Sikeres évadnyitó a Gárdonyiban

2020. február 20. (csütörtök) 16:49 - spigott

Több érmes helyezésnek is örülhettek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók az évad első országos versenyén.

Az idei már a harmadik alkalom volt, hogy a Magyar Lábtoll-labda Szövetség a Gárdonyiba hívta versenyzőit, köszönhetően annak, hogy Dunaújvárosban és vonzáskörzetében egy többen érdeklődnek a sportág iránt. Ezt igazolták a nevezések is, hiszen a február 15-i viadalra tizennégy egyesület több mint száz versenyzője nevezett.

Ugyan a gárdonyis diákok többsége most váltott korcsoportot, így is szép eredményeket értek el a hazai versenyzők, akik közül a gyermek korcsoport csapatversenyében ezüstéremnek örülhetett Irowa Noel, Sziver Patrik Péter, Szücs Tamás és Zudor Milán Csaba, míg a Kádár Barna, Sebők Martin, Zecher Józsué Benjamin (Széchenyi Zsigmond Általános Iskola Baracs) összeállítású csapat a harmadik helyen fejezte be a viadalt. Az újonc fiúk (Kókány Balázs, Nagy György, Vicsotka Martin Vince) a gyermek korosztályban léptek pályára, s végül az ötödik helyen végeztek. Egyéniben Irowa Noel állhatott a dobogó harmadik fokára, s emellett még két gárdonyis diáknak sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé: Sziver Patrik Péter az ötödik, míg Kádár Barna a hetedik pozícióban végzett a nap végén.

Miklán Klaudia felvételei!

A gyermek leány csapatok között a dobogó második fokára állhatott a Kondor Anett, Gál Vivien Anna, Szőke Emma Krisztina összeállítású együttes, míg egyéniben Kondor Anettnek sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé is. A serdülő csapatversenyben negyedik helyen végzett a Csatári Ábel István, Kattári Dávid, Kovács Krisztián, Lednecki Patrik Balázs négyes, s egyéniben Kattári Dávid is bejutott a legjobb nyolc közé, míg a lányok versengésében a Csenki Sára, Kattári Dóra, Zecher Zoé Mirjam összeállítású gárdonyis formáció a szintén előkelő ötödik helyet szerezte meg az évad első versenyén.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.