusztráció)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.