Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat) 22:48 - spigott

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Hazai pályán kezdte meg a rájátszás küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az Újpest együttesét látta vendégül a négy nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonásán. A találkozó elején elsősorban a biztonságra törekedett mindkét együttes, így igazán nagy helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak, s ha mégis sikerült tesztelni a kapusokat, ők hozták, amiért a ketrec elé álltak. Az első harmad derekán dósa kiállítása alatt játszhatott emberelőnyben a lila-fehér alakulat, mely sajnos azonnal élt is az eséllyel, s Nagy Nilan lapos lövésével megszerezte a vezetést (0-1). Még fel sem bosszankodhattuk magunkat, máris jött egy újabb újpesti fór egy rossz hazai csere miatt, s hogy a dunaújvárosi drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról Benk gondoskodott, aki egy kapu előtti kavarodás végén lőtt a hálóba a 16. percben (0-2). A folytatásban Pinczés előtt adódott még egy ziccer, ám Duschek eszén ő sem tudott túljárni, így az első szünetre a vendégek vonulhattak elégedettebben.

A fordulás után igyekezett fokozni a tempót a DAB, de az első percekben inkább az újpestiek veszélyeztettek, szerencsére eredménytelenül. A harmad derekához közeledve hat percet játszhatott emberelőnyben együttesünk, ám nagyon akadozott ez a fór is, s bár így is sikerült eljutni ziccerig, sajnos Dansereau nem talált el az üres kaput. Ami azonban nem jött össze fórból, az sikerült egyenlő létszámban, mert Azari korongszerzése után Turcotte játszott az üresen érkező Kovács elé, s ő nem hibázott, így újra teljesen nyílt lett a meccs (1-2).

Kovács Bronson gólja csak a szépítéshez volt elég! (Miklán Klaudia felvételei)

A harmadik húsz percben így bőven volt még esély az egyenlítésre, ám ez a 47. percben sajnos távolabb került a mieinktől, mert Varga indult meg a szélen, szó szerint áthúzta magát egy újvárosi bekken, majd a kapu mögül Sikorcint találta meg, aki a bal felsőbe emelte a pakkot (1-3). A harmadik újpesti gól után kaptak esélyt Acélbikáink azért bőven, mert újabb négy percig játszhattak előnyben, ebből másfelet kettősben, ám ma nagyon nem ment a speciális egységeknek, így csak nem sikerült közelebb zárkózni. Az újpestiek nagyon taktikusan játszottak, Duschek is remek napot fogott ki, s mikor az 58. percben egy kontra végén Pance is bevágott egy kipattanót, eldőlt a meccs, melyet 4-1-re nyert az Újpest, s ezzel előnybe is került a négy nyert meccsig tartó párharcban. Folytatás holnap délután öttől újra Dunaújvárosban, ám ha a mieink egyenlíteni szeretnének, akkor a játék minden elemében javulniuk kell.

DAB – UTE 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

DAB: Hughson – Kovács 1, Vuorijärvi, Azari (1), Mazurek, Németh, Hüffner, Lendák, Dansereau, Somogyi, Turcotte (1), Dósa, Hruby, Gebei, Pinczés O., Silló, Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

UTE: Duschek – Henderson (1), Varga (1), Benk 1 (2), Pance 1 (1), Sikorcin 1, Kiss-Ruck, Saukko (1), Ainsworth, Di Diomete, Reed (1), Kovács A., Nagy 1, Nemes, Odnoga, Vincze (1), Godó, Horváth, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.