Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

spigott - 2020. február 23. 21:03

A negyeddöntős párharc második mérkőzését is elveszítette a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az Újpest kényelmes előnyből várhatja a fővárosi folytatást.

Azok után, hogy tegnap 4-1-es vereséget szenvedett, ma délután öttől az egyenlítés reményében vágott neki az Újpest elleni negyeddöntős párharc második mérkőzésének a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A találkozó előtt a hazai pályán szereplő Acélbikákon volt lényegesen nagyobb nyomás, hiszen egy újabb vereséggel komoly bajba is kerülhettek volna, ezért nagyon kíváncsian vártuk, hogy sikerül-e javulnia David Leger tanítványainak a szombati összecsapáshoz képest.

Az első öt percben úgy tűnt, hogy igen, mert jó iramban, jó felfogásban kezdte a meccset együttesünk, mely hamar ki is harcolt ebből egy emberelőnyt, s joggal bízhattunk abban, hogy ezzel élni is tudnak a Bikák. Ehhez képest a fórból egy technikai hiba miatt hátrány lett, s ahogy egy napja, ezzel azonnal élt is a lila-fehér alakulat, mely Reed szép lövésével ismét megszerezte a vezetést (0-1). A bekapott találat sajnos teljesen meg is zavarta hokisainkat, a folytatásban egyértelműen az történt a jégen, amit a fővárosiak szerettek volna, s mikor a 16. percben az üresen hagyott Pance is bevette Hughson ketrecét, újra kétgólos hátrányból kellett kapaszkodnia a mieinknek (0-2).

Az első harmad hajrája sem az Acélbikáké volt, de a szünetben szerencsére sikerült rendezni a sorokat, így eltűnt a vendégek fölénye, s bár továbbra is akadtak nagy lehetőségek az újpestiek előtt, ezekből már nem sikerült betalálniuk. A 32. percben némileg váratlanul, de szépítettek a mieink, miután Dansereau kapott remek indítást, s mivel nem is hibázta el szólóját, újra volt miért reménykednie a hazai drukkereknek (1-2). Főleg úgy, hogy ismét emberelőnybe kerültek jégkorongozóink, ám a fórban Turcotte úgy ütközte le Sikorcint, hogy a vendégek pontkirálya sérülés, míg az Acélbikák aranysisakosa végleges fegyelmi miatt szállt ki a játékból.

Ekkor jó tíz percet állt a játék, de a több kiállítást hozó közjáték után maradtak emberelőnyben a mieink, ám ahelyett, hogy egyenlítettek volna, egy eladott korongból az Újpest kontrázott eredményesen, s Benk találatával visszaállította korábbi előnyét (1-3). Az újpestiek harmadik találata, valamint Turcotte kiesése után is küzdöttek ugyan a mieink, ám nem találtak fogást a vendégeken, akik nemcsak biztosan őrizték előnyüket, hanem Pance második góljával el is döntötték a meccset az 54. percben (1-4). Innen ugyanis már nem volt visszaút a Bikák számára, s hiába vitte le kapusát is David Leger az utolsó percekben, Reed a saját harmadából is bevette az üresen hagyott hazai ketrecet, így az UTE a második dunaújvárosi mérkőzést is behúzta, s 2-0-s előnyből várhatja a szerdai folytatást.

DAB – UTE 1-5 (0-2, 1-1, 0-2)

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijarvi, Azari, Mazurek (1), Németh, Hüffner, Lendák, Dansereau 1, Somogyi, Turcotte, Baker, Hruby, Dósa, Gebei, Silló, Pinczés O., Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

UTE: Duschek – Henderson (1), Varga, Benk 1 (1), Pance 2, Sikorcin (2), Kiss-Rusk (1), Saukko, Ainsworth, Di Diomete, Reed 2, Kovács A., Nagy (2), Godó, Odnoga, Vincze (1), Horváth, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.