Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

2020. február 25. (kedd) 10:56 - Öcaline

Több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. A születésnapi kínálat heti menüje ünnepi bizonyítványátadással kezdődött, csütörtökön könyvbemutató, pénteken projektnap kényezteti a bánkisokat. Boldog születésnapot!

Az egész tanévet az alapítás 50. évfordulójára történő emlékezésnek szenteli a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma – a dunaújvárosi közoktatás egyik alapintézményének számító középiskola ünnepi programok egész sorával készül a jubileumra. 
A heti menüben egy ünnepi bizonyítványátadás volt az első alkalom – a megváltozott képzési struktúra miatt ugyan lassan a végéhez közeledik a 2017 januárjában kezdett Tehergépkocsi-vezető és Autóbuszvezető OKJ-s képzés, de a közelmúltban immár a kilencedik vizsgát szervezte meg a Bánki, áll a honlapunkhoz eljuttatott tájékoztatóban. A hétfőn délután tartott bizonyítvány-átadást az tette különlegessé, hogy Péli András, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese is sikeresen megszerezte az Autóbuszvezetői OKJ-s szakmáját. A Bánkiban rendezett ünnepségen a sikeres OKJ-vizsgát tett felnőttek vehették át a végzettséget igazoló bizonyítványt Pocsainé Varga Veronikától, a szakképzési centrum főigazgatójától, aki külön is gratulált kollégájának a kitartáshoz és a sikeres vizsgához.
A folytatás is izgalmasnak ígérkezik, hiszen az ünnepi szakmai rendezvény után már a jubileumra fókuszál a Bánki ünnepi kínálata: Teadélutánnak álcázott könyvbemutatóra várják a jubileumi sorozat keretében a vendégeket  az iskola hátsó aulájában február 27-én, csütörtökön délután. Az esemény vendégeként 14 órától Horváth Béla, az iskola nyugállományú történelemtanára mutatja be A 6. huszárezred az 1848-49-es magyar szabadságharcban című könyvét. És még egy érdekes „iskolatörténeti” adalék: a legendás alakulat kalandos történetét  összegző monográfia születéséről a szerzővel Gyöngyössy Csaba, a Bánki volt igazgatója beszélget.

Végül, de közel sem utolsósorban: az egész 50 éves évfordulós kínálat egyik kiemelkedő eseményének szánják a szervezők azt a projektnapot, amely során február 28-án, pénteken egy tudományos, történelmi és intézménytörténeti vetélkedő keretében elevenítik föl az iskola névadója,  Bánki Donát életét és munkásságát, valamint a Bánki iskola fél évszázados történetét a középiskola diákjai. A szervezők ígérete szerint a diákok délelőtt 9.30 órától csapatokat alkotva haladnak a forgószínpadszerűen változó állomások között az iskolában, hogy aztán délutánra kiderüljön, melyik alakulat készült föl legjobban a alapító és az iskola történetéből.

Boldog születésnapot, Bánki!

(Fotó: Miklán Klaudia; az archív kép természetesen illusztráció)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Csak előre: rendkívüli segítség a szülőknek

Csak előre: rendkívüli segítség a szülőknek

2020. március 31. (kedd)

A Dunaújvárosi Óvoda a rendkívüli helyzetben az intézmény pszichológusának tanácsaival segíti a szülőket, családokat a problémák, szakembert igénylő nevelési helyzetek megoldásában. 

Csak előre: mesevarázs másképp – "aranyos" képekkel

Csak előre: mesevarázs másképp – "aranyos" képekkel

2020. március 29. (vasárnap)

Nem mindennapi kollaboráció végeredményét mutatom: Balsai Móni színésznő meséjét az Arany iskola nebulói illusztrálták a nagy közösségi portálon. Nézzék, hallgassák, csodás!

Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

2020. március 04. (szerda)

Amint arról legutóbb is beszámoltunk, több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. Míg múlt héten könyvbemutató és projektnap helyszíne volt az intézmény, ezúttal cirkuszművészek közreműködésével rendhagyó tesiórát szerveznek, valamint a népszerű "Kapcsolda" programját kínálják.

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

2020. február 24. (hétfő)

Érzékeny téma, középerősnek is csak masszív túlzással nevezhető érdeklődés, alapszintű gondok, súlyos válság – címszavakban így foglalható össze a nyílt oktatási fórum, amelynek az MMK adott otthont még múlt pénteken.  

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

2020. február 19. (szerda)

Dunaújváros ad otthont idén a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok eseménysorozatának. A háromnapos kavalkádot április 3-5. között rendezik – de már most lehet nevezni a produkciókkal!

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

2020. február 18. (kedd)

A közoktatás jelenéről és jövőjéről, égető és életbevágó kérdéseiről szervez nyílt fórumot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretett városunkban is – az érintetteket és érdeklődőket az MMK-ban várják pénteken délután.

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

2020. február 11. (kedd)

Idén is megrendezik a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak seregszemléjét, az Állásörze-Karriernap eseményére kiállítók jelentkezését várják a szervezők. A program március végén lesz – de már most csalogatják a bemutatkozó cégeket!