Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Rockmaraton 2020: teljessé vált a jubileumi fesztiválprogram!

Öcaline - 2020. február 21. 8:32

Sepultura, Cradle of Filth, Marky Ramone, The Agonist, Infected Rain – öt kegyetlenül erős fellépővel vált véglegessé a lista, rekordidő alatt betelt a naptár: nagyjából minden kész, hogy a 30 éves jubileumhoz kavalkád legyen a Rockmaraton a Szalki-szigeten július elején. Yeaaah!

„Megjöttek az utolsó nevek, teljes a program!” – örömteli bejelentéssel szolgált lapunknak Gedeon Andrea, a Rockmaraton Fesztivál kommunikációs vezetője. Ráadásul nem akármilyen névsorral bővült az egyébként is nagyon erős lista.

Mészárlás lesz

A Sepultura neve fogalom a műfaj hívei körében, ráadásul egészen friss hír a zenekar háza tájáról, hogy Andreas Kisser csapata február elején új lemezet dobott a piacra – talán minden korábbinál élesebb és agresszívabb dalokkal. A banda hívei már most fenekedhetnek – garantált a mészárlás lesz júliusban. A következő nagy név egy „majdnem jubiláló”, ráadásul a Maraotnnal csaknem egyidős alakulat: éppen jövőre lesz 30 éves a Cradle of Filth – a brit metal fogat az ígéretek szerint ezúttal is a tőle megszokott, sokkoló szettel érkezik a Szalki-szigetre.  És ha már legendák, akko itt lesz még egy: Marky Ramone a Rock&Roll Hall of Fame múzeumba is bekerült kultikus amerikai punkzenekar utolsó élő tagja – a dunaújvárosi fesztiválon zenésztársaival természetesen Ramones klasszikusokat játszik majd, már most érdemes izmozni az élő múltidézésre. Végül, de közel sem utolsósorban, az idei Maraton sem képzelhető el olyan bandák nélkül, ahol csaj áll legelöl – a frissen bejelentett névsorban két frontcsajos metal alakulat is található: az énekesváltással teljesen megújult kanadai The Agonist, és a lenyűgöző, moldáv nu metal üdvöske, az Infected Rain is bejelentkezett nyárra, hogy azt adja a dunaújvárosi közönségnek, amit az a legjobban szeret: dübörgő dallamokat!

Jubileumi kínálat!

Az utolsó bejelentésekkel rekordidő alatt, lényegében február derekára teljessé vált az idén fennállása 30. évfordulóját ünneplő, és a jubileumra minden eddiginél durvább felhozatallal készülő Rockmaraton fellépőinek névsora. Amit már most biztosan tudhatunk: 200 zenekarral, köztük több mint 30 nemzetközi fellépővel kényezteti a műfaj híveit a fesztivál a Szalki-szigeten július 6-11. között. A születésnapi összejövetel a szokásos hangulatot ígéri, a nemzetközi rockszcéna nagyágyúi mellett természetesen a magyar mezőny legjobb alakulatai is tiszteletüket teszik a színpadokon.

Képek: DO-archív

A fesztivál kommunikációs vezetője kérdésünkre elmondta, hogy ezúttal szakítottak az elmúlt évek azon hagyományával, hogy dunaújvárosi bandák tolják a nagyszínpadon a Rockmaraton nulladik napján – az ugyanis idén az „évfordulók” jegyében rendezik. 20 banda szerepel a kínálatban, az Akela 30 éves születésnapi koncerttel vadít, Rudán Joe életmű koncertet ad, míg a Prosectura a "Sátán sátán hátán" lemez megjelenésének 25. évfordulóját ünnepli a jeles napon. A hétfői programlátogatás hetijeggyel, valamint hétköznapi bérlettel és keddi napijeggyel ingyenes, (de természetesen önállóan is kapható rá belépő).  Gedeon Andrea ugyanakkor megerősítette: ha nem is egy csokorban, pontosabban egymás után, de a szép hagyomány folytatódik azzal, hogy a dunaújvárosi bandák is rendre feltűnnek a Maraton színpadain – az összes jelentősebb helyi csapat teret és fellépési lehetőséget kap a fesztiválon.

Infóözön, drótok itt!

A jegyvásárlás összes fontos tudnivalója, a napi bontású kínálat, az Off Programok teljes listája, valamint egy raklap további hasznos infó elérhető a rockmaraton.hu oldalon, de a legfrissebb hírekért érdemes a Rockmaraton Fesztivál facebook-felületén is kalandozni.

Kezdődhet a visszaszámlálás, január, február, itt a nyár – és vele a rőzserázók ünnepe, a Rockmaraton!

A rovat további hírei: Kultúra

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

Csodás koncerttel koronázták a születésnapi sorozatot (galériával)

2022. nov. 29.

Kegyetlenül erős repertoár, gyönyörű koncertpillanatok, emelkedett ünnep és vidám örömzene – ez így együtt jellemezte a Dunaújváros Vegyeskar jubileumi sorozatának záróakkordját a Gárdonyi iskolában.

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

Wesley Da Capo: fókuszban a Diótörő

2022. nov. 29.

Két tanszak növendékei is a Diótörő kultikus történetével foglalkoznak e hetekben a Wesley Da Capo Művészeti Iskolában: a moderntáncosok több bemutatót, a képzőművészeti kurzus legifjabb növendékei kiállítást szentelnek az ünnepi időszakban a témának.

DSTV: vissza a Vidám Parkba

DSTV: vissza a Vidám Parkba

2022. nov. 27.

Csodás időutazásra csábít a DSTV összeállítása. Az Intercisa Múzeum adott otthont a napokban a városi Vidám Park történetét felelevenítő előadásnak – sok-sok archív fotóval, rengeteg szép és személyes emlékkel. Hangkép.
 

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

Születésnapi gála a Dunaújvárosi Vegyeskarral

2022. nov. 25.

A Bartók Kamaraszínház helyett ugyan a Gárdonyi iskolában rendezik, de ezzel a koncerttel fut csúcsra az idén fennállása 70. évfordulóját ünneplő kórus születésnapi sorozata – szombaton este várják a jubileumi hangverseny vendégeit.

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

Gitármuzsikával folytatódik a Zenélő Cukrászda sorozata

2022. nov. 25.

A zenei világnapra időzített nyitány után immár rendszeres alkalmak sorában a gitármuzsika lesz a főszereplő a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Jakó Cukrászda közös eseményén szombaton este.

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

DSTV: Vágvölgyi B. András volt az Utószó vendége

2022. nov. 25.

Nemcsak irodalom-, de politikatörténeti kalandozásra is csalogatta a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet, derül ki a DSTV összegzéséből. Az Utószó című élő antológia vendége Vágvölgyi B. András író, filmrendező, újságíró volt a közelmúltban. Hangkép.

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

Előre menekül és "Időkapu"-t is nyitott a könyvtár

2022. nov. 24.

Ügyeleti rend, újra JAKD-Pakk Pont, és egy remek kiállítás – mindent megtesz a hideg hónapok átvészeléséhez a József Attila Könyvtár. A forgalom nem csökkent.