Az MLSZ is felfüggeszti a bajnokságokat

2020. március 16. (hétfő) 16:57 - doszerk

Ideiglenesen szünetelteti összes bajnoki versenysorozatát a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is.

Az MLSZ Elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban - azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig. A felfüggesztés idejére mindennemű személyes részvételű sporttevékenység (pl. edzés) szüneteltetése is javasolt. Az Elnökség felhívja a sportszervezeteket a sportolók és sportszakemberek otthon tartózkodására vonatkozó előírások megalkotására és betartására, derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetség ma délutáni közleményéből.

Az MLSZ elnökségének döntése nemcsak a Dunaújváros PASE labdarúgóit érinti, hanem a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatát is, mely így természetesen nem lép pályára a bajnokság alsóházának következő fordulójában sem. A Dunaújváros PASE labdarúgói jelenleg az ötödik helyen állnak az NB III. Közép Csoportjában, míg a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az alsóház első helyét (összességében a hatodik helyet) foglalja el, s ha sokáig nem javul a helyzet, akár az is elképzelhető, hogy mindkét csapatunk itt fejezi be a 2019/2020-as bajnoki küzdelmeket.

Képek: DO-archív

Az országos szövetségi döntésre azonnal reagált a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is, mely szintén felfüggesztette minden bajnoki és kupasorozatát, erről az alábbi közleményben tájékoztatta honlapunkat Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára.

"Tekintettel a koronavírus miatt kialakult helyzetre - betartva a Magyar Kormány által megfogalmazott ajánlásokat, előírásokat, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontjához igazodva - a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség bizonytalan ideig minden sporttevékenységét beszünteti, nemtől és korosztálytól függetlenül. Ezzel csökkentve a személyes találkozások lehetőségét, hogy elejét vegyük a vírus terjedésének. A vezetőség döntése alapján nem kerül megrendezésre (bizonytalan ideig) a Dunaújváros Kupa és a Markó Lajos Városi Amatőr Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2019/ 2020. bajnoki év összes osztályának tavaszi szezonja!"

A rovat további hírei: Sport

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.

Meglepetéssel kezdődött a hét

Meglepetéssel kezdődött a hét

2020. július 01. (szerda)

Hiába a több osztálynyi különbség, a negyedosztályú FC Green-Go alaposan meglepte a Campus osztályú PW-Shield gárdáját a Dunaújváros Kupa hétfő esti mérkőzésén.

Javuló forma, javuló eredmények

Javuló forma, javuló eredmények

2020. július 01. (szerda)

A Dunaferr SE kenusai közül Kiss Balázs szerepelt a legjobban a kedden megrendezett szolnoki edzésversenyen.

Készülnek az új szezonra

Készülnek az új szezonra

2020. június 30. (kedd)

Megkezdte felkészülését a 2020/2021-es szezon harmadosztályú bajnoki küzdelemsorozatára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Világbajnokság helyett világkupa lehet Szegeden

Világbajnokság helyett világkupa lehet Szegeden

2020. június 30. (kedd)

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett - amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók - világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), ötkarikás számokkal.

"Így kerek az egész!"

"Így kerek az egész!"

2020. június 30. (kedd)

Idén is rengetegen kíváncsiak a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának nyári táborára.

Nemzetek Ligája - Elkészült az új program

Nemzetek Ligája - Elkészült az új program

2020. június 29. (hétfő)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kihirdette a Nemzetek Ligája módosított programját, amelyben a magyar válogatott négy mérkőzésének dátuma is módosult.