Boat Show 2020 – dunaújvárosi fejlesztéssel

2020. február 26. (szerda) 10:42 - Öcaline

Dunaújvárosi fejlesztés is debütál a Budapest Boat Show idei seregszemléjének újdonság pályázatán. A hajózáshoz kapcsolódó termék kategóriában száll versenybe az Enterprise Smart Power Dashboard megoldás, amely egy helyi fejlesztőműhelyben született. 

Dunaújvárosi szereplője is lesz Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye, a Budapest Boat Show 2020 programjának – a seregszemlét február 27. és március 1. között, az Utazás kiállítással egybekötve rendezik a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. 
A tematikus kiállításon részt vesz a budapesti Enterprise Group dunaújvárosi részlege, az Innovation Center is – a Boat Show újdonság pályázatán mutatkoznak be az Enterprise Smart Power Dashboard megoldással. Az Enterprise Group az innovatív technológiák egyik vezető hazai rendszerintegrátora. A vállalat üzletágai komplex megoldásokat kínálnak többek között az üzleti infokommunikáció, a mérnöki tervezés, az integrált medikai szoftverfejlesztés, valamint az egyedi fejlesztések területén. A cég kiemelt figyelmet fordít az innovációra – ezek jelentős része a dunaújvárosi fejlesztőműhelyben valósul meg.

Két „történet” találkozik a fővárosi seregszemlén, hiszen a Budapest Boat Show elkötelezett az innovációk támogatásában, idén is folytatja a hét évvel ezelőtt indított Újdonság Pályázat című programját. Ennek keretében száll harcba az elismerésért a dunaújvárosi fejlesztés. A koncepció lényege, hogy az integrált kijelző egyetlen felületen biztosítja az aktuális adatok megjelenítését; a hajó vezetője számára egyszerre jelennek meg a legfontosabb navigációs és energetikai adatok, valamint a biztonságos hajózáshoz nélkülözhetetlen környezeti információk. 
Az ESP Dashboard megoldást a Hungexpo G pavilonjában, a G403-as standon tekinthetik meg a Boat Show vendégei – az Enterprise Group és a Flaar Performance Sailing három közös büszkesége, a Flaar5.7e munkahajó, valamint a Flaar18 és a Flaar 20 vitorlások mellett.

(Illusztrációk: Enterprise Group - Innovation Center)

A rovat további hírei: Mozaik

Változékony és hűvös őszi nap

Változékony és hűvös őszi nap

2020. szeptember 30. (szerda)

Még mindig egy markáns ciklon alakítja időjárásunkat. Nagy kérdés, meddig húzódik le a csapadékzóna. Öltözzenek rétegesen, ernyő is legyen mindenkinél!

Hűvös idő, felhős ég, igazi ősz

Hűvös idő, felhős ég, igazi ősz

2020. szeptember 29. (kedd)

Kerültek már egy légörvény hátoldalára? Persze, csak nem biztos, hogy tudtak róla; ma pont ott leszünk mindannyian.

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

2020. szeptember 28. (hétfő)

Magyar kutatók munkájáról jelent meg összefoglaló cikk a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Nature Review Chemistryben, amelyben a tudósok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként keletkezett az élet.

A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be

A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be

2020. szeptember 28. (hétfő)

A Volkswagen német autógyártó csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani az elkövetkező négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán - derül ki a vállalat kínai ágazatának hétfőn kiadott közleményéből.

A juharfa egy faja véd a legjobban a káros UV-sugárzás ellen

A juharfa egy faja véd a legjobban a káros UV-sugárzás ellen

2020. szeptember 28. (hétfő)

A korai juhar vagy más néven platánlevelű juhar (Acer platanoides) nyújtja a legnagyobb védelmet az emberek számára a Napból érkező ultraibolya sugárzás káros hatásaival szemben.

Időjárás: szeles és csapadékos, de enyhe őszidő

Időjárás: szeles és csapadékos, de enyhe őszidő

2020. szeptember 28. (hétfő)

Ez már az az igazi ősz lesz egész héten, derül ki a DO meteorológiai szakértőjének friss hétindító előrejelzéséből. Ezzel együtt nap közben szinte végig 20 fok körüli csúcsokkal számolhatunk.

A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához

A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Az urbanizáció terjeszkedésével az elmúlt évtizedekben egyre több nem háziasított állat kezdett emberközelben élni. A városi vadvilág alkalmazkodott a forgalomhoz, a zajhoz, az emberek életmódjához egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amelynek kutatásában Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója is részt vett.