Dunaújváros Hetilap

WiFi a Városháza téren: az első fecske

2020. február 3. (hétfő) 18:17 - Öcaline

A város közösségi tereinek létrehozását célzó program első elemeként alakították ki a bárki számára elérhető közterületi WiFi-t a Városháza téren. A programról Szabó Zsolt alpolgármester tartott tájékoztatót még pénteken.

"Az új városvezetés elhatározott célja, hogy élettel teli, nyüzsgő közösségi tereket, közösségi pontokat hozzon létre minden városrészben, kutakkal, szemetesekkel és nem utolsósorban közterületi WiFi pontokkal segítve a közterek belakását" – ezzel  a stratégiai meggondolással jelentette be az első közterületi WiFi pont létesítését Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester. 
A helyszínválasztás nem a véletlen műve: egyfelől szimbolikus gesztus, hogy éppen a Városháza téren valósult meg – mint a múlt pénteki tájékoztatón elhangzott: pályázati forrásból, egy szolgáltatóval együttműködve – a webes elérés lehetősége, másrészt a tér az elmúlt időszakban a fiatalok kedvelt találkozási pontjává vált. A tájékoztatón Szabó Zsolt felidézte, már ellenzéki képviselőként is szorgalmazta hasonló pontok létrehozását – a WiFi-pontok létesítésével kapcsolatos terveit a korábbi többség rendre elutasította –, ugyanakkor az új városvezetés programjának fontos eleme lett a közösségi terek fejlesztésének terve, ami a XXI. század digitalizációs kihívásai közepette elképzelhetetlen bárki számára elérhető közterületi WiFi-pontok nélkül. A gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester a tájékoztatón kiemelte: határozott cél, hogy a Városháza téren létesített közterületi WiFi-pont egyfajta teszt is legyen – a későbbiekben a felhasználói tapasztalatok és igények nyomán történhet meg a városi hálózat kialakítása.

Az első fecske már megérkezett – és az alpolgármester ígérete szerint hamarosan követi a többi!
 

A rovat további hírei: Közélet

Rendkívüli intézkedéscsomag a 70 éven felüliek önkormányzati ellátásáról

Rendkívüli intézkedéscsomag a 70 éven felüliek önkormányzati ellátásáról

2020. március 28. (szombat)

Bevásárlás és gyógyszerkiváltás terén is segíti az önkormányzat a 70 éven feletti városlakókat. A friss rendelkezések hétfőtől érvényesek – máris itt minden fontos tétel!

Korlátozott ügyfélfogadás a Járási Hivatalban

Korlátozott ügyfélfogadás a Járási Hivatalban

2020. március 28. (szombat)

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Foglalkoztatási Osztály is korlátozza ügyfélfogadását, így ügyintézésre elektronikusan vagy postai úton, személyesen pedig csak és kizárólag telefonon, előzetesen egyeztetett, és lefoglalt időpontban van lehetőség.

Kijárási korlátozás – itt az alapos indokok tételes listája!

Kijárási korlátozás – itt az alapos indokok tételes listája!

2020. március 27. (péntek)

Részletes összeállítással jelentkezett a város hivatalos honlapján az önkormányzat a kijárási korlátozás bevezetése kapcsán. Íme, az alapos indokok tételes listája – külön tételként a piaci szolgáltatásokra vonatkozó rendelkezéssel!

Hankook: soron kívül a mentősöknek

Hankook: soron kívül a mentősöknek

2020. március 26. (csütörtök)

Azonnal reagált a Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezet megkeresésére, és soron kívül 121 darab nyári abroncsot adományozott a mentősöknek a Hankook városunk határában üzemelő gyára. Segítség a segítőknek a hajtás után!

Rendkívüli közgyűlés: 41 napirendet tárgyaltak

Rendkívüli közgyűlés: 41 napirendet tárgyaltak

2020. március 26. (csütörtök)

Közbeszerzés, a köztemető üzemeltetése, és hulladékkezelési kérdések – és persze a veszélyhelyzettel kapcsolatos kérdések is terítékre kerültek a rendkívüli közgyűlésen a Városháza C szárnyában ma délelőtt.

Rendkívüli közgyűlés: 42 napirenddel

Rendkívüli közgyűlés: 42 napirenddel

2020. március 25. (szerda)

Közbeszerzés, a köztemető üzemeltetése, és hulladékkezelési kérdések – többek között ezekkel a témákkal foglalkozik a közgyűlés a Városháza C szárnyában csütörtökön délelőtt. Járvány ide, veszélyhelyzet oda, a városnak működnie kell.

Kórház: hála és köszönet – meg rendelésváltozás

Kórház: hála és köszönet – meg rendelésváltozás

2020. március 25. (szerda)

Külön összegzésben mondott köszönetet a Szent Pantaleon Kórház az intézménynek juttatott támogatások, illetve a lakossági szeretetjelek nyomán – és rendelésváltozásról is tájékoztat a komplexum.