Hírünk a (sport)világban – kommentcunamival

2020. február 7. (péntek) 11:10 - Öcaline

Nem akarunk kommentálni. Nem akarunk minősíteni, De szégyenkezni se: dunaújvárosiként ég a képünk, emberileg sajnáljuk, szakmailag szégyelljük a történetet. Bocsánat minden drukkertől – lilától, zöldtől, kéktől vöröstől, tényleg mindenkitől!

Ezzel a cikk-ajánlóhoz rendelt – valószínűleg nem a cikk szerzőjéhez, hanem a facebook-felületet gondozó szakelemhez – megjegyzéssel kezdődött, leírni nem fogom, de tessék nézni. A gyalázatos mondat óriásit futott a Trollfoci-face felületén,a drukkerkocsma (jogos) haragja – még a fradistáké is! – egy emberként fordult az elkövetők ellen, a net népe nem fukarkodott az osztással. A gyalázatot elkövető műhely előbb korrigált, méghozzá így – a végeredmény súlyosan igaz mondat lett egyébként, minden csapatra, műhelyre, közösségre érvényes örök igazság. A változtatást szintén a Trollfoci szúrta ki:

A korrekció sem szabott gátat az indulatoknak, aligha véletlen, hogy mostanra nyomtalanul eltüntették a felületről a posztot (picit vicces, hogy most éppen a netes etikett mibenlétéről merengő cikk vezet). De a szégyen maradt. És helyettük nem, de a saját nevünkben mondom: elnézést minden drukkertől, ez a tónus, ez a hangnem teljességgel elfogadhatatlan a lelátón is, a közösségi felületen is. Találtam egy tökéletes  ellenpéldát: a cikkre reagálva villámválasz került a DPASE face-oldalára, azt is mutatom. (Sajnos e sorok írásakor már ez a poszt is elérhetetlen volt, de a platformfüggetlen szurkolói közösség  megőrizte emlékezetében a nemes gesztus mementójaként).


 

Hát igen, valahogy így. Mi kérünk elnézést – dunaújvárosiként a dunaújvárosiaktól is.

UPDATE - cikkünk élesítése után érkezett!

A DUOL is elnézést kért.

 

(Ilusztrációk: facebook)

A rovat további hírei: Sport

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Dolgoznak tovább a kenusok

Dolgoznak tovább a kenusok

2020. március 26. (csütörtök)

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Várakozó állásponton

Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök)

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.