Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros 70: ünnep és karnevál színesíti a kínálatot

2020. március 5. (csütörtök) 12:49 - Öcaline

Méltó módon kívánja megünnepelni a városépítés kezdetének 70. évfordulóját Dunaújváros önkormányzata: a programsorozat részleteiről a Főtér Kávézóban tartottak tájékoztatót szerdán délelőtt. Mint kiderült, már várják a jelentkezőket az Újvárosi Karneválra!

Napokon belül, egészen pontosan pénteken kezdődik meg a városépítés jubileuma alkalmából rendezendő programsorozat: amint azt már hírül adtuk, a József Attila Könyvtár szervezésében zajló Várostörténeti esték első eseményeként Kemény Dezső születésének 95. évfordulója alkalmából idézik fel a jeles író, újságíró, műfordító emlékét. A Főtér Kávézóban tartott tájékoztatón az is kiderült, a május 1-jén és augusztus 20-án zajló események szervezésében az Euroshow Kft. is részt vesz. Mint Vabják Kitti cégvezető elárulta, mindkét napra nagyszabású programokkal készülnek:
– Már zajlik a május 1-jei kínálat előkészítése, ami biztos, hogy két fő esemény köré szerveződik a majális. Ezek közül az egyik az Újvárosi Karnevál című kavalkád lesz, amelyre minden intézmény, sportcsapat, baráti társaság jelentkezését várjuk. A tervek szerint a résztvevők különleges maskarában vonulhatnak majd végig a Vasmű úton, egészen a Városháza térig. A fő attrakció mellett egész nap szórakoztató programokkal várjuk majd a gyermekeket – egészen a kilátóig sorakoznak majd a játékok, játszóházak, így a lurkók sem fognak unatkozni. Természetesen az Intercisa Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet is az alkalomhoz illő jubileumi kiállítással készül, majd késő estébe nyúló színpadi programok várják a majálisozókat. A konkrét színpadi programokról bővebben jövő héten szolgálunk – terveink szerint már percre pontos menetrenddel!

A közös ünneplés, a felhőtlen szórakozás fontosságát emelte ki a tájékoztatón Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is. Mint hangsúlyozta, fontos, hogy méltóképpen ünnepelhessék meg a helyiek a városépítés kezdeteit. Az alpolgármester kiemelte: a jövő héttől a város hivatalos honlapján is várják a jelentkezéseket mindenkitől, aki érdeklődik az Újvárosi Karnevál iránt.

Ünnepeljünk együtt – varázsoljunk közösen igazi karneváli Dunaújvárosba május 1-jén!

(Szöveg: Nemes Orsolya; fotó: Miklán Klaudia; archív kép: a Dunaújvárosi Hírlap fotója Bali Attila várostörténeti gyűjteményéből)
 

A rovat további hírei: Közélet

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

2020. április 07. (kedd)

Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök mától, adta hírül a város hivatalos weboldala. A cél a biztonságérzet növelése, írják.

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

2020. április 07. (kedd)

Negyvenegy város-, illetve kerületi vezető, köztük Pintér Tamás polgármester tiltakozott közös nyilatkozatban a kormány önkormányzatokat sújtó pénzelvonási diktátuma ellen. Összegzés a hajtás után.

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

2020. április 06. (hétfő)

Rendkívüli húsvéti akciót hirdetett, maszkdíszítésre buzdít Pintér Tamás polgármester, a Maszkvarró Manufaktúra (MaMa) programja is csúcsra jár e napokban. A "jószolisok" is segítettek – hírcsokor a hajtás után.

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

2020. április 05. (vasárnap)

A járványügyi helyzet miatt csökkent forgalmat kihasználva a következő hetekben zajlik a város útjainak tavaszi nagytakarítása. Az autósoktól türelmet kérnek!

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

2020. április 05. (vasárnap)

Dunaújváros büdzséjét is érzékenyen érinti a kormányzati terv a gépjárműadó átcsoportosításáról – szeretett városunk mintegy 120 millió forinttal járul hozzá az állami védekezéshez, írta az Alfahír hírportál. Városi vonatkozások és hatékony költés követelése Pintér Tamás polgármestertől a hajtás után.

A fogyatékkal élőkről is gondoskodik az önkormányzat

A fogyatékkal élőkről is gondoskodik az önkormányzat

2020. április 04. (szombat)

Az idősek rendkívüli ellátása mellett új programot kezd a jövő héttől városunk önkormányzata: megszervezik a fogyatékkal élők ellátó programját is. Hajtás után az összes fontos részlet!

Önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

2020. április 03. (péntek)

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely országgyűlési képviselő a nyugdíjasok ellátásáról – ma önkéntesnek álltak, meleg ebédet szállítottak.