Csak előre: hálataps mindenütt – Újtelepen picit másképp!

2020. március 28. (szombat) 18:43 - Öcaline

A tegnapi program hírével zengetem a mai hálataps-akciót – Újtelepen picit másképp működik a dolog, mesélem, hogy hogyan! És: jövő héten próbáljuk együtt!

Dunaújváros már a kezdetek kezdetén az országos kezdeményezés egyik fellegvára lett, minden este kinyílnak az ablakok és benépesülnek az erkélye, zúg a taps mindazoknak, akik munkájukkal, áldozatvállalásukkal nap nap után segítenek elviselhetővé tenni a veszélyhelyzet nyűgét s nyilait. Ez persze ma sem lesz másképp, kedvcsinálónak meg is mutatom az első DO-beszámolót – nem kis büszkeséggel!

Ez a hála? Igen, ez! (katt) >> 

Ahogy egyébként minden tekintetben, Újtelep e téren is variált egy icipicit – pontosabban továbbfejlesztették az akciót. A napi szintű kiállások mellett hetente egyszer (legutóbb pénteken este volt) nemcsak tapssal, hanem közös zenéléssel is készülnek, magyarázta érdeklődésünkre Nyári Ica, a Városvédők Újtelepért Egyesület alapembere, a kezdeményezés egyik motorja:
– Szinte minden utcában van pár lakó, aki bekapcsolódik a közös mutatványba: előre kiválasztjuk, egyeztetjük a zenét, aztán pontban este nyolckor kisebb-nagyobb hangerővel ki-ki le is játssza. A programhoz folyamatosan egy-re többen csatlakoztak, üzenetben küldik-kapják a muzsikát – a zene mellett gyertyákkal, telefonok fényével világítanak az emberek a teraszon vagy kapuban. A végén taps – tudod, Újtelep mindig kicsit más...

A tegnapi történet szépen legurult, a ma esti taps is rendben lesz (legyetek, legyünk újra sokan!), de most éppen azt cseteltem le az Icával, hogy jövő pénteken az egész városnak csatlakoznia kéne az újtelepi moccanáshoz. A megosztások mellett kommentekben csatlakozókat is várok, várunk – a zenéről az újtelepi csapat dönt, de jó lenne minden városrészben egy-két főszervező ágens a pénteki esti örömzene összehangolásához! 

Aztán hadd szóljon!

(Fotó: Városvédők Újtelepért Egyesület)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig.