Újpesti továbbjutás

spigott - 2020. február 27.

Az Újpest elleni negyeddöntős párharc negyedik felvonásán is vereséget szenvedett, így a reméltnél korábban fejezte be a szezont a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az Erste Liga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén lépett pályára ma este hat órától Újpesten a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek 3-0-s hátránya miatt mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy ne érjen véget már ma a négy győzelemig tartó párharc.

Sajnos a Bikák ezúttal sem kezdtek jól, mert hiába védekezték ki a meccs elején első emberhátrányukat, nem sokkal azután, hogy  kiegészültek, elváltották magukat védekezésben, s ezt könyörtelenül kihasználták a lilák, akik Sikorcin 5. percben szerzett góljával megszerezték a vezetést (1-0). A bekapott gólt egy újabb dunaújvárosi kiállítás követett, s az újpestiek ezt már nem hagyták parlagon, mert Vincze a jobb alsóba húzott egy kipattanót, megduplázva ezzel csapata előnyét (2-0).

Ismét tetemes hátrányból kellett volna tehát visszajönnie a mieinknek, s bár az elszántságra nem lehetett panasz, az újpestiek az előny tudatában nagyon zártan védekeztek, s ha sikerült is odakerülni a kapujuk elé, vagy az irányzékba csúszott hiba, vagy Duschek védett. A túloldalon is akadtak persze lehetőségek, de Hughson is fogta, amit kellett, így az első felvonásban már nem változott az eredmény.

A második harmad első percei egyenlő erők küzdelmét hozták, majd a 26. percben megkapta harmadik fórját is a lila-fehér alakulat, s bár volt bőven dolga a védelemnek és Hughson kapusnak, ezúttal sikerült megúszni ezt a két percet. A következőt azonban már nem, mert a Dansereau szabálytalansága után Di Diomete mattolta a mieinket, s máris hárommal vezettek a lilák. A 36. percben talán utolsó esélyüket kapták a mieink a felzárkózásra, mert két percig kettős előnyben játszhattak, de ezt végre remekül játszották végig a mieink, mert előbb Lendák lövése vágódott a hazai kapuba, majd a szimpla fórból Turcotte ütötte közelről a vas alá a pakkot, s egy pillanat alatt nyílt lett a meccs (3-2). Sajnos nem sokáig bizakodhattunk, mert két perccel később Csamangót találta üresen a korong a kapu előtt, s ő könyörtelenül kihasználta a védelmi megingást, így a záró felvonásban kétgólos hátrányból kellett volna visszajönnie a Bikáknak (4-2).

Képek: DO-archív

A harmadik húsz percet hiába kezdte emberelőnyben együttesünk, ezt már nem sikerült kihasználnia, s bár a folytatásban is mentek előre becsülettel hokisaink, az átütőerő továbbra is hiányzott a támadásokból, a távoli lövéseket meg könnyen leszedte Duschek. A 48. percben jött egy újabb újvárosi fór, ám ebből végleg eldőlt a meccs, mert egy újabb eladott koronggal Reed mehetett el szólóban, aki nem hibázott, s megszerezte a lilák ötödik találatát is (5-2). A hátralévő időben ráadásul előbb Azari szedett össze négy perc kiállítást, majd Hüffner ülhetett ki ennek felére, s hiába védekezte ki ezt a három hátrányt együttesünk, értelemszerűen esélye sem volt a felzárkózásra, így a párharc negyedik mérkőzését is elveszítve fejezte be az Erste Liga idei küzdelmeit.

UTE – DAB 5-2 (2-0, 2-2, 1-0)

UTE: Duschek – Henderson, Varga, Benk (2), Sikorcin 1 (2), Csamangó 1 (1), Kiss-Rusk (1), Saukko (1), Ainsworth (1), Di Diomete 1, Reed 1, Horváth A., Kovács A. (1), Godó, Odnoga, Vincze 1, Horváth Á., Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau (1), Mazurek, Hüffner, Lendák 1, Silló, Somogyi, Turcotte 1, Baker, Hruby, Dósa, Gebei, Németh, Ráduly, Tamás, Gulácsi, Pinczés O., Subotic. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

Élesedő harc az első helyért

Élesedő harc az első helyért

2020. okt. 20.

A Karmacsi Autó FC kötelező győzelmet aratott, a Fejó-Therm gárdája viszont rangadót nyert a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályában.

A változás évét zárták a kajak-kenusok

A változás évét zárták a kajak-kenusok

2020. okt. 20.

Anyailag rendkívül nehéz és megterhelő, szakmailag viszont igen eredményes szezont zárt a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya; a közösség bizakodva várja az olimpia évét is, hangsúlyozta a DO érdeklődésére Pető Zsolt szakosztályelnök.

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

2020. okt. 20.

A magyar labdarúgó-válogatott kilenc helyet előrelépve a 23. helyen áll a Nemzetek Ligája rangsorában.

Háromból két siker

Háromból két siker

2020. okt. 20.

Az ifiknek nem volt esélye, de a DFVE serdülő és gyermek leány vízilabda csapata elhozta a bajnoki pontokat Tatabányáról.

ISL: Hosszúék másodikok lettek

ISL: Hosszúék másodikok lettek

2020. okt. 19.

Hosszú Katinka csapata, az Iron a London Roar együttese mögött a második helyen végzett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén. A harmadik a DC Trident, a negyedik az Aqua Centurions lett.

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

2020. okt. 19.

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2020. okt. 19.

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE és fiókegyesületeinek versenyzői a Tatabányán megrendezett diák korcsoportos birkózó tornán.