Az MLSZ is felfüggeszti a bajnokságokat

2020. március 16. (hétfő) 16:57 - doszerk

Ideiglenesen szünetelteti összes bajnoki versenysorozatát a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is.

Az MLSZ Elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban - azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig. A felfüggesztés idejére mindennemű személyes részvételű sporttevékenység (pl. edzés) szüneteltetése is javasolt. Az Elnökség felhívja a sportszervezeteket a sportolók és sportszakemberek otthon tartózkodására vonatkozó előírások megalkotására és betartására, derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetség ma délutáni közleményéből.

Az MLSZ elnökségének döntése nemcsak a Dunaújváros PASE labdarúgóit érinti, hanem a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatát is, mely így természetesen nem lép pályára a bajnokság alsóházának következő fordulójában sem. A Dunaújváros PASE labdarúgói jelenleg az ötödik helyen állnak az NB III. Közép Csoportjában, míg a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az alsóház első helyét (összességében a hatodik helyet) foglalja el, s ha sokáig nem javul a helyzet, akár az is elképzelhető, hogy mindkét csapatunk itt fejezi be a 2019/2020-as bajnoki küzdelmeket.

Képek: DO-archív

Az országos szövetségi döntésre azonnal reagált a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, mely szintén felfüggesztette minden bajnoki és kupasorozatát, erről az alábbi közleményben tájékoztatta honlapunkat Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára.

"Tekintettel a koronavírus miatt kialakult helyzetre - betartva a Magyar Kormány által megfogalmazott ajánlásokat, előírásokat, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontjához igazodva - a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség bizonytalan ideig minden sporttevékenységét beszünteti, nemtől és korosztálytól függetlenül. Ezzel csökkentve a személyes találkozások lehetőségét, hogy elejét vegyük a vírus terjedésének. A vezetőség döntése alapján nem kerül megrendezésre (bizonytalan ideig) a Dunaújváros Kupa és a Markó Lajos Városi Amatőr Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2019/ 2020. bajnoki év összes osztályának tavaszi szezonja!"

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a kézilabda szezon

Véget ért a kézilabda szezon

2020. április 09. (csütörtök)

Befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as versenyszezont a Magyar Kézilabda Szövetség.

Döntésre várnak a futsalosok

Döntésre várnak a futsalosok

2020. április 09. (csütörtök)

Gazdaságilag és szakmailag is megviseli a hazai futsal klubokat a koronavírus-járvány okozta helyzet, árulta el Zemankó Zoltán, a Dunaferr DUE Dutrade FC futsalosainak operatív vezetője.

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu vb-t

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu vb-t

2020. április 09. (csütörtök)

Szeptemberre halasztotta az eredetileg július 10-12-re kiírt szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a sportág nemzetközi szövetsége (ICF).

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

2020. április 08. (szerda)

A FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy – miként az várható volt – a trieszti és a rotterdami májusi selejtezőket is elhalasztja.

A közösség érdekeit figyelték!

A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 08. (szerda)

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

2020. április 07. (kedd)

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív.