Dunaújváros Hetilap

Hankook: a fenntartható autózás szolgálatában

Öcaline - 2020. február 25. 15:56

Mesterséges intelligenciával fejlesztik a jövő abroncsait a Hankook Tire mérnökei – a város határában működő gyár is hadrendbe állítja az új technológiákat a fenntartható autózás érdekében.

Közhely, de igaz, radikális átalakuláson megy keresztül az autóipar; az új technológiák térhódítása, a folyamatosan változó vásárlói igények, valamint az egyre erőteljesebben érvényesülő környezetvédelmi szempontok azonnali válaszokat követelnek az abroncsgyártóktól is. Mindenekelőtt az üzemanyag-takarékosság és a megújuló alapanyagok felhasználása terén érvényes a „lépéskényszer” – a környezetbarát abroncsok globális piacának bővülésében és a prémium abroncsgyártók szegmensében meghatározó szerepet betöltő Hankook Tire esetében is. A koreai óriás mesterséges intelligencia alkalmazásával gyorsítja fel a környezetkímélő technológiák és a fenntartható alapanyagok mielőbbi piaci bevezetését, áll a honlapunkhoz eljuttatott összegzésben. 
A képlet egyszerű: a mobilitási igény nem csökken, ugyanakkor már néhány éven belül teljesen átalakulhat minden, amit az autózásról gondolunk. Vitathatatlan az elektromos járművek térnyerése: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) várakozásai szerint alig egy évtizeden belül a világ járműflottájának 30 százalékát (!!!) az elektromos járművek alkotják majd. 
Az egyértelmű, hogy a környezetbarát autózás elterjedése a csökkenő károsanyag-kibocsátás révén kedvezően befolyásolja az élő környezetet. Ehhez társul az úgynevezett környezetbarát abroncsok globális piacának növekedése, ami a gépjárművek üzemanyag-fogyasztásának jelentős – 20 százalék körüli! – mérséklésével, a környezetkímélő előállítási technológiák, valamint a megújuló alapanyagok felhasználásával jár. 
A környezetbarát abroncsok piaci részesedésének növelésén dolgoznak a Hankook Tire mérnökei is: a hangsúly az intelligens megoldásokra, a környezetkímélő technológiákra és a megújuló alapanyagokra kerül – a megváltozott piaci igények, az uralkodó autóipari trendek, végső soron a fenntartható autózás érdekében. 

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

2022. júl. 06.

Dunaújvárosban, az egyetem épületében tartotta meg XVI. konferenciáját a Magyar Acélszerkezeti Szövetség (MAGÉSZ). A résztvevők áttekintést kaptak az iparág helyzetéről, az elmúlt időszak beruházásairól, új létesítményekről, valamint a várható kihívásokról. 

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

2022. júl. 05.

Kiss Miklósné Eti néni június 5-én ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból otthonában köszöntötte Mezei Zsolt alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. 

DSTV: népszerű a szabadstrand

DSTV: népszerű a szabadstrand

2022. júl. 05.

Az elmúlt időszakban jelentős források felhasználásával újult meg a Szalki-szigeti szabadstrand és a felújítások sora még nem ért véget. Az eddigi eredmények rendívül pozitív hatással voltak a terület megítélésére, így egyre több városlakó látogat el a helyszínre. Hangkép.

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.