Újpesti továbbjutás

2020. február 27. (csütörtök) 20:54 - spigott

Az Újpest elleni negyeddöntős párharc negyedik felvonásán is vereséget szenvedett, így a reméltnél korábban fejezte be a szezont a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az Erste Liga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén lépett pályára ma este hat órától Újpesten a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek 3-0-s hátránya miatt mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy ne érjen véget már ma a négy győzelemig tartó párharc.

Sajnos a Bikák ezúttal sem kezdtek jól, mert hiába védekezték ki a meccs elején első emberhátrányukat, nem sokkal azután, hogy  kiegészültek, elváltották magukat védekezésben, s ezt könyörtelenül kihasználták a lilák, akik Sikorcin 5. percben szerzett góljával megszerezték a vezetést (1-0). A bekapott gólt egy újabb dunaújvárosi kiállítás követett, s az újpestiek ezt már nem hagyták parlagon, mert Vincze a jobb alsóba húzott egy kipattanót, megduplázva ezzel csapata előnyét (2-0).

Ismét tetemes hátrányból kellett volna tehát visszajönnie a mieinknek, s bár az elszántságra nem lehetett panasz, az újpestiek az előny tudatában nagyon zártan védekeztek, s ha sikerült is odakerülni a kapujuk elé, vagy az irányzékba csúszott hiba, vagy Duschek védett. A túloldalon is akadtak persze lehetőségek, de Hughson is fogta, amit kellett, így az első felvonásban már nem változott az eredmény.

A második harmad első percei egyenlő erők küzdelmét hozták, majd a 26. percben megkapta harmadik fórját is a lila-fehér alakulat, s bár volt bőven dolga a védelemnek és Hughson kapusnak, ezúttal sikerült megúszni ezt a két percet. A következőt azonban már nem, mert a Dansereau szabálytalansága után Di Diomete mattolta a mieinket, s máris hárommal vezettek a lilák. A 36. percben talán utolsó esélyüket kapták a mieink a felzárkózásra, mert két percig kettős előnyben játszhattak, de ezt végre remekül játszották végig a mieink, mert előbb Lendák lövése vágódott a hazai kapuba, majd a szimpla fórból Turcotte ütötte közelről a vas alá a pakkot, s egy pillanat alatt nyílt lett a meccs (3-2). Sajnos nem sokáig bizakodhattunk, mert két perccel később Csamangót találta üresen a korong a kapu előtt, s ő könyörtelenül kihasználta a védelmi megingást, így a záró felvonásban kétgólos hátrányból kellett volna visszajönnie a Bikáknak (4-2).

Képek: DO-archív

A harmadik húsz percet hiába kezdte emberelőnyben együttesünk, ezt már nem sikerült kihasználnia, s bár a folytatásban is mentek előre becsülettel hokisaink, az átütőerő továbbra is hiányzott a támadásokból, a távoli lövéseket meg könnyen leszedte Duschek. A 48. percben jött egy újabb újvárosi fór, ám ebből végleg eldőlt a meccs, mert egy újabb eladott koronggal Reed mehetett el szólóban, aki nem hibázott, s megszerezte a lilák ötödik találatát is (5-2). A hátralévő időben ráadásul előbb Azari szedett össze négy perc kiállítást, majd Hüffner ülhetett ki ennek felére, s hiába védekezte ki ezt a három hátrányt együttesünk, értelemszerűen esélye sem volt a felzárkózásra, így a párharc negyedik mérkőzését is elveszítve fejezte be az Erste Liga idei küzdelmeit.

UTE – DAB 5-2 (2-0, 2-2, 1-0)

UTE: Duschek – Henderson, Varga, Benk (2), Sikorcin 1 (2), Csamangó 1 (1), Kiss-Rusk (1), Saukko (1), Ainsworth (1), Di Diomete 1, Reed 1, Horváth A., Kovács A. (1), Godó, Odnoga, Vincze 1, Horváth Á., Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau (1), Mazurek, Hüffner, Lendák 1, Silló, Somogyi, Turcotte 1, Baker, Hruby, Dósa, Gebei, Németh, Ráduly, Tamás, Gulácsi, Pinczés O., Subotic. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.

Dósa Krisztián is hosszabbított

Dósa Krisztián is hosszabbított

2020. július 08. (szerda)

A 26 éves hátvéd második szezonját kezdheti a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának tagjaként.

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

2020. július 08. (szerda)

A férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy végre kiderült, mikor játszik legközelebb a válogatott, ugyanakkor az októberi és novemberi extra meccsek különleges kihívást is jelentenek.

Két újabb tornát szervez a DLSZ

Két újabb tornát szervez a DLSZ

2020. július 07. (kedd)

A játékra és a próbajátékosok tesztelésére is jó alkalmat jelentenek a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nyári kispályás megméretései.