Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros 70: ünnep és karnevál színesíti a kínálatot

2020. március 5. (csütörtök) 12:49 - Öcaline

Méltó módon kívánja megünnepelni a városépítés kezdetének 70. évfordulóját Dunaújváros önkormányzata: a programsorozat részleteiről a Főtér Kávézóban tartottak tájékoztatót szerdán délelőtt. Mint kiderült, már várják a jelentkezőket az Újvárosi Karneválra!

Napokon belül, egészen pontosan pénteken kezdődik meg a városépítés jubileuma alkalmából rendezendő programsorozat: amint azt már hírül adtuk, a József Attila Könyvtár szervezésében zajló Várostörténeti esték első eseményeként Kemény Dezső születésének 95. évfordulója alkalmából idézik fel a jeles író, újságíró, műfordító emlékét. A Főtér Kávézóban tartott tájékoztatón az is kiderült, a május 1-jén és augusztus 20-án zajló események szervezésében az Euroshow Kft. is részt vesz. Mint Vabják Kitti cégvezető elárulta, mindkét napra nagyszabású programokkal készülnek:
– Már zajlik a május 1-jei kínálat előkészítése, ami biztos, hogy két fő esemény köré szerveződik a majális. Ezek közül az egyik az Újvárosi Karnevál című kavalkád lesz, amelyre minden intézmény, sportcsapat, baráti társaság jelentkezését várjuk. A tervek szerint a résztvevők különleges maskarában vonulhatnak majd végig a Vasmű úton, egészen a Városháza térig. A fő attrakció mellett egész nap szórakoztató programokkal várjuk majd a gyermekeket – egészen a kilátóig sorakoznak majd a játékok, játszóházak, így a lurkók sem fognak unatkozni. Természetesen az Intercisa Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet is az alkalomhoz illő jubileumi kiállítással készül, majd késő estébe nyúló színpadi programok várják a majálisozókat. A konkrét színpadi programokról bővebben jövő héten szolgálunk – terveink szerint már percre pontos menetrenddel!

A közös ünneplés, a felhőtlen szórakozás fontosságát emelte ki a tájékoztatón Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is. Mint hangsúlyozta, fontos, hogy méltóképpen ünnepelhessék meg a helyiek a városépítés kezdeteit. Az alpolgármester kiemelte: a jövő héttől a város hivatalos honlapján is várják a jelentkezéseket mindenkitől, aki érdeklődik az Újvárosi Karnevál iránt.

Ünnepeljünk együtt – varázsoljunk közösen igazi karneváli Dunaújvárosba május 1-jén!

(Szöveg: Nemes Orsolya; fotó: Miklán Klaudia; archív kép: a Dunaújvárosi Hírlap fotója Bali Attila várostörténeti gyűjteményéből)
 

A rovat további hírei: Közélet

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

2020. július 10. (péntek)

Fontos problémára hívta fel a lakosság figyelmét Orosz Csaba: a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője Mészáros László, a DVG. Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője társaságában a táborállási területen keletkezett zöldhulladék nem megfelelő elhelyezésére, és az ezzel járó kockázatra, veszélyre figyelmeztet.

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!