Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

Öcaline - 2020. március 11. 9:47

Összesen három várostörténeti vonatkozású pályázatot ír ki Dunaújváros 70 éves évfordulója kapcsán a József Attila Könyvtár – eddig két felhívással rukkolt ki az intézmény!

A városépítés, városalapítás 70. évfordulója alkalmából több várostörténeti vonatkozású pályázatot tervez idén a József Attila Könyvtár, tájékoztatta lapunkat Tóth Éva intézményvezető. Eddig két kiírás látott napvilágot, a harmadik felhívás májusban várható. 

„Az én Dunaújvárosom”

Az első kiírás tíz évvel a Csapó 1 kezdeményezése után rövidfilmek elkészítésére biztat – életkori megkötés nélkül, tetszőleges technikával és bármilyen eszközzel készített, maximum 5 perces  kisfilmekkel mutathatják meg az alkotók, milyennek látják ők szeretett városunkat. 
Az alkotásokat Youtube-videóként várják, az alkotóknak tekintettel kell lenniük a nagy videómegosztó adatvédelmi és egyéb szabályaira. Idézet a felhívásból:
„Örökítsd meg, és mutasd meg másoknak kedvenc helyeidet, élményeidet, pillanataidat, azokat a dolgokat, eseményeket, amelyek megdobogtatják szívedet!”
A pályaműveket május 19-én 24 óráig várják az olvszolg@jakd.hu e-mail címre – Az én Dunaújvárosom pályázatra készült videó linkje mellett az alkotó (vagy: csapattagok) neve, elérhetősége feltüntetésével.

„Sztálinváros, Dunaújváros RETRO”

„A retró nem ósdi, hanem menő!” – ezzel a mottóval jelent meg a könyvtár másik felhívása; egy városmarketing-pályázat, amelyet Sztálinváros, Dunaújváros RETRO címmel hirdetett az intézmény. A kiírók középiskolások és felsőfokú képzésben résztvevő diákok pályaműveit várja – lehet szlogen, logó, reklámszöveg, imázsfilm, plakát, közösségi média-reklám, komplex-terv is!
A pályázaton indulhat középiskolai diák vagy felsőoktatásban tanuló hallgató (14-22 év) egyénileg vagy csapatban (maximum 3 fő) – megint idézünk a felhívásból: „Kutasd fel Dunaújváros értékeit, mutasd be, reklámozd és legyen újra menő!”
A beküldési határidő szintén május 19. 24 óra, a pályázatokat az olvszolg@jakd.hu e-mail címre várják „Sztálinváros, Dunaújváros RETRO” tárgymegjelöléssel elküldeni, a pályázat benyújtásakor a következő adatokat kérik: az alkotó/csapattagok neve, életkora, és a kapcsolattartó neve, elérhetősége.

A díjak átadására mindkét pályázat esetében a „Könyvtár-Könyvhét-Könyvtér” rendezvényen kerül sor a Városháza téren június 7-én.

(Illusztrációk: József Attila Könyvtár)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.

Már elkészült a táncoló figurák makettje

Már elkészült a táncoló figurák makettje

2024. máj. 05.

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.

DSTV: táncos remeklések

DSTV: táncos remeklések

2024. máj. 05.

Rangos megméretéseken értek el kimagasló eredményeket a dunaújvárosi táncos növendékek, derül ki a DSTV összeállításából. Szép sikerek sorát aratta a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola közössége a közelmúltban rendezett versenyeken. Hangkép.

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

2024. máj. 01.

Nagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.

DSTV: az uszoda építésének története

DSTV: az uszoda építésének története

2024. ápr. 30.

Különleges műtárggyal folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. Az uszoda építéséért járt emlékplakett nyomán a létesítmény születésének hétterét is felelevenítette Hodik Mónika történész-muzeológus. Hangkép.

DSTV: különleges festmények

DSTV: különleges festmények

2024. ápr. 29.

Rendhagyó kiállítást láthattak a vendégek a Bartók Kamaraszínház aulájában, derül ki a DSTV összeállításából. Wild-Zentai Mariann művei nemcsak születési körülményeik miatt érdemesek a figyelemre – az alkotói szándék is különlegessé teszi azokat. Hangkép.

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

2024. ápr. 26.

A város egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Lelkes közreműködők, büszkeségre okot adó kínálat – nem lehetett más a vége: vastaps, nagy siker!