Hírünk a (sport)világban – kommentcunamival

Öcaline - 2020. február 7. 11:10

Nem akarunk kommentálni. Nem akarunk minősíteni, De szégyenkezni se: dunaújvárosiként ég a képünk, emberileg sajnáljuk, szakmailag szégyelljük a történetet. Bocsánat minden drukkertől – lilától, zöldtől, kéktől vöröstől, tényleg mindenkitől!

Ezzel a cikk-ajánlóhoz rendelt – valószínűleg nem a cikk szerzőjéhez, hanem a facebook-felületet gondozó szakelemhez – megjegyzéssel kezdődött, leírni nem fogom, de tessék nézni. A gyalázatos mondat óriásit futott a Trollfoci-face felületén,a drukkerkocsma (jogos) haragja – még a fradistáké is! – egy emberként fordult az elkövetők ellen, a net népe nem fukarkodott az osztással. A gyalázatot elkövető műhely előbb korrigált, méghozzá így – a végeredmény súlyosan igaz mondat lett egyébként, minden csapatra, műhelyre, közösségre érvényes örök igazság. A változtatást szintén a Trollfoci szúrta ki:

A korrekció sem szabott gátat az indulatoknak, aligha véletlen, hogy mostanra nyomtalanul eltüntették a felületről a posztot (picit vicces, hogy most éppen a netes etikett mibenlétéről merengő cikk vezet). De a szégyen maradt. És helyettük nem, de a saját nevünkben mondom: elnézést minden drukkertől, ez a tónus, ez a hangnem teljességgel elfogadhatatlan a lelátón is, a közösségi felületen is. Találtam egy tökéletes  ellenpéldát: a cikkre reagálva villámválasz került a DPASE face-oldalára, azt is mutatom. (Sajnos e sorok írásakor már ez a poszt is elérhetetlen volt, de a platformfüggetlen szurkolói közösség  megőrizte emlékezetében a nemes gesztus mementójaként).


 

Hát igen, valahogy így. Mi kérünk elnézést – dunaújvárosiként a dunaújvárosiaktól is.

UPDATE - cikkünk élesítése után érkezett!

A DUOL is elnézést kért.

 

(Ilusztrációk: facebook)

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.