Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Rockmaraton 2020: teljessé vált a jubileumi fesztiválprogram!

2020. február 21. (péntek) 8:32 - Öcaline

Sepultura, Cradle of Filth, Marky Ramone, The Agonist, Infected Rain – öt kegyetlenül erős fellépővel vált véglegessé a lista, rekordidő alatt betelt a naptár: nagyjából minden kész, hogy a 30 éves jubileumhoz kavalkád legyen a Rockmaraton a Szalki-szigeten július elején. Yeaaah!

„Megjöttek az utolsó nevek, teljes a program!” – örömteli bejelentéssel szolgált lapunknak Gedeon Andrea, a Rockmaraton Fesztivál kommunikációs vezetője. Ráadásul nem akármilyen névsorral bővült az egyébként is nagyon erős lista.

Mészárlás lesz

A Sepultura neve fogalom a műfaj hívei körében, ráadásul egészen friss hír a zenekar háza tájáról, hogy Andreas Kisser csapata február elején új lemezet dobott a piacra – talán minden korábbinál élesebb és agresszívabb dalokkal. A banda hívei már most fenekedhetnek – garantált a mészárlás lesz júliusban. A következő nagy név egy „majdnem jubiláló”, ráadásul a Maraotnnal csaknem egyidős alakulat: éppen jövőre lesz 30 éves a Cradle of Filth – a brit metal fogat az ígéretek szerint ezúttal is a tőle megszokott, sokkoló szettel érkezik a Szalki-szigetre.  És ha már legendák, akko itt lesz még egy: Marky Ramone a Rock&Roll Hall of Fame múzeumba is bekerült kultikus amerikai punkzenekar utolsó élő tagja – a dunaújvárosi fesztiválon zenésztársaival természetesen Ramones klasszikusokat játszik majd, már most érdemes izmozni az élő múltidézésre. Végül, de közel sem utolsósorban, az idei Maraton sem képzelhető el olyan bandák nélkül, ahol csaj áll legelöl – a frissen bejelentett névsorban két frontcsajos metal alakulat is található: az énekesváltással teljesen megújult kanadai The Agonist, és a lenyűgöző, moldáv nu metal üdvöske, az Infected Rain is bejelentkezett nyárra, hogy azt adja a dunaújvárosi közönségnek, amit az a legjobban szeret: dübörgő dallamokat!

Jubileumi kínálat!

Az utolsó bejelentésekkel rekordidő alatt, lényegében február derekára teljessé vált az idén fennállása 30. évfordulóját ünneplő, és a jubileumra minden eddiginél durvább felhozatallal készülő Rockmaraton fellépőinek névsora. Amit már most biztosan tudhatunk: 200 zenekarral, köztük több mint 30 nemzetközi fellépővel kényezteti a műfaj híveit a fesztivál a Szalki-szigeten július 6-11. között. A születésnapi összejövetel a szokásos hangulatot ígéri, a nemzetközi rockszcéna nagyágyúi mellett természetesen a magyar mezőny legjobb alakulatai is tiszteletüket teszik a színpadokon.

Képek: DO-archív

A fesztivál kommunikációs vezetője kérdésünkre elmondta, hogy ezúttal szakítottak az elmúlt évek azon hagyományával, hogy dunaújvárosi bandák tolják a nagyszínpadon a Rockmaraton nulladik napján – az ugyanis idén az „évfordulók” jegyében rendezik. 20 banda szerepel a kínálatban, az Akela 30 éves születésnapi koncerttel vadít, Rudán Joe életmű koncertet ad, míg a Prosectura a "Sátán sátán hátán" lemez megjelenésének 25. évfordulóját ünnepli a jeles napon. A hétfői programlátogatás hetijeggyel, valamint hétköznapi bérlettel és keddi napijeggyel ingyenes, (de természetesen önállóan is kapható rá belépő).  Gedeon Andrea ugyanakkor megerősítette: ha nem is egy csokorban, pontosabban egymás után, de a szép hagyomány folytatódik azzal, hogy a dunaújvárosi bandák is rendre feltűnnek a Maraton színpadain – az összes jelentősebb helyi csapat teret és fellépési lehetőséget kap a fesztiválon.

Infóözön, drótok itt!

A jegyvásárlás összes fontos tudnivalója, a napi bontású kínálat, az Off Programok teljes listája, valamint egy raklap további hasznos infó elérhető a rockmaraton.hu oldalon, de a legfrissebb hírekért érdemes a Rockmaraton Fesztivál facebook-felületén is kalandozni.

Kezdődhet a visszaszámlálás, január, február, itt a nyár – és vele a rőzserázók ünnepe, a Rockmaraton!

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Dunaújváros 1997-ben - hangképes időutazás!

DSTV: Dunaújváros 1997-ben - hangképes időutazás!

2020. április 01. (szerda)

Hangképes időutazásra csábítja a lokálpatriótákat a DSTV stábja: egy korabeli riport segítségével szeretett városunk 1997-es képei elevenednek meg. Ne hagyja ki!

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

2020. március 29. (vasárnap)

"Átgyúrtuk életté, Idő komámmal, ez üldögélést" - újragondolta és újrajátszotta régi-szép Kispál-feldolgozását a Csík zenekar. Aktuálisabb, mint valaha: "Maradj otthon!"

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

2020. március 28. (szombat)

Beváltották a pár napja tett ígéretet, megérkezett mese a DSTV csapatától: az új sorozat első darabjaként a Megitatják a tűzifát című mesét tolmácsolták – mutatom máris!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

2020. március 17. (kedd)

Fantasztikus közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzet időszakában a Bartók Kamaraszínház a napokban – itt a "virtuális színház” műsorterve!

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

2020. március 11. (szerda)

Összesen három várostörténeti vonatkozású pályázatot ír ki Dunaújváros 70 éves évfordulója kapcsán a József Attila Könyvtár – eddig két felhívással rukkolt ki az intézmény!

A múzeumba költözik a Terror Háza

A múzeumba költözik a Terror Háza

2020. március 10. (kedd)

Közös kiállításra várja a vendégeket az Intercisa Múzeum és a Terror Háza Múzeum: a 30 éve szabadon című  tárlat anyaga a rendszerváltás kitüntetett pillanatait mutatja be – szerdától.

MTV CityRocks 2020: várják a jelentkezőket!

MTV CityRocks 2020: várják a jelentkezőket!

2020. március 04. (szerda)

Már lehet jelentkezni az MTV CityRocks 2020 nagy közös dunaújvárosi dübörgésére: kész a tracklist, ennek fényében dönthetnek a régi közreműködők és az új jelentkezők!