Újra a Dunaújváros Kupáért

2020. február 25. (kedd) 9:03 - spigott

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 3-áig várja a csapatok jelentkezését a 18. Dunaújváros Kupa küzdelmeire.

Idén immáron tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalt, melyen a városi bajnokságok különböző osztályaiban szereplő együttesek mérhetik össze egymással erejüket. A kuparendszerű megméretés március 16-ától egészen június 15-éig tart, s mérkőzéseinek pikantériáját az adja, hogy átjárás nyílik a bajnoki osztályok között, ezért számtalanszor bebizonyosodott már, hogy az izgalmas nagy csatákban eltűnnek az osztályok közötti különbségek, és arra is bőven akadt már példa, hogy a magasabb osztályból érkező csapatok távoztak vesztesen egy-egy mérkőzésről.

Az évtizedes múltra visszatekintő, egyenes kiesésű sorozatra március 3-áig jelentkezhetnek a csapatok a nevezési díj befizetésével, mely már tartalmazza az első forduló találkozóinak rendezési költségét is. A viadal első mérkőzéseit március 16. és 20. között rendezik meg a DLSZ Arénában, a második körre áprilisban, a negyeddöntőkre, az elődöntőkre és a fináléra júniusban kerítenek sort a csapatok, s a tét nem kicsi, mert a végső győztes biztosítja helyét a városi Szuper Kupa döntőjében, ahol a kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának idei első helyezettjével mérheti össze erejét.

Képek: DO-archív

A szabályok nem változtak az elmúlt évekhez képest, vagyis a mérkőzések győztese továbbjut a következő fordulóba, ugyanakkor különböző osztályú csapatok esetén az alacsonyabb besorolású együttesnek már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy elbúcsúztassa ellenfelét. Amennyiben azonos osztályú csapatok végeznek egymással egálra, úgy büntetőrúgások döntik el a továbbjutó kilétét. Kivételt képez a szabály alól a Dunaújváros Kupa fináléja, ahol döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás következik, s ha ez alatt sem tudnak döntetni a csapatok, úgy itt is hétméteresekkel zárják le a párharcot a felek.

A Dunaújváros Kupa versenykiírása

A rovat további hírei: Sport

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

2020. május 23. (szombat)

Fiatalok, idősebbek, a sportágat komolyan űzni vágyók és a játék öröméért játszók is megtalálhatják számításaikat a Danubius KSE tollaslabdázóinál.

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

2020. május 23. (szombat)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

2020. május 22. (péntek)

A tervezettnél egy évvel később, 2021. december 13. és 18. között rendezi meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a soron következő rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek)

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

Most az intenzív osztálynak segítettek

Most az intenzív osztálynak segítettek

2020. május 21. (csütörtök)

A kórtermek tisztítására, fertőtlenítésre alkalmas ózongenerátort adományozott a kórház intenzív osztályának a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.