Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd) 20:01 - spigott

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A Brassóban elszenvedett hétfői 6-3-as vereség után ma már Csíkszeredán korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának utolsó fordulójában. A mérkőzés mindkét gárda számára fontos volt, hiszen egy győzelemmel a Csíkszereda megelőzte volna a mieinket, ugyanakkor egy rendes játékidőben aratott dunaújvárosi siker esetén az Acélbikák végeztek volna a középszakasz második helyén.

Nehezítette a mieink helyzetét, hogy az idén még nem sikerült legyőzni a Sport Clubot a Vákárban, ráadásul Zanoski ismét megsérült a Brassó ellen, így a rutinos csatárra ezúttal nem számíthatott David Leger vezetőedző. Voltak hiányzók a házigazdáknál is, akik valamivel erősebben is kezdték a meccset, ám hiába kerültek emberelőnybe Turcotte kiállítása miatt a 9. percben, az Acélbikák jól védekeztek, Hughson is hozta, amit kellett, így átvészeltük a kritikus időszakot. Nem sokkal később a mieink kerültek fórba, ám ahogy tegnap a Brassó ellen, úgy ezúttal sem sikerült élni a lehetőséggel. A folytatásban is a hazaiak játszottak fölényben, ám hiába lőttek többet kapura, az eredmény nem változott, így gól nélküli állással vonultak a felek az első pihenőre.

Képek: DO-archív

A második felvonásból még fél perc sem telt azonban el, mikor Bíró vezetéshez juttatta a hazaiakat, ám a középkezdés után azonnal válaszolt a DAB, mely Dansereau találatával egyenlített (1-1). A 28. percben nagy esélyt kaptak a mieink egy kettős emberelőnnyel, s bár ezzel nem tudtak élni, a szimplából Dansereau ismét mattolta Samankovot, így sikerült fordítani is (1-2). Igyekezett magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a Csíkszereda, de a mieink fegyelmezetten játszottak, s tartották minimális előnyüket. A hajrában óriási lehetőséghez jutottak azonban a házigazdák, három dunaújvárosi kiállítás miatt közel öt percig játszhattak emberelőnyben, ezekből másfelet kettősben, s mivel a Csíkszereda van olyan jó csapat, hogy ezzel éljen is, Bíró második találatával ki is egyenlített a harmad utolsó percében (2-2).

A harmadik húsz percet jobban kezdték ellenfelüknél az Acélbikák, s Dansereau újabb remek góljával másodszor is megszerezték a vezetést a 42. percben (2-3). a harmadik dunaújvárosi találat után azonnal jött egy újabb kiállítás a Bikáktól, de Gebei "kétpercét" kivédekezték a mieink, akik a folytatásban sem vállaltak fel semmilyen kockázatot, s a stabil védekezésből indított kontrákra alapozva őrizték előnyüket. Ezt olyannyira sikeresen tették, hogy az 59. percben egy mintaszerű kontra végén Hüffner lőtt újabb remek gólt, így az Acélbikák 4-2-re megnyerték a találkozót, s ezzel a második helyen fejezték be az Erste Liga felsőházának küzdelmeit.

SC Csíkszereda – DAB 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

SC Csíkszereda: Samankov – Pyett, Salló, Bíró 2, Brophey (1), Rokaly Sz. (2), Kulyash, Papp, Fodor, Taratukhin, Veshutkin, Gecse, Láday, Farkas, Pelley, Rokaly N., Flinta, Györfy, Casaneanu, Horváth. Vezetőedző: Jason Morgan.

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi, Azari, Mazurek, Németh, Hüffner 1, Lendák, Dansereau 3, Somogyi (3), Turcotte (2), Dósa, Hruby, Gebei, Pinczés O., Silló, Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.