Dunaújváros Hetilap

Egyre aktívabb az Élelmiszerbank – nálunk is

2020. február 6. (csütörtök) 9:48 - Öcaline

Komoly eredményekkel zárta a tavalyi esztendőt, és idén, alapítása 15. évében is komoly terveket sző a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A szervezet a koordinált és hatékony élelmiszermentéssel a nélkülözők segítése mellett a klímaváltozás ellen is küzd  – szeretett városunkban is!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben 11 ezer tonna (!!!) élelmiszert mentett meg, ezzel jelentősen csökkentve a klímaváltozást okozó széndioxid-kibocsátást. Az Élelmiszerbank a nélkülözők mindennapjait is könnyebbé teszi, hangsúlyozta lapunknak Sczígel Andrea, a szervezet külső kapcsolati igazgatója. A megmentett tételek olyan élelmiszerfeleslegek, amelyek már nem jutnának el a fogyasztóhoz, mégis biztonsággal fogyaszthatóak (szezonális, közeli lejáratú termékek). Összértékük eléri a 7,5 milliárd forintot, és közel 300 ezer nélkülözőnek jelentenek segítséget a mindennapokban.
Sczígel Andrea érdeklődésünkre elárulta, Dunaújvárosban évek óta hatékony és eredményes együttműködést alakítottak ki a hajléktalan ellátás, a családsegítők, valamint a fogyatékkal élők három helyi szervezetével, összesen több mint 1000 rászorulót támogatnak rendszeresen.  Fontos adalék, hogy az Élelmiszerbank akcióihoz az elmúlt időszakban összesen négy dunaújvárosi áruház csatlakozott – rendszeresen segítve az élelmiszermentés ügyét!

Az éppen aktuális információkról, önkéntestoborzásról, közösségi kezdeményezésekről a szervezet weboldala nyújt folyamatos tájékoztatást - itt!

Magyar Élelmiszerbank Egyesület (katt) >>

(Archív fotó: Élelmiszerbank)

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.