Dunaújváros Hetilap

WiFi a Városháza téren: az első fecske

2020. február 3. (hétfő) 18:17 - Öcaline

A város közösségi tereinek létrehozását célzó program első elemeként alakították ki a bárki számára elérhető közterületi WiFi-t a Városháza téren. A programról Szabó Zsolt alpolgármester tartott tájékoztatót még pénteken.

"Az új városvezetés elhatározott célja, hogy élettel teli, nyüzsgő közösségi tereket, közösségi pontokat hozzon létre minden városrészben, kutakkal, szemetesekkel és nem utolsósorban közterületi WiFi pontokkal segítve a közterek belakását" – ezzel  a stratégiai meggondolással jelentette be az első közterületi WiFi pont létesítését Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester. 
A helyszínválasztás nem a véletlen műve: egyfelől szimbolikus gesztus, hogy éppen a Városháza téren valósult meg – mint a múlt pénteki tájékoztatón elhangzott: pályázati forrásból, egy szolgáltatóval együttműködve – a webes elérés lehetősége, másrészt a tér az elmúlt időszakban a fiatalok kedvelt találkozási pontjává vált. A tájékoztatón Szabó Zsolt felidézte, már ellenzéki képviselőként is szorgalmazta hasonló pontok létrehozását – a WiFi-pontok létesítésével kapcsolatos terveit a korábbi többség rendre elutasította –, ugyanakkor az új városvezetés programjának fontos eleme lett a közösségi terek fejlesztésének terve, ami a XXI. század digitalizációs kihívásai közepette elképzelhetetlen bárki számára elérhető közterületi WiFi-pontok nélkül. A gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester a tájékoztatón kiemelte: határozott cél, hogy a Városháza téren létesített közterületi WiFi-pont egyfajta teszt is legyen – a későbbiekben a felhasználói tapasztalatok és igények nyomán történhet meg a városi hálózat kialakítása.

Az első fecske már megérkezett – és az alpolgármester ígérete szerint hamarosan követi a többi!
 

A rovat további hírei: Közélet

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
 

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

2020. május 31. (vasárnap)

Hétfőtől nyári menetrend szerint járnak a helyi járatos buszok Dunaújvárosban.

Szép napot mára (is), sok boldogságot, gyerekek!

Szép napot mára (is), sok boldogságot, gyerekek!

2020. május 31. (vasárnap)

Gyermeknapi meglepetéssel készültünk, folytatódott a MOMETERA program, Balsai Móni ezúttal a csillagszemű juhász történetét eleveníti föl az Arany János iskola tagozatosainak illusztrációjával! Nézzétek, hallgassátok, sok boldogságot, szép napot!

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

2020. május 29. (péntek)

Több megoldásra váró téma is szóba került azon bejáráson, amelyet Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester tartott a 3. körzetben még szerdán délelőtt.

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

2020. május 28. (csütörtök)

Új forgalmi rend bevezetésével több mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Vigyázat, egyirányú!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

2020. május 28. (csütörtök)

Két remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.