Hankook: a fenntartható autózás szolgálatában

2020. február 25. (kedd) 15:56 - Öcaline

Mesterséges intelligenciával fejlesztik a jövő abroncsait a Hankook Tire mérnökei – a város határában működő gyár is hadrendbe állítja az új technológiákat a fenntartható autózás érdekében.

Közhely, de igaz, radikális átalakuláson megy keresztül az autóipar; az új technológiák térhódítása, a folyamatosan változó vásárlói igények, valamint az egyre erőteljesebben érvényesülő környezetvédelmi szempontok azonnali válaszokat követelnek az abroncsgyártóktól is. Mindenekelőtt az üzemanyag-takarékosság és a megújuló alapanyagok felhasználása terén érvényes a „lépéskényszer” – a környezetbarát abroncsok globális piacának bővülésében és a prémium abroncsgyártók szegmensében meghatározó szerepet betöltő Hankook Tire esetében is. A koreai óriás mesterséges intelligencia alkalmazásával gyorsítja fel a környezetkímélő technológiák és a fenntartható alapanyagok mielőbbi piaci bevezetését, áll a honlapunkhoz eljuttatott összegzésben. 
A képlet egyszerű: a mobilitási igény nem csökken, ugyanakkor már néhány éven belül teljesen átalakulhat minden, amit az autózásról gondolunk. Vitathatatlan az elektromos járművek térnyerése: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) várakozásai szerint alig egy évtizeden belül a világ járműflottájának 30 százalékát (!!!) az elektromos járművek alkotják majd. 
Az egyértelmű, hogy a környezetbarát autózás elterjedése a csökkenő károsanyag-kibocsátás révén kedvezően befolyásolja az élő környezetet. Ehhez társul az úgynevezett környezetbarát abroncsok globális piacának növekedése, ami a gépjárművek üzemanyag-fogyasztásának jelentős – 20 százalék körüli! – mérséklésével, a környezetkímélő előállítási technológiák, valamint a megújuló alapanyagok felhasználásával jár. 
A környezetbarát abroncsok piaci részesedésének növelésén dolgoznak a Hankook Tire mérnökei is: a hangsúly az intelligens megoldásokra, a környezetkímélő technológiákra és a megújuló alapanyagokra kerül – a megváltozott piaci igények, az uralkodó autóipari trendek, végső soron a fenntartható autózás érdekében. 

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Mozaik

Változékony és hűvös őszi nap

Változékony és hűvös őszi nap

2020. szeptember 30. (szerda)

Még mindig egy markáns ciklon alakítja időjárásunkat. Nagy kérdés, meddig húzódik le a csapadékzóna. Öltözzenek rétegesen, ernyő is legyen mindenkinél!

Hűvös idő, felhős ég, igazi ősz

Hűvös idő, felhős ég, igazi ősz

2020. szeptember 29. (kedd)

Kerültek már egy légörvény hátoldalára? Persze, csak nem biztos, hogy tudtak róla; ma pont ott leszünk mindannyian.

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

2020. szeptember 28. (hétfő)

Magyar kutatók munkájáról jelent meg összefoglaló cikk a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Nature Review Chemistryben, amelyben a tudósok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként keletkezett az élet.

A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be

A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be

2020. szeptember 28. (hétfő)

A Volkswagen német autógyártó csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani az elkövetkező négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán - derül ki a vállalat kínai ágazatának hétfőn kiadott közleményéből.

A juharfa egy faja véd a legjobban a káros UV-sugárzás ellen

A juharfa egy faja véd a legjobban a káros UV-sugárzás ellen

2020. szeptember 28. (hétfő)

A korai juhar vagy más néven platánlevelű juhar (Acer platanoides) nyújtja a legnagyobb védelmet az emberek számára a Napból érkező ultraibolya sugárzás káros hatásaival szemben.

Időjárás: szeles és csapadékos, de enyhe őszidő

Időjárás: szeles és csapadékos, de enyhe őszidő

2020. szeptember 28. (hétfő)

Ez már az az igazi ősz lesz egész héten, derül ki a DO meteorológiai szakértőjének friss hétindító előrejelzéséből. Ezzel együtt nap közben szinte végig 20 fok körüli csúcsokkal számolhatunk.

A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához

A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Az urbanizáció terjeszkedésével az elmúlt évtizedekben egyre több nem háziasított állat kezdett emberközelben élni. A városi vadvilág alkalmazkodott a forgalomhoz, a zajhoz, az emberek életmódjához egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amelynek kutatásában Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója is részt vett.