Hátrányban az Acélbikák

spigott - 2020. február 22. 22:48

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Hazai pályán kezdte meg a rájátszás küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az Újpest együttesét látta vendégül a négy nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonásán. A találkozó elején elsősorban a biztonságra törekedett mindkét együttes, így igazán nagy helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak, s ha mégis sikerült tesztelni a kapusokat, ők hozták, amiért a ketrec elé álltak. Az első harmad derekán dósa kiállítása alatt játszhatott emberelőnyben a lila-fehér alakulat, mely sajnos azonnal élt is az eséllyel, s Nagy Nilan lapos lövésével megszerezte a vezetést (0-1). Még fel sem bosszankodhattuk magunkat, máris jött egy újabb újpesti fór egy rossz hazai csere miatt, s hogy a dunaújvárosi drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról Benk gondoskodott, aki egy kapu előtti kavarodás végén lőtt a hálóba a 16. percben (0-2). A folytatásban Pinczés előtt adódott még egy ziccer, ám Duschek eszén ő sem tudott túljárni, így az első szünetre a vendégek vonulhattak elégedettebben.

A fordulás után igyekezett fokozni a tempót a DAB, de az első percekben inkább az újpestiek veszélyeztettek, szerencsére eredménytelenül. A harmad derekához közeledve hat percet játszhatott emberelőnyben együttesünk, ám nagyon akadozott ez a fór is, s bár így is sikerült eljutni ziccerig, sajnos Dansereau nem talált el az üres kaput. Ami azonban nem jött össze fórból, az sikerült egyenlő létszámban, mert Azari korongszerzése után Turcotte játszott az üresen érkező Kovács elé, s ő nem hibázott, így újra teljesen nyílt lett a meccs (1-2).

Kovács Bronson gólja csak a szépítéshez volt elég! (Miklán Klaudia felvételei)

A harmadik húsz percben így bőven volt még esély az egyenlítésre, ám ez a 47. percben sajnos távolabb került a mieinktől, mert Varga indult meg a szélen, szó szerint áthúzta magát egy újvárosi bekken, majd a kapu mögül Sikorcint találta meg, aki a bal felsőbe emelte a pakkot (1-3). A harmadik újpesti gól után kaptak esélyt Acélbikáink azért bőven, mert újabb négy percig játszhattak előnyben, ebből másfelet kettősben, ám ma nagyon nem ment a speciális egységeknek, így csak nem sikerült közelebb zárkózni. Az újpestiek nagyon taktikusan játszottak, Duschek is remek napot fogott ki, s mikor az 58. percben egy kontra végén Pance is bevágott egy kipattanót, eldőlt a meccs, melyet 4-1-re nyert az Újpest, s ezzel előnybe is került a négy nyert meccsig tartó párharcban. Folytatás holnap délután öttől újra Dunaújvárosban, ám ha a mieink egyenlíteni szeretnének, akkor a játék minden elemében javulniuk kell.

DAB – UTE 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

DAB: Hughson – Kovács 1, Vuorijärvi, Azari (1), Mazurek, Németh, Hüffner, Lendák, Dansereau, Somogyi, Turcotte (1), Dósa, Hruby, Gebei, Pinczés O., Silló, Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

UTE: Duschek – Henderson (1), Varga (1), Benk 1 (2), Pance 1 (1), Sikorcin 1, Kiss-Ruck, Saukko (1), Ainsworth, Di Diomete, Reed (1), Kovács A., Nagy 1, Nemes, Odnoga, Vincze (1), Godó, Horváth, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.