Az MLSZ is felfüggeszti a bajnokságokat

doszerk - 2020. március 16. 16:57

Ideiglenesen szünetelteti összes bajnoki versenysorozatát a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is.

Az MLSZ Elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban - azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig. A felfüggesztés idejére mindennemű személyes részvételű sporttevékenység (pl. edzés) szüneteltetése is javasolt. Az Elnökség felhívja a sportszervezeteket a sportolók és sportszakemberek otthon tartózkodására vonatkozó előírások megalkotására és betartására, derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetség ma délutáni közleményéből.

Az MLSZ elnökségének döntése nemcsak a Dunaújváros PASE labdarúgóit érinti, hanem a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatát is, mely így természetesen nem lép pályára a bajnokság alsóházának következő fordulójában sem. A Dunaújváros PASE labdarúgói jelenleg az ötödik helyen állnak az NB III. Közép Csoportjában, míg a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az alsóház első helyét (összességében a hatodik helyet) foglalja el, s ha sokáig nem javul a helyzet, akár az is elképzelhető, hogy mindkét csapatunk itt fejezi be a 2019/2020-as bajnoki küzdelmeket.

Képek: DO-archív

Az országos szövetségi döntésre azonnal reagált a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, mely szintén felfüggesztette minden bajnoki és kupasorozatát, erről az alábbi közleményben tájékoztatta honlapunkat Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára.

"Tekintettel a koronavírus miatt kialakult helyzetre - betartva a Magyar Kormány által megfogalmazott ajánlásokat, előírásokat, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontjához igazodva - a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség bizonytalan ideig minden sporttevékenységét beszünteti, nemtől és korosztálytól függetlenül. Ezzel csökkentve a személyes találkozások lehetőségét, hogy elejét vegyük a vírus terjedésének. A vezetőség döntése alapján nem kerül megrendezésre (bizonytalan ideig) a Dunaújváros Kupa és a Markó Lajos Városi Amatőr Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2019/ 2020. bajnoki év összes osztályának tavaszi szezonja!"

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2022. júl. 01.

A Jóbarátok gárdája nyerte az idei Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit, miután a döntőben háromgólos sikert aratott az APR-Tech FC ellen.

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

2022. júl. 01.

Szoros első félidő után magabiztos, 31-26-os győzelmet aratott a dánok elleni világbajnoki negyeddöntőben a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott.

Vb-döntős a magyar válogatott

Vb-döntős a magyar válogatott

2022. júl. 01.

Óriási csatában aratott 13-12-es győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a hollandok ellen a budapesti világbajnokság elődöntőjében.

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

2022. júl. 01.

Remek mérkőzésen aratott 6-2-es győzelmet az U20-as Európa-bajnokság döntőjében Nyikos Veronika, a DKSE kiváló birkózója.

DSTV: nyári táborban a hokisok

DSTV: nyári táborban a hokisok

2022. jún. 30.

Több korosztály számára rendezik meg nyári táborukat idén is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Hangkép.

Továbbra is hibátlanul a vb-n

Továbbra is hibátlanul a vb-n

2022. jún. 30.

Középdöntős csoportját is megnyerte a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokságon.

Nyikos Veronika Eb-aranyért küzdhet

Nyikos Veronika Eb-aranyért küzdhet

2022. jún. 30.

Kétszer is hátrányból fordítva aratott győzelmet, s jutott be az U20-as Európa-bajnokság döntőjébe a DKSE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika.