Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

Öcaline - 2020. február 10. 9:33

Mozgalmas hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss porgnózisa szerint – megérkezett térségünkbe a viharos szél. Egész héten erős légmozgásra, változékony időre készülhetünk, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel.

"Itt a szélvihar!" – figyelmeztetett szokásos hétindító prognózisában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. A mai nap már az erős légmozgás jegyében telik: erősen felhős idő lesz, többfelé esővel, helyenként záporral, főleg a Dunántúlon egy-egy durvább zivatar is kitörhet. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, a Dunántúlon 100 km/h-s széllökésekre is készülni kell! Ezzel együtt továbbra is tavaszias, 9-15 fokos csúcsokkal számolhatunk estig, aztán hidegfront érkezik.
A közeli kilátások szintén mozgalmas napokat ígérnek: kedden délelőtt még több helyen eshet az eső, aztán az újra viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Érdemi változás nem lesz a hőmérsékleti értékek tekintetében, 8-10 fok közötti csúcsérték lehet.
Változékony, többnyire felhős idő lesz szerdán és csütörtökön – elszórtan eső, zápor is lehet. A szél ismét délnyugatira fordul és megélénkül, és néhány fokot gyengül a nappali felmelegedés: 5-8 fok körüli értékeket mérhetünk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét utolsó napjai ismét változást hoznak: pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, a hegyekben havas eső, havazás is. Nap közben 3-7 fok lehet. A hét végén is változékony idő lehet: szombaton jobbára gyengén felhős, több területen napsütéses idő várható – erősödő felmelegedéssel, 9-12 fokos csúcsokkal –, majd vasárnap újra megélénkül a szél, beborul az idő és több helyen várható eső, záporeső. 

Ami az egész hétre rányomja a bélyegét, azt már most tapasztalhatjuk: nagyon erős szél lesz végig, tessék kapaszkodni és – ennek külön összeállítást is szenteltünk jó előre – vigyázni az utakon!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!