Dunaújváros Hetilap

WiFi a Városháza téren: az első fecske

2020. február 3. (hétfő) 18:17 - Öcaline

A város közösségi tereinek létrehozását célzó program első elemeként alakították ki a bárki számára elérhető közterületi WiFi-t a Városháza téren. A programról Szabó Zsolt alpolgármester tartott tájékoztatót még pénteken.

"Az új városvezetés elhatározott célja, hogy élettel teli, nyüzsgő közösségi tereket, közösségi pontokat hozzon létre minden városrészben, kutakkal, szemetesekkel és nem utolsósorban közterületi WiFi pontokkal segítve a közterek belakását" – ezzel  a stratégiai meggondolással jelentette be az első közterületi WiFi pont létesítését Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester. 
A helyszínválasztás nem a véletlen műve: egyfelől szimbolikus gesztus, hogy éppen a Városháza téren valósult meg – mint a múlt pénteki tájékoztatón elhangzott: pályázati forrásból, egy szolgáltatóval együttműködve – a webes elérés lehetősége, másrészt a tér az elmúlt időszakban a fiatalok kedvelt találkozási pontjává vált. A tájékoztatón Szabó Zsolt felidézte, már ellenzéki képviselőként is szorgalmazta hasonló pontok létrehozását – a WiFi-pontok létesítésével kapcsolatos terveit a korábbi többség rendre elutasította –, ugyanakkor az új városvezetés programjának fontos eleme lett a közösségi terek fejlesztésének terve, ami a XXI. század digitalizációs kihívásai közepette elképzelhetetlen bárki számára elérhető közterületi WiFi-pontok nélkül. A gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester a tájékoztatón kiemelte: határozott cél, hogy a Városháza téren létesített közterületi WiFi-pont egyfajta teszt is legyen – a későbbiekben a felhasználói tapasztalatok és igények nyomán történhet meg a városi hálózat kialakítása.

Az első fecske már megérkezett – és az alpolgármester ígérete szerint hamarosan követi a többi!
 

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.