Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

2020. február 23. (vasárnap) 21:03 - spigott

A negyeddöntős párharc második mérkőzését is elveszítette a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az Újpest kényelmes előnyből várhatja a fővárosi folytatást.

Azok után, hogy tegnap 4-1-es vereséget szenvedett, ma délután öttől az egyenlítés reményében vágott neki az Újpest elleni negyeddöntős párharc második mérkőzésének a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A találkozó előtt a hazai pályán szereplő Acélbikákon volt lényegesen nagyobb nyomás, hiszen egy újabb vereséggel komoly bajba is kerülhettek volna, ezért nagyon kíváncsian vártuk, hogy sikerül-e javulnia David Leger tanítványainak a szombati összecsapáshoz képest.

Az első öt percben úgy tűnt, hogy igen, mert jó iramban, jó felfogásban kezdte a meccset együttesünk, mely hamar ki is harcolt ebből egy emberelőnyt, s joggal bízhattunk abban, hogy ezzel élni is tudnak a Bikák. Ehhez képest a fórból egy technikai hiba miatt hátrány lett, s ahogy egy napja, ezzel azonnal élt is a lila-fehér alakulat, mely Reed szép lövésével ismét megszerezte a vezetést (0-1). A bekapott találat sajnos teljesen meg is zavarta hokisainkat, a folytatásban egyértelműen az történt a jégen, amit a fővárosiak szerettek volna, s mikor a 16. percben az üresen hagyott Pance is bevette Hughson ketrecét, újra kétgólos hátrányból kellett kapaszkodnia a mieinknek (0-2).

Az első harmad hajrája sem az Acélbikáké volt, de a szünetben szerencsére sikerült rendezni a sorokat, így eltűnt a vendégek fölénye, s bár továbbra is akadtak nagy lehetőségek az újpestiek előtt, ezekből már nem sikerült betalálniuk. A 32. percben némileg váratlanul, de szépítettek a mieink, miután Dansereau kapott remek indítást, s mivel nem is hibázta el szólóját, újra volt miért reménykednie a hazai drukkereknek (1-2). Főleg úgy, hogy ismét emberelőnybe kerültek jégkorongozóink, ám a fórban Turcotte úgy ütközte le Sikorcint, hogy a vendégek pontkirálya sérülés, míg az Acélbikák aranysisakosa végleges fegyelmi miatt szállt ki a játékból.

Ekkor jó tíz percet állt a játék, de a több kiállítást hozó közjáték után maradtak emberelőnyben a mieink, ám ahelyett, hogy egyenlítettek volna, egy eladott korongból az Újpest kontrázott eredményesen, s Benk találatával visszaállította korábbi előnyét (1-3). Az újpestiek harmadik találata, valamint Turcotte kiesése után is küzdöttek ugyan a mieink, ám nem találtak fogást a vendégeken, akik nemcsak biztosan őrizték előnyüket, hanem Pance második góljával el is döntötték a meccset az 54. percben (1-4). Innen ugyanis már nem volt visszaút a Bikák számára, s hiába vitte le kapusát is David Leger az utolsó percekben, Reed a saját harmadából is bevette az üresen hagyott hazai ketrecet, így az UTE a második dunaújvárosi mérkőzést is behúzta, s 2-0-s előnyből várhatja a szerdai folytatást.

DAB – UTE 1-5 (0-2, 1-1, 0-2)

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijarvi, Azari, Mazurek (1), Németh, Hüffner, Lendák, Dansereau 1, Somogyi, Turcotte, Baker, Hruby, Dósa, Gebei, Silló, Pinczés O., Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

UTE: Duschek – Henderson (1), Varga, Benk 1 (1), Pance 2, Sikorcin (2), Kiss-Rusk (1), Saukko, Ainsworth, Di Diomete, Reed 2, Kovács A., Nagy (2), Godó, Odnoga, Vincze (1), Horváth, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.