Újra a Dunaújváros Kupáért

2020. február 25. (kedd) 9:03 - spigott

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 3-áig várja a csapatok jelentkezését a 18. Dunaújváros Kupa küzdelmeire.

Idén immáron tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalt, melyen a városi bajnokságok különböző osztályaiban szereplő együttesek mérhetik össze egymással erejüket. A kuparendszerű megméretés március 16-ától egészen június 15-éig tart, s mérkőzéseinek pikantériáját az adja, hogy átjárás nyílik a bajnoki osztályok között, ezért számtalanszor bebizonyosodott már, hogy az izgalmas nagy csatákban eltűnnek az osztályok közötti különbségek, és arra is bőven akadt már példa, hogy a magasabb osztályból érkező csapatok távoztak vesztesen egy-egy mérkőzésről.

Az évtizedes múltra visszatekintő, egyenes kiesésű sorozatra március 3-áig jelentkezhetnek a csapatok a nevezési díj befizetésével, mely már tartalmazza az első forduló találkozóinak rendezési költségét is. A viadal első mérkőzéseit március 16. és 20. között rendezik meg a DLSZ Arénában, a második körre áprilisban, a negyeddöntőkre, az elődöntőkre és a fináléra júniusban kerítenek sort a csapatok, s a tét nem kicsi, mert a végső győztes biztosítja helyét a városi Szuper Kupa döntőjében, ahol a kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának idei első helyezettjével mérheti össze erejét.

Képek: DO-archív

A szabályok nem változtak az elmúlt évekhez képest, vagyis a mérkőzések győztese továbbjut a következő fordulóba, ugyanakkor különböző osztályú csapatok esetén az alacsonyabb besorolású együttesnek már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy elbúcsúztassa ellenfelét. Amennyiben azonos osztályú csapatok végeznek egymással egálra, úgy büntetőrúgások döntik el a továbbjutó kilétét. Kivételt képez a szabály alól a Dunaújváros Kupa fináléja, ahol döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás következik, s ha ez alatt sem tudnak döntetni a csapatok, úgy itt is hétméteresekkel zárják le a párharcot a felek.

A Dunaújváros Kupa versenykiírása

A rovat további hírei: Sport

Idegenben folytatják

Idegenben folytatják

2020. október 01. (csütörtök)

A III. kerületi TVE elleni fővárosi összecsapással folytatja a bajnoki küzdelmeket a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Kötelező lesz a tesztelés a kézilabdázóknál!

Kötelező lesz a tesztelés a kézilabdázóknál!

2020. október 01. (csütörtök)

Módosul a mérkőzés-halasztások rendje a férfi és a női kézilabda NB I-ben, valamint a magyar szövetség (MKSZ) koronavírus-protokollja is változik.

Hozták a kötelezőt a fiatalok!

Hozták a kötelezőt a fiatalok!

2020. október 01. (csütörtök)

Magabiztos sikereknek örülhetett a DSE Röplabda Akadémia második számú U19-es együttese az ifjúsági bajnokság első fordulójában.

Kovács Zsófia mégsem indul a Világkupán

Kovács Zsófia mégsem indul a Világkupán

2020. szeptember 30. (szerda)

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia mégsem indul a péntektől vasárnapig tartó torna világkupaversenyen, Szombathelyen.

Meghosszabbították a kajak-kenu kapitányok szerződését

Meghosszabbították a kajak-kenu kapitányok szerződését

2020. szeptember 30. (szerda)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szeptemberben megválasztott új elnöksége Boros Gergely szakmai igazgató előterjesztése alapján 2021. szeptember 30-ig meghosszabbította Hüttner Csaba felnőtt-, és Weisz Róbert parakenu szövetségi kapitány idén lejáró szerződését.

Botlott az éllovas!

Botlott az éllovas!

2020. szeptember 30. (szerda)

A Kemi-Ker csapata szakította meg a Multisteel Hungary győzelmi sorozatát a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályában.

Volt értelme megrendezni a versenyt

Volt értelme megrendezni a versenyt

2020. szeptember 30. (szerda)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a késői időpont ellenére volt értelme megrendezni a szegedi kajak-kenu világkupaversenyt, amelyen a magyar válogatott 15 érmet, 6 aranyat, 6 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a hétvégén.