Újpesti továbbjutás

2020. február 27. (csütörtök) 20:54 - spigott

Az Újpest elleni negyeddöntős párharc negyedik felvonásán is vereséget szenvedett, így a reméltnél korábban fejezte be a szezont a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az Erste Liga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén lépett pályára ma este hat órától Újpesten a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek 3-0-s hátránya miatt mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy ne érjen véget már ma a négy győzelemig tartó párharc.

Sajnos a Bikák ezúttal sem kezdtek jól, mert hiába védekezték ki a meccs elején első emberhátrányukat, nem sokkal azután, hogy  kiegészültek, elváltották magukat védekezésben, s ezt könyörtelenül kihasználták a lilák, akik Sikorcin 5. percben szerzett góljával megszerezték a vezetést (1-0). A bekapott gólt egy újabb dunaújvárosi kiállítás követett, s az újpestiek ezt már nem hagyták parlagon, mert Vincze a jobb alsóba húzott egy kipattanót, megduplázva ezzel csapata előnyét (2-0).

Ismét tetemes hátrányból kellett volna tehát visszajönnie a mieinknek, s bár az elszántságra nem lehetett panasz, az újpestiek az előny tudatában nagyon zártan védekeztek, s ha sikerült is odakerülni a kapujuk elé, vagy az irányzékba csúszott hiba, vagy Duschek védett. A túloldalon is akadtak persze lehetőségek, de Hughson is fogta, amit kellett, így az első felvonásban már nem változott az eredmény.

A második harmad első percei egyenlő erők küzdelmét hozták, majd a 26. percben megkapta harmadik fórját is a lila-fehér alakulat, s bár volt bőven dolga a védelemnek és Hughson kapusnak, ezúttal sikerült megúszni ezt a két percet. A következőt azonban már nem, mert a Dansereau szabálytalansága után Di Diomete mattolta a mieinket, s máris hárommal vezettek a lilák. A 36. percben talán utolsó esélyüket kapták a mieink a felzárkózásra, mert két percig kettős előnyben játszhattak, de ezt végre remekül játszották végig a mieink, mert előbb Lendák lövése vágódott a hazai kapuba, majd a szimpla fórból Turcotte ütötte közelről a vas alá a pakkot, s egy pillanat alatt nyílt lett a meccs (3-2). Sajnos nem sokáig bizakodhattunk, mert két perccel később Csamangót találta üresen a korong a kapu előtt, s ő könyörtelenül kihasználta a védelmi megingást, így a záró felvonásban kétgólos hátrányból kellett volna visszajönnie a Bikáknak (4-2).

Képek: DO-archív

A harmadik húsz percet hiába kezdte emberelőnyben együttesünk, ezt már nem sikerült kihasználnia, s bár a folytatásban is mentek előre becsülettel hokisaink, az átütőerő továbbra is hiányzott a támadásokból, a távoli lövéseket meg könnyen leszedte Duschek. A 48. percben jött egy újabb újvárosi fór, ám ebből végleg eldőlt a meccs, mert egy újabb eladott koronggal Reed mehetett el szólóban, aki nem hibázott, s megszerezte a lilák ötödik találatát is (5-2). A hátralévő időben ráadásul előbb Azari szedett össze négy perc kiállítást, majd Hüffner ülhetett ki ennek felére, s hiába védekezte ki ezt a három hátrányt együttesünk, értelemszerűen esélye sem volt a felzárkózásra, így a párharc negyedik mérkőzését is elveszítve fejezte be az Erste Liga idei küzdelmeit.

UTE – DAB 5-2 (2-0, 2-2, 1-0)

UTE: Duschek – Henderson, Varga, Benk (2), Sikorcin 1 (2), Csamangó 1 (1), Kiss-Rusk (1), Saukko (1), Ainsworth (1), Di Diomete 1, Reed 1, Horváth A., Kovács A. (1), Godó, Odnoga, Vincze 1, Horváth Á., Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau (1), Mazurek, Hüffner, Lendák 1, Silló, Somogyi, Turcotte 1, Baker, Hruby, Dósa, Gebei, Németh, Ráduly, Tamás, Gulácsi, Pinczés O., Subotic. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.