Csúnya pofon a fővárosban

2020. február 15. (szombat) 18:29 - spigott

Hiába vezetett korán, rengeteget hibázva szenvedett súlyos vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután négy órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A találkozó mindkét gárda számára komoly téttel bírt, mert a DAB és a Fradi is 13 szerzett ponttal állt a tabella első és második helyén, így a győztes nagy lépést tehetett volna a felsőház megnyerése felé.

Acélbikáink keretébe visszatért a január elején igazolt Tom Zanoski, aki könnyen megszerezhette volna a vezetést az Acélbikáknak, mert egy kivédekezett emberhátrányt követően szólóban vezethette a pakkot Aranyra, de párbajukat a Fradi kapusa nyerte. Ami nem jött össze neki, az sikerült Turcotte-nak, aki Somogyitól kapott jó passzt a 6. percben, s a kék vonal közeléből óriási gólt ragasztott a jobb alsóba (0-1). Sokáig nem örülhettünk azonban a vezetésnek, mert a Fradi egy perc múlva egalizált Rantanen távoli lövésével, majd a középkezdés után fél perccel Tóth Adrián érkezett pontosan egy kipattanóra, s máris a hazaiaknál volt az előny (2-1). A 10. percben még nehezebb helyzetbe kerültek az Acélbikák, mert egy blokkolt lövés után Kulmala szólózhatott, s lőtt Hughson lábai között a hálóba, pillanatok alatt kétgólos fórba hozva ezzel a Fradit (3-1). A folytatásban felváltva kerültek helyzetbe a felek, ám a következő gólt is a Fradi érte el, mert Juusela kékvonalas lövése is becsapta Hughsont, így korán eldőlni látszott a rangadó (4-1).

Képek: DO-archív

Főleg úgy, hogy a második harmadot sem sikerült úgy kezdeni, ahogy azt szerettük volna, mert egy saját harmadban csúnyán eladott korongból Kulmala megszerezte második találatát is, s innen már tényleg nem volt visszaút a Bikáknak (5-1). A folytatásban ugyanis hiába kapott három emberelőnyt is együttesünk, még kapura lövésig is alig jutottak el a Bikák, így esélyük sem volt arra, hogy feljebb zárkózzanak. A 35. percben kapott egy fórt a Fradi is, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a zöldek éltek is az előnnyel, s Kulmala lövésével megszerezték hatodik góljukat is, így ekkor már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset a fővárosi alakulat (6-1). Úgy tűnt, hogy a nagy hátrányt idegekkel sem bírják jól a mieink, egy újabb felesleges kiállítás után ismét betalált a fővárosi alakulat, amire időkéréssel és kapuscserével válaszolt David Leger, s ugyan ezt követően Németh Péter szépen értékesített egy szólót emberhátrányban, még ebből a fórból betalált a Fradi is, mely két harmad után már 8-2-re vezetett.

A Fradi hatgólos előnyben sem állt le, s egy késleltetett kiállításból megszerezte kilencedik találatát is a 42. percben. Az Acélbikák sajnos teljesen feladták már ekkor a meccset, támadásaikban semmi erő nem volt, a védekezésük cserébe továbbra is nagyon szellős volt, s mikor a 49. percben Nagy Gergő is betalált, a szezonban először két számjegyű kapott gólnál jártak a mieink (10-2). Az 54. percben ugyan végre Somogyi kihasznált egy emberelőnyt, ám ez szépségtapasznak sem volt jó, főleg úgy, hogy nem sokkal a meccs vége előtt Sarcia is betalált a túloldalon, így hiába kozmetikázott még az eredményen az utolsó percben Kovács, így sem kerülhettük el a súlyos, 11-4-es vereséget.

FTC-Telekom – DAB 11-4 (4-1, 4-1, 3-2)

FTC-Telekom: Arany – Karmeniemi, Pulli (1), Juusela 2, Nagy G. 1 (2), Tóth A. 1 (3), Rantanen 1, Tóth Gergely (1), Kulmala 3, Pavuk (1), Switzer (2), Hegyi (2), Sarcia 1, Hajós (1), Németh, Tóth R. 2, Boros, Jászai, Farkas, Roczanov (1), Tóth Gergő. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Hughson – Kovács 1, Vuorijärvi, Azari, Dansereau (2), Mazurek, Hüffner (1), Lendák, Somogyi 1 (1), Turcotte 1, Zanoski (3), Dósa, Hruby, Gebei, Pinczés, Silló (1), Gulácsi, Ráduly, Németh 1, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.