Időközi választás: Megrázták a gyűlöletfát, és élvezik a gyümölcsét

2020. február 14. (péntek) 16:23 - doszerk

Taktikát változtattak a kormánypártok. Az eddig meglehetősen udvarias és visszafogott stílusban zajló időközi választás néhány nappal ezelőtt gyökeresen megváltozott...

...az ellenzéki közös jelöltjét, Kálló Gergelyt gyalázó Facebook-posztok, plakátjainak lefújása és a gyalázkodó szórólapok megjelenése egyértelműen jelzi, újraszabta a kampánydzsekit a Fidesz, vélhetően azért, mert a pozitív kampány nem hozta meg a kellő eredményt. Nincs kontroll, s nincs már fék

A Molnár Tibor független jelöltet támogató kormánypártok a már rég bevált, már-már hagyományosnak mondható taktikai elemeket vetik be most is, így a plakátrongálás és átmatricázás, a közösségi médiában a kamu profilok által terjesztett dezinformációk és persze a településeken osztogatott nettó gyalázkodások is a repertoár részét képezik.

Az egyik állandóan visszatérő elem, miszerint Kálló Gergely egy "gyüttment", s valójában budapesti. Ez tényszerűen nem igaz, Kálló többször is megerősítette: Dunaújvárosban él és lakik, évekkel ezelőtt elköltözött a fővárosból.

Persze boldog ország lennénk, ha ez lenne a gödör alja, de sajnos ez még csak a széle.

Szórólapokon és a közösségi média homályzónájában terítik Kálló állítólagos fizetését, illetve azt, hogy az előző választásokon hány százalékot ért el. A választásokon edződött jobb sorsra érdemes szavazópolgár persze erre már csak legyint, látott már elég ilyet.

Új elem viszont - jómagam legalábbis erre még nem láttam példát - egy képviselőjelölt testi adottságain való gúnyolódás, amit egészséges lelkületű emberek általában középiskola harmadik osztályára kinőnek. Persze legyünk nyitottak, fogadjuk el, hogy sok honfitársunknak nem sikerült ezt az akadályt átlépni, még ha jól tudjuk, hogy a legtöbb ilyen oldalt kamuprofilokkal hoznak létre és kamuprofilok segítségével töltenek fel tartalommal.

Persze ne higgyük, hogy csak az otromba lejáratásoknak és gyalázkodásoknak van itt helye: a fideszes támogatással induló jelölt és a Mi Hazánk képviselőjelöltje is helyet kap a felületeken, utóbbi nyilván annyit kap, amennyit engednek nekik a központból.

Ahogyan azt az utóbbi években már megszoktuk, a közéleti tébolyda nem korlátozódik a közösségi médiára, így a már-már szokványos plakátrongálások és átmatricázások is mindennaposakká váltak a választókerületben.

Kálló: "Az itt élők már kétszer nemet mondtak a gyűlöletkeltésre és hazugságokra, bízom benne, hogy harmadjára is nemet fognak"

"Nincs fél éve, hogy azt terjesztették rólunk, hogy kutyahússal etetnénk a Dunaújvárosiakat Pintér Tamás megválasztása esetén. A plakátrongálásra és a lejárató szórólapra is csak annyit tudok mondani: megszoktuk már, hogy a Fidesz bármire képes a győzelem érdekében" - mondta lapunk érdeklődésére Kálló Gergely. Emlékeztetett: az itt élők már kétszer nemet mondtak a gyűlöletkeltésre és hazugságokra, s mint mondta: bízik benne, hogy harmadjára is nemet fognak.

"A visszajelzéseik egyébként nagyon jól esnek, rengeteg üzenetet kaptam, támogatásukról biztattak az emberek. Mi végig pozitív kampányt folytattunk két okból: az egyik a saját lelkiismeretem, nem akarok más lejáratásával, hazugságokkal nyerni. A másik pedig az itt élők figyelembe vétele. Rongált plakátoknál csúnyább utcakép nincs. Megvezetni, elbizonytalanítani, zavart kelteni pedig erkölcstelen dolog, amiknek szintén nem teszek ki a választókat. Sajnálom, hogy Molnár Tibor, vagy az őt támogató Fidesz ezt megtette."

Információink szerint egyes lejárató anyagokat a fideszes támogatottsággal induló független jelölt, Molnár Tibor nevében terítik, ugyanakkor ez természetesen nem jelenti azt, hogy köze is van hozzá. Ennél sokatmondóbb, hogy a független jelölt bizony konkrét fideszes segítséggel gyűjtötte az aláírásokat a kampányban:

Természetesen beszállt a kampányba a fideszes sajtó is. A Fejér megyei Hírlap szerdán különkiadással jelentkezett, amiben nyíltan és minden szemérmességet félretéve kampányolnak Molnár mellett. Úgy tudjuk, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló lap ezúttal ingyenes volt, amit a nem előfizetők postaládájába is bedobáltak.

Képek forrása: alfahir.hu

A választókerület lakosságát tehát alaposan megdolgozták, kérdés, hogy mire lesz ez elég most vasárnap.

Egy biztos, a hétfői nyugalmat már nagyon sokan várják.

Forrás: alfahir.hu (Bazsó Bálint Márton)

A rovat további hírei: Belföld

Járvány: 525 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – 4 idős beteg hunyt el

Járvány: 525 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – 4 idős beteg hunyt el

2020. április 01. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma;  az elhunytak száma 20 főre emelkedett, négy idős, krónikus betegséggel küzdő, ember halt meg.

Közzétették a koronavírus-fertőzésben elhunytak korát, nemét és alapbetegségeit is

Közzétették a koronavírus-fertőzésben elhunytak korát, nemét és alapbetegségeit is

2020. március 31. (kedd)

Nyilvánossá vált annak a 16 elhunytnak a kora, neme és alapbetegsége is, akik az elmúlt időszakban veszítették életüket Magyarországon koronavírus-fertőzés miatt.

Nincs szükség új lakcímkártyára a kijárási korlátozás miatt

Nincs szükség új lakcímkártyára a kijárási korlátozás miatt

2020. március 31. (kedd)

Nem szükséges új lakcímkártya készítése abban az esetben, ha a kijárási korlátozás időtartama alatt nem az állandó, bejelentett lakcímen tartózkodunk.

Vírus: 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb beteg

Vírus: 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb beteg

2020. március 31. (kedd)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt. Emellett 34 főről 37 főre nőtt a gyógyultak száma is.

Vírus: 447 az azonosított fertőzöttek száma – két újabb idős beteg halálozott el

Vírus: 447 az azonosított fertőzöttek száma – két újabb idős beteg halálozott el

2020. március 30. (hétfő)

447 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, miután újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19); az elhunytak száma már 15 fő.

Sok új fertőzött várható Magyarországon

Sok új fertőzött várható Magyarországon

2020. március 29. (vasárnap)

Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon az új koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

408 főre nőtt az igazolt fertőzöttek száma – két újabb áldozata van a vírusnak

408 főre nőtt az igazolt fertőzöttek száma – két újabb áldozata van a vírusnak

2020. március 29. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 408 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma;  és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.