Hátrányban az Acélbikák

spigott - 2020. február 22.

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Hazai pályán kezdte meg a rájátszás küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az Újpest együttesét látta vendégül a négy nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonásán. A találkozó elején elsősorban a biztonságra törekedett mindkét együttes, így igazán nagy helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak, s ha mégis sikerült tesztelni a kapusokat, ők hozták, amiért a ketrec elé álltak. Az első harmad derekán dósa kiállítása alatt játszhatott emberelőnyben a lila-fehér alakulat, mely sajnos azonnal élt is az eséllyel, s Nagy Nilan lapos lövésével megszerezte a vezetést (0-1). Még fel sem bosszankodhattuk magunkat, máris jött egy újabb újpesti fór egy rossz hazai csere miatt, s hogy a dunaújvárosi drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról Benk gondoskodott, aki egy kapu előtti kavarodás végén lőtt a hálóba a 16. percben (0-2). A folytatásban Pinczés előtt adódott még egy ziccer, ám Duschek eszén ő sem tudott túljárni, így az első szünetre a vendégek vonulhattak elégedettebben.

A fordulás után igyekezett fokozni a tempót a DAB, de az első percekben inkább az újpestiek veszélyeztettek, szerencsére eredménytelenül. A harmad derekához közeledve hat percet játszhatott emberelőnyben együttesünk, ám nagyon akadozott ez a fór is, s bár így is sikerült eljutni ziccerig, sajnos Dansereau nem talált el az üres kaput. Ami azonban nem jött össze fórból, az sikerült egyenlő létszámban, mert Azari korongszerzése után Turcotte játszott az üresen érkező Kovács elé, s ő nem hibázott, így újra teljesen nyílt lett a meccs (1-2).

Kovács Bronson gólja csak a szépítéshez volt elég! (Miklán Klaudia felvételei)

A harmadik húsz percben így bőven volt még esély az egyenlítésre, ám ez a 47. percben sajnos távolabb került a mieinktől, mert Varga indult meg a szélen, szó szerint áthúzta magát egy újvárosi bekken, majd a kapu mögül Sikorcint találta meg, aki a bal felsőbe emelte a pakkot (1-3). A harmadik újpesti gól után kaptak esélyt Acélbikáink azért bőven, mert újabb négy percig játszhattak előnyben, ebből másfelet kettősben, ám ma nagyon nem ment a speciális egységeknek, így csak nem sikerült közelebb zárkózni. Az újpestiek nagyon taktikusan játszottak, Duschek is remek napot fogott ki, s mikor az 58. percben egy kontra végén Pance is bevágott egy kipattanót, eldőlt a meccs, melyet 4-1-re nyert az Újpest, s ezzel előnybe is került a négy nyert meccsig tartó párharcban. Folytatás holnap délután öttől újra Dunaújvárosban, ám ha a mieink egyenlíteni szeretnének, akkor a játék minden elemében javulniuk kell.

DAB – UTE 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

DAB: Hughson – Kovács 1, Vuorijärvi, Azari (1), Mazurek, Németh, Hüffner, Lendák, Dansereau, Somogyi, Turcotte (1), Dósa, Hruby, Gebei, Pinczés O., Silló, Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

UTE: Duschek – Henderson (1), Varga (1), Benk 1 (2), Pance 1 (1), Sikorcin 1, Kiss-Ruck, Saukko (1), Ainsworth, Di Diomete, Reed (1), Kovács A., Nagy 1, Nemes, Odnoga, Vincze (1), Godó, Horváth, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

ISL: Hosszúék másodikok lettek

ISL: Hosszúék másodikok lettek

2020. okt. 19.

Hosszú Katinka csapata, az Iron a London Roar együttese mögött a második helyen végzett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén. A harmadik a DC Trident, a negyedik az Aqua Centurions lett.

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

2020. okt. 19.

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2020. okt. 19.

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE és fiókegyesületeinek versenyzői a Tatabányán megrendezett diák korcsoportos birkózó tornán.

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

2020. okt. 19.

Japán új miniszterelnöke megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát.

A véghajrát nem bírták a fiatalok

A véghajrát nem bírták a fiatalok

2020. okt. 19.

Két mérkőzésen is az utolsó percekben kapott gólok miatt veszítettek pontokat a Dunaújváros PASE labdarúgói a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulóiban.

Végül fölényes siker

Végül fölényes siker

2020. okt. 18.

Az első félidőben még nem bírt ellenfelével, ám a fordulás után átrobogott a szegedieken a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely idegenben is sima győzelmet aratva szerezte meg újabb bajnoki pontjait.

Új elnökség a Gorillák élén

Új elnökség a Gorillák élén

2020. okt. 18.

Egy évtized után új tisztségviselőket választott a Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület közgyűlése.