Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Öcaline - 2020. február 3. 9:31

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

"Erős lehűléssel tér vissza a tél!" – figyelmeztet előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértő szerkesztője. Az elmúlt napok tavaszias klímája után már ma változik a helyzetkép, de az igazi áttörés holnap kezdődik. Addig viszont erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és már délelőtt többfelé alakul ki eső  – nagyobb mennyiségben éppen térségünkben, az ország középső tájain várható égi áldás. Aztán délután a többfelé erős északnyugati szél hatására csökken, szakadozik a felhőzet, a hőmérséklet még mindig viszonyleg magas lesz, térségünkben 10-13 fokos csúcsokkal számolhatunk.
A közeli kilátások fontos változást ígérnek: kedden is marad az erősen felhős ég, és sokfelé lesz eső, amit aztán délután – a viharos széllel bezúduló hideg levegő hatására – országszerte havas eső, hózápor válthat fel, majd megszűnik a csapadék. Ezzel együtt erős lehűlés kezdődik, és délután már csak 6-7 fok valószínű. A változékony, szinte óráról órára hűlő idő próbára teszi a közlekedőket is – már most szólok, érdemes lesz nagyon vigyázni az utakon!
A folytatásban is marad a változékony, hűvös, télies idő: szerdán és csütörtökön gyorsan változó felhőzetre van kilátás, elszórtan hózáporokkal. Az északnyugati szél mindkét nap többfelé lesz erős, olykor viharos. Visszatérnek a masszív reggeli fagyok, és délután is csak 0-6 fok közötti értékeket mérhetünk. A hét utolsó napjaiban picit normalizálódik a helyzet: pénteken többórás napsütés várható, esetleg elvétve lehet zápor, esetleg hózápor. Aztán délutánra végre gyengül az erős szél, majd szombaton és vasárnap változékony időre készülhetünk. Eleinte még napos időszak is lehet, a periódus utolsó napján viszont újra beborul, és többfelé számíthatunk változó intenzitású és halmazállapotú csapadékra. Ezzel együtt újra erősödik a nappali felmelegedés: pénteken 6-8, szombaton és vasárnap 8-12 fok közötti értékeket mérhetünk.

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)

A rovat további hírei: Mozaik

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

2021. jún. 20.

Az országos tisztifőorvos másodfokú intézkedést rendelt el, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton már az ország nagy részén 25 fok feletti a középhőmérséklet. Keddig él a figyelmeztetés, de persze tovább is tarthat.

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

2021. jún. 19.

A kisvonatozás opciójának is hála komoly közösségi eseménnyé izmosodott az Újtelepi Garázsvásár: a Városvédők Újtelepért Egyesület kavalkádján ma vehettek részt a kincsvadászok. Innentől a feladat adott, mindenkinek: sok ilyet még, és ki ne hagyják/hagyjátok!

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

2021. jún. 18.

Az élményfürdő megnyitása és a kapcsolódó akció árnyékában kevesebb szó esett a szabadstrandról, pedig ott is alaposan belehúztak a fürdőzők: az elmúlt napokban is benépesült a plázs a Szalki-szigeten üzemelő fürdőhelyen.

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

2021. jún. 17.

Az alaphírt a felhívással már kilőttük, most itt az utolsó figyelmeztetés: elkészült az immár másodjára rendezendő Garázsvásár tételes kínálata – közel 50 helyszínen várja a kincsvadászokat a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton. 

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

2021. jún. 16.

Tökéletes időzítés és tökéletes születésnapi akció: ha nagy zsúfoltság nem is volt, de sokan éltek a kedvezményes árú belépő kínálta lehetőséggel az élményfürdő újbóli megnyitásának első napján!

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

2021. jún. 16.

Újabb sorozatot kezdtünk hasábjainkon a felelős állattartás híveinek – Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok szerepe, jelentősége kapcsán avatja be az érdeklődőket a legfontosabb tudnivalókba. Első rész.

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

2021. jún. 14.

Egyre melegebb napokat, a hét közepétől valóságos hőhullámot ígér a DO időjárási szakértője. Igazi strandidő várható – árnyék, naptej és folyadékbevitel az idevágó javallatom a hét végére!