Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

2020. február 10. (hétfő) 9:33 - Öcaline

Mozgalmas hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss porgnózisa szerint – megérkezett térségünkbe a viharos szél. Egész héten erős légmozgásra, változékony időre készülhetünk, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel.

"Itt a szélvihar!" – figyelmeztetett szokásos hétindító prognózisában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. A mai nap már az erős légmozgás jegyében telik: erősen felhős idő lesz, többfelé esővel, helyenként záporral, főleg a Dunántúlon egy-egy durvább zivatar is kitörhet. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, a Dunántúlon 100 km/h-s széllökésekre is készülni kell! Ezzel együtt továbbra is tavaszias, 9-15 fokos csúcsokkal számolhatunk estig, aztán hidegfront érkezik.
A közeli kilátások szintén mozgalmas napokat ígérnek: kedden délelőtt még több helyen eshet az eső, aztán az újra viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Érdemi változás nem lesz a hőmérsékleti értékek tekintetében, 8-10 fok közötti csúcsérték lehet.
Változékony, többnyire felhős idő lesz szerdán és csütörtökön – elszórtan eső, zápor is lehet. A szél ismét délnyugatira fordul és megélénkül, és néhány fokot gyengül a nappali felmelegedés: 5-8 fok körüli értékeket mérhetünk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét utolsó napjai ismét változást hoznak: pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, a hegyekben havas eső, havazás is. Nap közben 3-7 fok lehet. A hét végén is változékony idő lehet: szombaton jobbára gyengén felhős, több területen napsütéses idő várható – erősödő felmelegedéssel, 9-12 fokos csúcsokkal –, majd vasárnap újra megélénkül a szél, beborul az idő és több helyen várható eső, záporeső. 

Ami az egész hétre rányomja a bélyegét, azt már most tapasztalhatjuk: nagyon erős szél lesz végig, tessék kapaszkodni és – ennek külön összeállítást is szenteltünk jó előre – vigyázni az utakon!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: tavaszias nyitány – aztán némi lehűlés

Időjárás: tavaszias nyitány – aztán némi lehűlés

2020. február 17. (hétfő)

Kellemes kezdetek után némi lehűlés várható a héten a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. De az igazi, zord tél nem tér vissza – inkább kellemetlenül változékony időre készülhetünk.

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

Boldog Bálintot - szerelmes szívvel!

2020. február 14. (péntek)

Libbenő lányok, negédes nők, aranyló asszonyok, sok-sok boldog órát és boldogító élményt kívánok!

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

Vasmű úti fák: a Sisi ezüst hárs a befutó!

2020. február 03. (hétfő)

Miközben a Vasmű úton folytatódik a kivágott platánsor gyökereinek eltávolítása, a szakemberek javaslata után a városlakók szavazhattak, milyen fajjal népesítsék be a területet. Lezárult a voks – a Sisi ezüst hársra esett a választás!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

2020. február 03. (hétfő)

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

Nyitott hulladékudvar – a tisztább városért!

2020. január 31. (péntek)

A városlakók előtt is nyitott a Szelektív Hulladékgyűjtő Udvar – a Budai Nagy Antal úti bázisra várják a lakossági hulladékot is. Helyszínbejárás, nyitva tartási rend és még egy raklap infó a hajtás után.

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

DS Híradó: mentés, tárlat és rock a kínálatban

2020. január 29. (szerda)

Rosszullét után mentés a daruból, tárlat és darts, meg persze az MTV CityRocks 2020 kavalkádja - aktualitások és érdekességek a DSTV Híradó tegnapi adásából. Mutatom máris!

Időjárás: borult, párás, szeles napok jönnek

Időjárás: borult, párás, szeles napok jönnek

2020. január 27. (hétfő)

Nem a szebbik arcát mutatja a tél, továbbra is kitart a ködös, borult idő a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint. Előbb csapadékos, aztán szeles időszakra készülhetünk, a hét közepén lehet némi napsütés, de a hét végére úja beborul.