Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Öcaline - 2020. február 3. 9:31

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

"Erős lehűléssel tér vissza a tél!" – figyelmeztet előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértő szerkesztője. Az elmúlt napok tavaszias klímája után már ma változik a helyzetkép, de az igazi áttörés holnap kezdődik. Addig viszont erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és már délelőtt többfelé alakul ki eső  – nagyobb mennyiségben éppen térségünkben, az ország középső tájain várható égi áldás. Aztán délután a többfelé erős északnyugati szél hatására csökken, szakadozik a felhőzet, a hőmérséklet még mindig viszonyleg magas lesz, térségünkben 10-13 fokos csúcsokkal számolhatunk.
A közeli kilátások fontos változást ígérnek: kedden is marad az erősen felhős ég, és sokfelé lesz eső, amit aztán délután – a viharos széllel bezúduló hideg levegő hatására – országszerte havas eső, hózápor válthat fel, majd megszűnik a csapadék. Ezzel együtt erős lehűlés kezdődik, és délután már csak 6-7 fok valószínű. A változékony, szinte óráról órára hűlő idő próbára teszi a közlekedőket is – már most szólok, érdemes lesz nagyon vigyázni az utakon!
A folytatásban is marad a változékony, hűvös, télies idő: szerdán és csütörtökön gyorsan változó felhőzetre van kilátás, elszórtan hózáporokkal. Az északnyugati szél mindkét nap többfelé lesz erős, olykor viharos. Visszatérnek a masszív reggeli fagyok, és délután is csak 0-6 fok közötti értékeket mérhetünk. A hét utolsó napjaiban picit normalizálódik a helyzet: pénteken többórás napsütés várható, esetleg elvétve lehet zápor, esetleg hózápor. Aztán délutánra végre gyengül az erős szél, majd szombaton és vasárnap változékony időre készülhetünk. Eleinte még napos időszak is lehet, a periódus utolsó napján viszont újra beborul, és többfelé számíthatunk változó intenzitású és halmazállapotú csapadékra. Ezzel együtt újra erősödik a nappali felmelegedés: pénteken 6-8, szombaton és vasárnap 8-12 fok közötti értékeket mérhetünk.

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)

A rovat további hírei: Mozaik

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

2022. aug. 10.

Az elmúlt hetekben tapasztalható kánikula nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, kedvenceinknek is számos kellemetlenséget okozhat. Mi több, egészségkárosodást is, hiszen az ebek is könnyen kaphatnak például hőgutát.

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

2022. aug. 10.

Egyéves születésnapját ünnepli, bensőséges jubileumra készül és persze a sokadalom vendégeit is várja szombaton a Csomagtartóvásár és Bolhapiac. Hangkép és kedvcsináló itt!

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.