Joggal büszkék az eredményeikre

spigott - 2020. február 4. 14:06

Szép évet zárt a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya, mely a 2020-as esztendőnek is komoly tervekkel vág neki.

Újabb évet zárt a közelmúltban a 2009-ben alapított Dragon Steel Sport egyesület, mely fennállása tizenegy esztendeje alatt több remek sikerrel örvendeztette meg a sárkányhajózás szerelmeseit. Mint arról Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke beszámolt, alapításuk óta harmincegy világbajnoki, tizennyolc Európa-bajnoki, valamint hatvankét magyar bajnoki éremmel büszkélkedhetnek. A szép eredményekből tavaly sem volt hiány, mert a honi bajnokságokat három ezüst- és két bronzéremmel zárták, a sevillai Klub Eb-n hatodik helyen végeztek, míg a thaiföldi nemzeti világbajnokságon négy senior és tíz junior korú versenyzőjük volt a három ezüstérmet és egy bronzot szerző magyar csapat tagja.

Az egyesület január 25-én tartotta meg éves taggyűlését, ahol beszámoltak a 2019-es szakmai és pénzügyi eredményeiről, illetve meghatározták a 2020-as terveiket, valamint bemutatták új tagjaikat is. Mint azt Tóth Edit elárulta, idén is szeretnének részt venni a hazai versenyeken, bajnokságokon, s a különböző fesztiválokon is, ám emellett céljuk, hogy ott legyenek a franciaországi Aix-les-Bains-ben sorra kerülő klub világbajnokságon, a kijevi Nemzeti Európa-bajnokságon, valamint a dublini ír bajnokságon is.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Az egyesület első emberétől megtudtuk, hogy idén már szerepeltek a százhalombattai Medencés Magyar Bajnokságon, ahol egy mix csapattal vettek részt, s ugyan csoportjukban csak egy győzelmet arattak, így nem jutottak tovább, így jóleső küzdelmekben versenyezhettek a Dózsa Bálint, Görög Ferenc, Koszi Ferenc, Körmendi László, Mátéka Zoltán, Rubicsné G. Lívia, Szabó Csilla, Tóth Edit, Tóth Gergely összeállítású csapattal. Sokat már nem kell várni a következő megméretésre sem, ugyanis március 21-én rendezik meg a váci Medencés Sárkányhajó Viadal és Magyar Kupa küzdelmeit, ahol több kategóriában is indulnak majd a dunaújvárosi sárkányhajósok.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.