Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat) 22:48 - spigott

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Hazai pályán kezdte meg a rájátszás küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az Újpest együttesét látta vendégül a négy nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonásán. A találkozó elején elsősorban a biztonságra törekedett mindkét együttes, így igazán nagy helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak, s ha mégis sikerült tesztelni a kapusokat, ők hozták, amiért a ketrec elé álltak. Az első harmad derekán dósa kiállítása alatt játszhatott emberelőnyben a lila-fehér alakulat, mely sajnos azonnal élt is az eséllyel, s Nagy Nilan lapos lövésével megszerezte a vezetést (0-1). Még fel sem bosszankodhattuk magunkat, máris jött egy újabb újpesti fór egy rossz hazai csere miatt, s hogy a dunaújvárosi drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról Benk gondoskodott, aki egy kapu előtti kavarodás végén lőtt a hálóba a 16. percben (0-2). A folytatásban Pinczés előtt adódott még egy ziccer, ám Duschek eszén ő sem tudott túljárni, így az első szünetre a vendégek vonulhattak elégedettebben.

A fordulás után igyekezett fokozni a tempót a DAB, de az első percekben inkább az újpestiek veszélyeztettek, szerencsére eredménytelenül. A harmad derekához közeledve hat percet játszhatott emberelőnyben együttesünk, ám nagyon akadozott ez a fór is, s bár így is sikerült eljutni ziccerig, sajnos Dansereau nem talált el az üres kaput. Ami azonban nem jött össze fórból, az sikerült egyenlő létszámban, mert Azari korongszerzése után Turcotte játszott az üresen érkező Kovács elé, s ő nem hibázott, így újra teljesen nyílt lett a meccs (1-2).

Kovács Bronson gólja csak a szépítéshez volt elég! (Miklán Klaudia felvételei)

A harmadik húsz percben így bőven volt még esély az egyenlítésre, ám ez a 47. percben sajnos távolabb került a mieinktől, mert Varga indult meg a szélen, szó szerint áthúzta magát egy újvárosi bekken, majd a kapu mögül Sikorcint találta meg, aki a bal felsőbe emelte a pakkot (1-3). A harmadik újpesti gól után kaptak esélyt Acélbikáink azért bőven, mert újabb négy percig játszhattak előnyben, ebből másfelet kettősben, ám ma nagyon nem ment a speciális egységeknek, így csak nem sikerült közelebb zárkózni. Az újpestiek nagyon taktikusan játszottak, Duschek is remek napot fogott ki, s mikor az 58. percben egy kontra végén Pance is bevágott egy kipattanót, eldőlt a meccs, melyet 4-1-re nyert az Újpest, s ezzel előnybe is került a négy nyert meccsig tartó párharcban. Folytatás holnap délután öttől újra Dunaújvárosban, ám ha a mieink egyenlíteni szeretnének, akkor a játék minden elemében javulniuk kell.

DAB – UTE 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

DAB: Hughson – Kovács 1, Vuorijärvi, Azari (1), Mazurek, Németh, Hüffner, Lendák, Dansereau, Somogyi, Turcotte (1), Dósa, Hruby, Gebei, Pinczés O., Silló, Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

UTE: Duschek – Henderson (1), Varga (1), Benk 1 (2), Pance 1 (1), Sikorcin 1, Kiss-Ruck, Saukko (1), Ainsworth, Di Diomete, Reed (1), Kovács A., Nagy 1, Nemes, Odnoga, Vincze (1), Godó, Horváth, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Volt értelme megrendezni a versenyt

Volt értelme megrendezni a versenyt

2020. szeptember 30. (szerda)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a késői időpont ellenére volt értelme megrendezni a szegedi kajak-kenu világkupaversenyt, amelyen a magyar válogatott 15 érmet, 6 aranyat, 6 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a hétvégén.

Háromból két siker!

Háromból két siker!

2020. szeptember 30. (szerda)

Az ifjúságiak nagy csatában kikaptak, a DFVE serdülő és gyermek leány vízilabdázói viszont biztos sikerrel zárták a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulóját.

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.