Hard Dog Race Dunaújvárosban is

2020. február 24. (hétfő) 11:17 - Nemes Orsolya

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Kép forrása: harddograce.hu

A múlt év során született meg a Not Just Run elnevezésű futóverseny, amely a Hard Dog Race futómárka részét képezi. A március 14-én Dunaújvárosba érkező megmérettetés során egy 6 km-es, akadályok nélküli pályát kell teljesíteni kedvencünkkel. A nevezési díjakból származó bevétel bizonyos százalékát minden évben más ügynek ajánlják fel, ezúttal a 10 millió fa országos alapítványra esett a választás. Púza András, a verseny alapítója Barta Endre Humán ügyekért felelős alpolgármesterrel tartott sajtótájékoztatót február 20-án délelőtt a Városháza „C” szárnyában. A szervező külön köszönetet mondott a Duna Dog Center munkatársainak. Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester kiemelte, nagy örömmel fogadta a Hard Dog Race megkeresését, amely beleillik az önkormányzat állatbarát szemléletébe.

Miklán Klaudia felvétele!

A soron következő Mud Dog Race elnevezésű rendezvény Június 27-én lesz Dunaújvárosban. A 2 km-es, akadályokkal teli versenyre mindenkit szeretettel várnak. A megmérettetésekre a Hard Dog Race honlapján lehet jelentkezni.

Márciusban kutyás futóversennyel nyitjuk a tavaszt

Dunaújváros ad otthont a HDR Not Just Run szezonnyitó futamának, amely összehozza a kutyák és a futás szerelmeseit. Március 14-én, akik rajthoz állnak az alsó Duna- parton idén a 10 millió fa- projektet támogatják, így a nevezési díjjal mindenki hozzájárul egy fa elültetéséhez. A nevezéseket felnőtt, junior és csapat kategóriában várják.

A Hard Dog Race évek óta töretlen lendülettel hozza össze a kutyák és a futás szerelmeseit. Bár a HDR neve egyet jelent a kutyás akadályfutással, a Not Just Run futamon „csak” futnak a résztvevők és nem teljesítenek akadályokat, ezért kifejezetten ajánlott ez a verseny azoknak, akik még csak most ismerkednének a HDR világával!

Minél többen állnak rajthoz MÁRCIUS 14-ÉN, annál több fát tudnak ültetni.

A versenyen felnőtt, junior és csapat kategóriában lehet nevezni. A felnőtt futamok hossza 6 km, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 2 km. Egyik távon sincs szintidő, így kezdők és hobbifutók jelentkezését is várják, nagyon fontos azonban, hogy csak teljesen egészséges, a távot örömmel teljesíteni képes kutyával álljon rajthoz minden gazdi. A helyszínen minden kutya állatorvosi ellenőrzésen esik át.

A dunaújvárosi verseny helyszíne az alsó Duna-part lesz. A versenypályán kívül igazi piknik hangulattal, bemutatókkal és családi nappal várják a látogatókat.

 

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.