Gólzáporos győzelem

spigott - 2020. március 5. 14:08

Már az első harmadban féltucat gólt szerezve aratott 13-6-os sikert a győri fiatalok ellen a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Hazai környezetben folytatta a középszakasz küzdelmeit szerdán este a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata, mely a "B" csoport második helyén álló Győri Nemak ETO gárdáját látta vendégül a jégcsarnokban.

Borbás Gergely tanítványai idei első sikerükért küzdöttek a középszakaszban, s ennek megfelelő elszántsággal kezdték is a találkozót, s a második percben mindössze huszonhat másodperc alatt kétszer is bevették ellenfelük ketrecét, Barna és Vojnits révén, s mikor a hatodik percben Pinczés Olivér is betalált, már 3-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A győriek a folytatásban sem tudtak mit kezdeni a vendéglátók kontráival, így az első felvonásban Barna Dávid újabb két gólnak örülhetett, majd az utolsó másodpercekben Somogyi Nátán is betalált, így a szünetre már 6-0-s dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.

Pinczés Olivér három góllal vette ki a részét fiataljaink sikeréből (Kép: DO-archív)

A térfélcsere után hamar szépítettek a vendégek, ám erre újabb két góllal feleltek az Acélbikák, akik tetemes előnyük tudatában azért már kevésbé koncentráltak a védekezésre, így Pinczés Bendegúznak is egyre több dolga akadt a vasak között. A harmad hajrájában a győriek és a mieink is szereztek még egy-egy gólt, így a záró felvonás előtt már tényleg csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk (9-2). Az utolsó húsz percben már szinte semmit nem törődtek a védekezéssel a csapatok, így sorozatban jöttek az újabb gólok, így az 55. percben már 13-4-re vezettek a mieink, bár a hajrában sikerült valamelyest kozmetikáznia az eredményen az ETO-nak, az Acélbikák fölényes, 13-6-os győzelmét esélyük sem volt megakadályozni.

Dunaújvárosi Acélbikák U21 – Győri Nemak ETO HC U21 13-6 (6-0, 3-2, 4-4)
A DAB U21 gólszerzői: Barna Dávid 3, Pinczés Olivér 3, Wéninger Balázs 2, Subotic Srdan 1, Tamás István 1, Gulácsi Ábris 1, Somogyi Nátán 1, Vojnits Bence 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.