Időjárás: tavaszias nyitány – aztán némi lehűlés

Öcaline - 2020. február 17. 10:08

Kellemes kezdetek után némi lehűlés várható a héten a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. De az igazi, zord tél nem tér vissza – inkább kellemetlenül változékony időre készülhetünk.

"Kellemes hétkezdet!" – ezzel köszönt be szokásos hétindító prognózisában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértője. A mára várt jellemzők szerint fátyol- és gomolyfelhők zavarják a napsütést, de esővel nem számolhatunk. Megélénkül viszont a délnyugati szél, és igazi tavaszias idő lesz – térségünkben 13-16 fokos maximumokkal. Gyenge melegfronti hatás érvényesül.
Egy picit változik a kép kedden a közeli kilátások szerint: gyakran lesz erősen felhős az ég, de eső, futó zápor csak néhol fordul elő. Változik a légmozgás iránya, jellemzően az északnyugati szél erősödik meg – de a hőmérsékleti értékek tekintetében nem várható érdemi változás: 12-14 fok közötti csúcsértékkel számolhatunk.
A hét eleji tavasz után picit morcosabbra vált az időjárás képe szerdától: erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, zápor. Kellemetlenül élénk marad a szél – miközben néhány fokkal gyengül a felmelegedés; délután már csak 7-10 fok között alakul a hőmérséklet. A középtávú előrejelzések szerint a hét közepétől már ez jellemzi leginkább időjárásunkat: csütörtökön és pénteken is változóan felhős időre van kilátás, főleg pénteken egy-egy záporral, a hegyekben hózáporral. Végig erős lesz a szél, újra megjelennek a reggeli fagyok, és délután is csak 5-10 fok körüli értékek várhatók. A periódus utolsó napjai hasonló mutatókat ígérnek: szombaton még jellemzően a szél dominálja térségünk időjárását, vasárnap változóan fehős, helyenként esős idő lesz – igaz, erősödő nappali felmelegedéssel, újra 10-14 fokos csúcsokkal.

(Fotó: Így látjuk Mi! - Kuruczné Gál Kriszta felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)