Időközi választás: Megrázták a gyűlöletfát, és élvezik a gyümölcsét

2020. február 14. (péntek) 16:23 - doszerk

Taktikát változtattak a kormánypártok. Az eddig meglehetősen udvarias és visszafogott stílusban zajló időközi választás néhány nappal ezelőtt gyökeresen megváltozott...

...az ellenzéki közös jelöltjét, Kálló Gergelyt gyalázó Facebook-posztok, plakátjainak lefújása és a gyalázkodó szórólapok megjelenése egyértelműen jelzi, újraszabta a kampánydzsekit a Fidesz, vélhetően azért, mert a pozitív kampány nem hozta meg a kellő eredményt. Nincs kontroll, s nincs már fék

A Molnár Tibor független jelöltet támogató kormánypártok a már rég bevált, már-már hagyományosnak mondható taktikai elemeket vetik be most is, így a plakátrongálás és átmatricázás, a közösségi médiában a kamu profilok által terjesztett dezinformációk és persze a településeken osztogatott nettó gyalázkodások is a repertoár részét képezik.

Az egyik állandóan visszatérő elem, miszerint Kálló Gergely egy "gyüttment", s valójában budapesti. Ez tényszerűen nem igaz, Kálló többször is megerősítette: Dunaújvárosban él és lakik, évekkel ezelőtt elköltözött a fővárosból.

Persze boldog ország lennénk, ha ez lenne a gödör alja, de sajnos ez még csak a széle.

Szórólapokon és a közösségi média homályzónájában terítik Kálló állítólagos fizetését, illetve azt, hogy az előző választásokon hány százalékot ért el. A választásokon edződött jobb sorsra érdemes szavazópolgár persze erre már csak legyint, látott már elég ilyet.

Új elem viszont - jómagam legalábbis erre még nem láttam példát - egy képviselőjelölt testi adottságain való gúnyolódás, amit egészséges lelkületű emberek általában középiskola harmadik osztályára kinőnek. Persze legyünk nyitottak, fogadjuk el, hogy sok honfitársunknak nem sikerült ezt az akadályt átlépni, még ha jól tudjuk, hogy a legtöbb ilyen oldalt kamuprofilokkal hoznak létre és kamuprofilok segítségével töltenek fel tartalommal.

Persze ne higgyük, hogy csak az otromba lejáratásoknak és gyalázkodásoknak van itt helye: a fideszes támogatással induló jelölt és a Mi Hazánk képviselőjelöltje is helyet kap a felületeken, utóbbi nyilván annyit kap, amennyit engednek nekik a központból.

Ahogyan azt az utóbbi években már megszoktuk, a közéleti tébolyda nem korlátozódik a közösségi médiára, így a már-már szokványos plakátrongálások és átmatricázások is mindennaposakká váltak a választókerületben.

Kálló: "Az itt élők már kétszer nemet mondtak a gyűlöletkeltésre és hazugságokra, bízom benne, hogy harmadjára is nemet fognak"

"Nincs fél éve, hogy azt terjesztették rólunk, hogy kutyahússal etetnénk a Dunaújvárosiakat Pintér Tamás megválasztása esetén. A plakátrongálásra és a lejárató szórólapra is csak annyit tudok mondani: megszoktuk már, hogy a Fidesz bármire képes a győzelem érdekében" - mondta lapunk érdeklődésére Kálló Gergely. Emlékeztetett: az itt élők már kétszer nemet mondtak a gyűlöletkeltésre és hazugságokra, s mint mondta: bízik benne, hogy harmadjára is nemet fognak.

"A visszajelzéseik egyébként nagyon jól esnek, rengeteg üzenetet kaptam, támogatásukról biztattak az emberek. Mi végig pozitív kampányt folytattunk két okból: az egyik a saját lelkiismeretem, nem akarok más lejáratásával, hazugságokkal nyerni. A másik pedig az itt élők figyelembe vétele. Rongált plakátoknál csúnyább utcakép nincs. Megvezetni, elbizonytalanítani, zavart kelteni pedig erkölcstelen dolog, amiknek szintén nem teszek ki a választókat. Sajnálom, hogy Molnár Tibor, vagy az őt támogató Fidesz ezt megtette."

Információink szerint egyes lejárató anyagokat a fideszes támogatottsággal induló független jelölt, Molnár Tibor nevében terítik, ugyanakkor ez természetesen nem jelenti azt, hogy köze is van hozzá. Ennél sokatmondóbb, hogy a független jelölt bizony konkrét fideszes segítséggel gyűjtötte az aláírásokat a kampányban:

Természetesen beszállt a kampányba a fideszes sajtó is. A Fejér megyei Hírlap szerdán különkiadással jelentkezett, amiben nyíltan és minden szemérmességet félretéve kampányolnak Molnár mellett. Úgy tudjuk, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló lap ezúttal ingyenes volt, amit a nem előfizetők postaládájába is bedobáltak.

Képek forrása: alfahir.hu

A választókerület lakosságát tehát alaposan megdolgozták, kérdés, hogy mire lesz ez elég most vasárnap.

Egy biztos, a hétfői nyugalmat már nagyon sokan várják.

Forrás: alfahir.hu (Bazsó Bálint Márton)

A rovat további hírei: Politika

Választás 2020: minta- és példaadó ellenzéki győzelem született!

Választás 2020: minta- és példaadó ellenzéki győzelem született!

2020. február 17. (hétfő)

Három nagyon fontos és első ránézésre is nyilvánvaló, továbbá egy kevesebbet említett, de szintén lényeges tényezőre fókuszálok a vasárnapi, elsöprő ellenzéki győzelmet hozott időközi országgyűlési választás kapcsán. Elemzés.

Választás 2020: Kálló Gergely, az összefogás jelöltje győzött az időközin!

Választás 2020: Kálló Gergely, az összefogás jelöltje győzött az időközin!

2020. február 16. (vasárnap)

Az összefogás jelöltje, Kálló Gergely nyerte az időközi országgyűlési választást Fejér megye 4-es egyéni választókerületében. Az összes ellenzéki alakulatot maga mögött tudó jelölt magabiztos diadalt aratott – a Fidesz zsinórban harmadszor bukott nagyot Dunaújvárosban.

Választás 2020: adatoktól eredményig (online)

Választás 2020: adatoktól eredményig (online)

2020. február 16. (vasárnap)

Élőben követheti nyomon honlapunk hasábjain az időközi országgyűlési választás legfontosabb tényezőit. Az urnák 6 órakor nyíltak Fejér megye 4-es egyéni választókerületében, 19 órakor fejeződik be a választás – és remény szerint mihamarabb eredményekkel is jövünk!

Választás: tudnivalók, határidők az időközi előtt

Választás: tudnivalók, határidők az időközi előtt

2020. február 10. (hétfő)

Amint arról már beszámoltunk, hét jelölt száll ringbe az időközi országgyűlési választáson február 16-án, azaz vasárnap körzetünkben. Itt az összes fontos információ a választással kapcsolatban – és persze újra megmutatjuk, milyen sorrendben szerepelnek a jelöltek a szavazólapon!

Szabad városok: kiálltak az önkormányzatok önállóságáért

Szabad városok: kiálltak az önkormányzatok önállóságáért

2020. február 10. (hétfő)

Dunaújvárosban találkoztak újra az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok polgármesterei – a szombati tanácskozás végén a szabad városok vezetői közleményt adtak ki az önkormányzatok önállóságáért.

Szabad városok: teázzon együtt három polgármesterrel!

Szabad városok: teázzon együtt három polgármesterrel!

2020. február 06. (csütörtök)

Három ellenzéki polgármester, Dunaújváros, Szeged és Hódmezővásárhely első embere várja közös teázásra a városlakókat a Városháza téren szombaton. Kötetlen beszélgetés  – egy szabad városban kérdezni is szabad.

Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

2020. január 22. (szerda)

Dr. Dorkota Lajos is bekerülhet a 15-20 választókerületi elnök közé, akik leváltásáról dönthet a Fidesz (= Orbán Viktor) a több meglepő vereséget hozó helyhatósági választások után, írja kormányzati forrásokra hivatkozva a Népszava.