Dunaújváros Hetilap

Hankook: a fenntartható autózás szolgálatában

Öcaline - 2020. február 25. 15:56

Mesterséges intelligenciával fejlesztik a jövő abroncsait a Hankook Tire mérnökei – a város határában működő gyár is hadrendbe állítja az új technológiákat a fenntartható autózás érdekében.

Közhely, de igaz, radikális átalakuláson megy keresztül az autóipar; az új technológiák térhódítása, a folyamatosan változó vásárlói igények, valamint az egyre erőteljesebben érvényesülő környezetvédelmi szempontok azonnali válaszokat követelnek az abroncsgyártóktól is. Mindenekelőtt az üzemanyag-takarékosság és a megújuló alapanyagok felhasználása terén érvényes a „lépéskényszer” – a környezetbarát abroncsok globális piacának bővülésében és a prémium abroncsgyártók szegmensében meghatározó szerepet betöltő Hankook Tire esetében is. A koreai óriás mesterséges intelligencia alkalmazásával gyorsítja fel a környezetkímélő technológiák és a fenntartható alapanyagok mielőbbi piaci bevezetését, áll a honlapunkhoz eljuttatott összegzésben. 
A képlet egyszerű: a mobilitási igény nem csökken, ugyanakkor már néhány éven belül teljesen átalakulhat minden, amit az autózásról gondolunk. Vitathatatlan az elektromos járművek térnyerése: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) várakozásai szerint alig egy évtizeden belül a világ járműflottájának 30 százalékát (!!!) az elektromos járművek alkotják majd. 
Az egyértelmű, hogy a környezetbarát autózás elterjedése a csökkenő károsanyag-kibocsátás révén kedvezően befolyásolja az élő környezetet. Ehhez társul az úgynevezett környezetbarát abroncsok globális piacának növekedése, ami a gépjárművek üzemanyag-fogyasztásának jelentős – 20 százalék körüli! – mérséklésével, a környezetkímélő előállítási technológiák, valamint a megújuló alapanyagok felhasználásával jár. 
A környezetbarát abroncsok piaci részesedésének növelésén dolgoznak a Hankook Tire mérnökei is: a hangsúly az intelligens megoldásokra, a környezetkímélő technológiákra és a megújuló alapanyagokra kerül – a megváltozott piaci igények, az uralkodó autóipari trendek, végső soron a fenntartható autózás érdekében. 

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

2023. jan. 27.

Szabó Zsolt, városunk gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be egy december végi egyeztetésről Bartal Tamással, az Építési és Beruházási Minisztérium helyettes államtitkárával, melynek témája Dunaújváros közlekedési koncepciója volt. 

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

2023. jan. 27.

A Székesfehérvári Törvényszék január 12-én tette közzé a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését. Fontos a dátum, máris kiderül, miért!

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

2023. jan. 27.

Régi-új helyszínen szerveztek véradást városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Petőfi iskolát kereshették fel a napokban azok az önkéntesek, akik vállalták a "csapolást" három embertársuk megmentése érdekében. Hangkép.

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.